Talent

FCK's drenge ude efter stort straffe-drama

FC København deltog tirsdag aften i en helt vanvittigt actionfyldt kamp i Youth League, hvor de spillede 55 minutter i undertal.

FC Københavns U19-hold var tirsdag aften i en højdramatisk kamp, da de spillede sig Youth League-kvartfinale mod den franske talentfabrik Nantes, som endte med en straffesparkskonkurrence.

Her endte FCK med at tabe i en kamp, hvor de spillede størstedelen af opgøret i undertal.

Det begyndte heller ikke helt efter planen, da Nantes kom foran efter 12 minutters spil, hvor bolden endte hos Assoumani, som fik bolden inde i feltet efter et hjørnespark, hvorefter han vendte rundt og smækkede bolden i kassen til fransk føring.

Men københavnerklubben kom igen få minutter efter, da gik Oliver Højer i græsset i straffesparksfeltet, hvor dommeren efterfølgende pegede på pletten. Sparket tog Emil Højlund sig af, og han sendte køligt bolden i kassen til 1-1 med en mini-udgave af en Panenka.

Efter en halv times spil var FCK'erne igen på spil, da den blot 16-årige ungarer Hunor Nemeth omsætte en cutback-aflevering til en scoring.

Som om det ikke var nok, så blev det også til 3-1 nærmest lige efter, da fødselsdagsbarnet Chiakha fejrede sin 18 årsdag med en kasse. Begge mål var desuden med Emil Højlund som oplægger, som virkelig storspillede her. Alle FCK-målene kan ses i videoen øverst i artiklen.

Den store action ville dog ikke stoppe her, da FCK's anfører Cornelius Olsson minuttet efter fik rødt kort, da han bremsede Louis Leroux - og her var der ligesom ved FCK-straffesparket ikke noget VAR til at hjælpe dommeren. Det kom til at koste.

Lige inden pausen fik Nantes muligheden for de 11 meter, men her viste Oscar Buur klassen mellem stængerne, da han snuppede den forhenværende målscorer Assoumanis forsøg.

Men efter pausen lykkedes det for Nantes igen at få scoret, da bolden landede småtilfældigt for fødderne af M'Badinga, som gjorde det til 3-2.

3-3 blev det også, da førnævnte Leroux sendte et venstrebens-slangehug afsted, som blev lige en fingerspids for yderlig for Buur i FCK-buret - og så var der en halv halvleg tilbage af opgøret.

Men flere mål blev det ikke til i ordinær spilletid, og så ventede en straffesparkskonkurrence, hvor de skulle helt ud i syv spark hver, hvor FCK endte med at tabe efter afbrændere fra Andrew, Glindtvad og Halsgaard, mens Froholdt, Bidstrup, Nemeth og Chiakha scorede for FCK.