AaB uheldige i Kiev

AaB spillede en flot første halvleg, men tabte med 2-0 ude til Dynamo Kiev.

AaB skulle torsdag aften forsøge at følge op på den flotte 3-0 sejr hjemme over Dynamo Kiev, da de to hold krydsede klinger på ny. Trods den svære udebane leverede de danske mestre en flot indsats, der dog ikke var nok til point.

AaB startede godt trods et aggressivt hjemmehold, og efter fem minutters spil var Thomas Enevoldsen tæt på med en afslutning, der dog blev blokeret. Enevoldsen havde flere store aktioner i indledningen, hvor det sidste held dog manglede.

Kort efter var Henrik Dalsgaard tæt på med et drøn i feltet, der dog akkurat sneg sig forbi nærmeste målstolpe. Efter den flotte start kom Kiev tæt på efter 25 minutters spil, da Sergiy Sidorchuk i en gylden position i feltet sparkede bolden tæt forbi.

AaB fik dog hurtigt styr på presset, og fik flere gode tilbud frem mod pausen. Skarpheden manglede dog, men en pibekoncert mod hjemmeholdets spillere var en realitet ved pausen.

Dynamo Kiev kom godt ud efter pausen, og kun en stor redning af Nicolai Larsen to minutter efter pausen forhindrede føringen til værterne. Belhanda kom alene igennem i feltet, hvor Larsen dog heroisk kastede sig ned og reddede forsøget.

AaB kom for alvor under pres med flere store chancer til Kiev, men med lidt over tyve minutter igen fik de danske mestre en gylden mulighed. Aleksandar Dragovic stoppede en dansk friløber, og det kostede direkte rødt kort. En gylden mulighed for AaB, der dog kun kunne glæde sig i to minutter.

Domagoj Vida kom højest på et indlæg, og bragte hjemmeholdet foran med 1-0 med tyve minutter tilbage af kampen. AaB forsøgte at presse på for en udligning i de døende minutter, og Viktor Ahlmann var tæt på i sidste minut. I stedet kunne værterne dog juble over 2-0 scoringen, da Oleh Gusev udnyttede et tilbud i overtiden.

Trods hård fight og gode takter lykkedes det dermed ikke for AaB at tage point fra favoritterne, der sejrede med 2-0.

I gruppens anden kamp var Rio Ave sekunder fra at besejre Steaua Bukarest med 2-1. I det femte tillægsminut fik Lucian Filip dog udlignet, men resultatet betyder, at AaB stadig er i live i Europa League.