Talent

FCM brændte chancer på stribe: Ude af Youth League

FC Midtjylland var lige ved at gå videre, men manglende koncentration betyder, at de er færdige i denne sæsons udgave af ungdommens Champions League.

FC Midtjyllands U19-hold var tirsdag eftermiddag i kamp i UEFA Youth League, hvor de mødte tyske RB Leipzig, og her blev det en kamp, hvor midtjyderne leverede en opvisning i brændte chancer. Det hele endte med, at FCM røg ud efter straffesparkskonkurrence.

Den ordinære spilletid endte 1-1 efter en Leipzig-udligning fire sekunder før de fem overtidsminutter var udløbet. Inden da var FC Midtjylland kommet foran efter 13 minutters spil i opgøret.

Her var det Mikel Gogorza, der i denne vinterpause også har spillet en del med i midtjydernes testkampe forud for forårssæsonen. Her var det med en særdeles veltimet afslutning, at han fik styret bolden i netmaskerne efter et mindst ligeså flot indlæg fra højresiden fra Sofus Johannesen.

Som kampen skred frem blev det til endnu flere gode muligheder for yderligere scoringer for FC Midtjyllands vedkommende.

Blandt andet havde Stanley Iheanacho to store chancer, som han fik sendt forbi kassen. Den første var efter en omstilling, hvor han bolden trillede lige forbi stolpen i første halvleg, og i anden halvleg var det et hovedstød, som blev misbrugt.

Det gjorde desuden ikke tingene sværere for FCM, at Leipzig-forsvarsspilleren Tim Köhler fik sit andet gule kort i kampen, da der var spillet lidt over en times fodbold. Det andet kom for noget så fjollet som brok.

Mens Leipzig i de sidste minutter satsede, så kom der en masse store muligheder for FCM'erne, men gang på gang var den manglende koncentration i de afgørende dele af spillet medvirkende til, at de ikke fik lukket kampen. Artiklen her ville blive kilometer lang, hvis man skulle beskrive dem alle.

Og efter et hjørnespark til allersidst i kampen var det norske Jonathan Norbye, der udlignede med et hovedstød. Derfor skulle kampen videre i straffesparkskonkurrence, hvor det kun var Gustav Bjerge og Daniel Kristjansson, der brændte - og så gik tyskerne videre.

FC København er desuden stadig med i turneringen, og da de vandt deres gruppe i deres afdeling af turneringen, så er de allerede videre til ottendedelsfinalerne.