AGF har kurs mod pokalfinale efter målfest

AGF vandt den første semifinale i pokalturneringen med 3-2 ude over FC Nordsjælland.

AGF har ikke vundet en titel i 28 år, men det kan være, at tørken får en ende i denne sæson.

Fredag spillede aarhusianerne sig tættere på pokalfinalen, da de i den første af to semifinaler vandt med 3-2 på udebane over FC Nordsjælland.

AGF førte tre gange i den underholdende kamp og har nu det bedste udgangspunkt før returkampen i Aarhus 11. april.

AGF kom bedst ud til kampen, men FCN overtog hurtigt dominansen og skabte flere store muligheder.

En af dem tilfaldt Marcus Ingvartsen, men AGF-keeper Bailey Peacock-Farrell stod godt i vejen som i flere andre situationer i første halvleg.

Derfor kom udeholdets føring lidt ud af det blå. FCN mistede bolden foran eget felt, og den endte hos wingbacken Gift Links, der tog chancen fra 20 meter og tordnede bolden i hjørnet via overliggeren efter 32 minutter.

Det satte gang i et målrigt sidste kvarter. I det 44. minut fik FCN endelig bonus foran kassen, da ghaneseren Ibrahim Osman stod helt umarkeret efter et gennemspillet angreb.

Alligevel endte halvlegen i nordsjællandsk tristesse, da AGF som så mange gange før i sæsonen viste farlighed ved et hjørnespark. I det tætbefolkede felt sendte Tobias Bech 2-1-målet ind via en afretning i den lange tillægstid.

Kampen fortsatte med at sprælle i begge ender efter pausen, hvor Osman efter kort tid var tæt på at udligne for anden gang, men hans flade afslutning strøg snert forbi stolpen.

Efter en time kom der så alligevel balance i stillingen. Andreas Schjelderup tog et frispark fra en god position og krøllede elegant bolden ind i hjørnet til 2-2.

Men AGF skulle komme foran for tredje gang. I første omgang tog Andreas Hansen sig af Tobias Bechs friløber, men med knap et kvarter tilbage blev det 3-2, da forsvareren Frederik Tingager headede et hjørnespark i nettet.

FCN havde bolden i nettet igen kort før tid, men i den VAR-løse kamp vurderede dommeren, at Osman havde begået frispark, før han headede bolden i mål.

I stedet endte det værre for FCN, der i tillægstiden blev ramt af en udvisning til Oliver Villadsen.

Han er dermed ude, når FCN skal til Aarhus og vinde returkampen for at holde liv i drømmen om en pokalfinale.

Den anden semifinale står mellem Silkeborg og Fredericia, der afvikler den første kamp fredag klokken 19.