Ligastats: Den polske dræber og rundens store misbruger

Søndag bød på Superligaens sidste grundspilsrunde, og det går tipsbladet.dk i dybden på med Ligastats.

Hold:

Rundens duks:

I denne runde var der to københavner-hold, der undgik at komme i dommerens bog. Hverken Lyngbys eller FC Københavns spillere fik raget advarsler til sig, og derfor skal rundens duks afgøres ud fra, hvilket af de to hold, der begik færrest frispark. Her er der ingen tvivl om, at FCK vinder prisen, fordi Lyngby begik over ti frispark mere end de forsvarende mestre.

De to hold med flest advarsler i runden var FC Midtjylland og SønderjyskE, der begge fik fem.

Rundens boldbesiddelse:

Det var ikke mange ben, Silkeborg fik til jorden i opgøret mod FC København. Ikke på måltavlen kunne silkeborgenserne true københavnerne og heller ikke på boldbesiddelsen. Her havde FCK hele 64 procent af spillet, hvilket rækker til en førsteplads i Ligastats for denne runde.

Ikke langt efter på andenpladsen er AaB. Modsat FCK kunne AaB dog ikke bruge deres 61 procents boldbesiddelse til at slå Viborg. Heller ikke Esbjerg med 58 procent udnyttede boldovertaget til at slå AC Horsens.

Rundens ineffektive:

Det har ikke været gået Randers' vej på det seneste. Holdet er gået fra en sikker plads i top seks, til lige akkurat at misse slutspillet efter ni kampe i Superligaen i træk, hvor det kun er blevet til et enkelt point. Tre af slagsen havde givet randrusianerne en plads i det forjættede land, men det skete ikke mod SønderjyskE.

Og det var der en grund til. Som det eneste hold i denne runde fik Randers ikke målmaskerne til at blafre, og det er til trods for, at de havde rigeligt med chancer. Hele 18 gange fik de sendt en afslutning mod Lukas Fernandes i SønderjyskEs mål, men ind ville bolden ikke. Den helt store misbruger i kampen var Marvin Pourie, der missede fem afslutninger.

Rundens dominator:

To ud af de tre hold, der havde mest spilovertag i denne runde, formåede at vinde deres kampe. Trods en sejr på 3-2 sad Brøndby på store dele af kampen mod Lyngby, hvor der var blågul dominans i 85 af kampens 90 minutter. Anderledes negativt gik det for FC Midtjylland på hjemmebane mod FC Nordsjælland. Her fik MCH Arenas publikum et hjemmehold at se, der sad på spillet i 75 minutter, men som ikke kunne omsætte det til sejr.

Positivt gik det til gengæld for FC København, der både havde overtag i mål, boldbesiddelse og spilovertag med 65 minutter i førersædet mod Silkeborg.

Kilde: Superliga.dk