Grus i maskineriet: Brændt straffespark koster for Leicester mod Aston Villa

Kasper Schmeichel stod for en perfekt anden-assist, da Leicester kom foran mod Aston Villa, men så gik de i stå og fik kun ét point med sig mod sidstepladsen i ligaen.

Leicester City har i denne sæson haft en sæson, der på mange måder minder om et eventyr, men nu kan det være, at det begynder at vende for Kasper Schmeichel og Co. Lørdag aften blev det kun til 1-1 mod sidstepladsen og dermed nedrykningstruede Aston Villa, der havde Jores Okore med i hele kampen.

Det begyndte ellers fint for Leicester, da Kasper Schmeichel efter 28 minutter sendte et langt udspark op til Jamie Vardy, der løb fra Villa-forsvaret og forsøgte et lop over Villa-målmand Bunn. Målmanden fik dog stoppet bolden lige foran stregen, men derefter kom Okazaki til, der fik bolden det sidste ind over stregen. Men kun lige, da han ramte målmanden på kroppen lige på den anden side af stregen.

Efter bare 33 minutter af kampen kunne Leicester have lukket den. Der blev dømt straffespark for hånd på bolden, da Cissokho forsøgte at lægge sig i vejen for et skud. Straffesparket skulle den ellers normalt så sikre Mahrez stå for. Men han missede efter et elendigt spark midt i målet og i en højde, som målmanden nemt kunne snuppe. Det kom til at koste dyrt.

Efter pausen kom Aston Villa meget bedre ind i kampen, mens Leicester trak sig mere tilbage på banen for at forsvare føringen. Undervejs blev Gestede sendt på banen for Villa, og det gav gevinst. Efter 75 minutter fik han bolden til sig med lidt hjælp fra hånden, hvorefter han bankede bolden i mål til 1-1 bag en sagesløs Schmeichel.

Det uafgjorte resultat betyder, at Leicester er på førstepladsen i Premier League med ét point ned til Arsenal og Manchester City. Arsenal har dog spillet én kamp færre, og de møder søndag Stoke på udebane. Stoke er desuden også modstanderen for Leicester i næste runde.

Aston Villa er med det ene point nu ni point under nedrykningsstregen.