• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Kenneth Emil Petersen er lillebror og fast mand i forsvaret på Kent Nielsens succesmandskab i Horsens. Christian Emil Petersen er storebror og målmand for LFA

Af Kim Michelsen

Kenneth Emil Petersen er foreløbig den af de to Petersen-sønner, der er nået længst i sin karriere, da den 23-årige forsvarsspiller er fast mand på sit SAS Liga-mandskab, AC Horsens. Christian Emil Petersen er til gengæld den af de to sønner, der slægter sin far mest på fodboldmæssigt - alene af den grund at den 24-årige er målmand ligesom far Palle - hos Lolland-Falster Alliancen i 1. division.

De to sønner har det til fælles, at de begge har været involveret i en kontroversiel epsiode indenfor det sidste års tid. Kenneth Emil Petersen kom op at skændes med sin træner Jesper Hansen i Herfølge i januar 2007 og valgte, at det var bedst at forlade klubben. Agent Frank Hansen satte ham i forbindelse med Horsens, og det skulle gå hurtigt med forhandlingerne op til transferdeadline. Herfølge skulle overtales til at slippe ham, så papirerne kørte først igennem kort tid før midnat den 31. januar. "Jeg nåede næsten ikke at tænke over, at jeg nu skulle forlade både familie og venner for at være mutters alene i Horsens. Jeg måtte bare prøve kræfter med SAS Ligaen, og det har jeg ikke fortrudt siden," siger Kenneth Emil Petersen om handlen fra telefonen i Horsens.Christian Emil Petersen er derimod til stede på Sportscaféen i Parkan til at kunne fortælle om en chokerende oplevelse fra sidste år. Her blev han udsat for et angreb af en Roskilde-fan under LFA's kamp mod dem i sidste sæsons 2. division øst. Roskilde-fan'en stormede ind på banen og sprøjtede Christian Emil Petersen i øjnene med en peberspray. Christian Emil Petersens reaktion: At jagte gerningsmanden, fange ham, tvinge ham til jorden og foretage en civil anholdelse."Jeg kunne kun skimte ham, fordi han løb. Ellers kunne jeg ikke se noget. I starten troede jeg, at det var en kniv, men når man så finder ud af, at det var spray, så tænker man, at man må have fat i ham, om man så skal sidde over de næste kampe med karantæne. Det skete så heldigvis ikke...".Lolland-Falster Alliancen appellerede nemlig DBU's karantænedom til deres målmand og fik medhold.

Fodboldfamilie

Under Kent Nielsen har Kenneth Emil Petersen udviklet sig til et af de mest lovende talenter på pladsen i SAS Ligaen, og i oktober 2007 forlængede parterne kontrakten med tre et halvt år.

"Selvom jeg startede på bænken i Horsens, blev Kent Nielsen ved med at sige til mig, at min chance nok skulle komme, og jeg tvivlede heller ikke selv på mine egne evner. Ambitionerne på sigt rækker også videre end til SAS Ligaen, men lige nu har jeg ikke travlt," bedyrer Kenneth Emil Petersen, der har spillet i forsvaret hele sin tid som fodboldspiller.Omvendt var Christian Emil Petersen en meget sen starter som målmand. Først for tre et halvt år siden besluttede han sig for at satse fuldt ud på målmandsgerningen. Inden da var han markspiller."Interessen har altid været der for at stå på mål, men én af grundene til, at jeg ventede så længe med at gå på mål var fordi, at jeg ikke ville sammenlignes med min far. Jeg har altid haft det sådan, at det han lavede var hans, mens min karriere er noget andet. Men han følger da med i det, jeg laver og giver mig gode råd. Jeg følger også med i Kenneths karriere, så på den måde er vi én samlet fodboldfamilie," siger Christian Emil Petersen.En vurdering, som lillebror Kenneth Emil Petersen deler."Det er faktisk ikke noget, jeg tænker over til daglig, for jeg har aldrig prøvet anderledes. Jeg har jo været med på stadion, fra jeg var helt lille og se min far spille og kommet ind i miljøet på den måde. Palle har da også hjulpet og vejledt mig, når jeg har haft brug for det, men det er lidt noget andet at være markspiller end stå på mål. Mest af alt er han en interesseret tilskuer."

Superliga

Optakt: Lyngby BK - Esbjerg fB

Kan Lyngby holde fast i top 6-drømmene? Og kan Esbjerg bevæge sig væk fra bund 2 for første gang siden tredje runde?

Mere Superliga

Fokus