Video : Tipsbladet
Superliga

Det er sgu’ pinligt, Bo!

FCM er kastet ud i Superligakrise med et point i fire kampe - og Bo Henriksen bør reagere i stedet for at oversælge midtjyderne, mener Tipsbladets kommentator, Allan Olsen

INDRØMMET: JEG ER sgu’ ret vild med, at vi har Bo Henriksen i Superligaen. Super fed type, der sikkert pisser en masse mennesker af med sin talestrøm.

Det er kun med til at gøre Superligaen betragteligt sjovere, men selvfølgelig falder kæden også af for Bo Henriksen i ny og næ.

Det skete eksempelvis efter det halvpinlige 2-0-nederlag til AaB, hvor en drivvåd Bo Henriksen mente, at ‘vi ødelægger dem på alle parametre i første halvleg og burde have ført 3-1 ved pausen’.

Hmmm…

HVIS DER VAR en, der omvendt ødelagde FCM, så var det en sprudlende Louka Prip, der fik afsindigt meget plads mellem FCM’s midtbane og forsvar, så han kunne diktere AaB’s offensive spil.

Jo, jo - både Joel Andersson og Junior Brumado havde friløbere, og sammen med et hovedstød på stolpen, så har Bo Henriksen selvfølgelig ret i, at FCM kunne have lavet tre mål - men nu er det trods alt sjældent, at man scorer på hele dynen…

DET VAR EN vildt skuffende sæsonåbner for FC Midtjylland, der med mange boldtab og en overraskende sløj defensiv organisation var guf for et AaB-mandskab, der også på energi-parametret overtrumfede midtjyderne.

Så nej, Bo Henriksen, FCM var ikke bedre end AaB, der også i anden halvleg havde et par friløbere, der kunne være vekslet til scoringer. Så i stedet for at oversælge FCM's præsation som en art uheld, så skal der reageres.

Med nederlaget fortsatte FC Midtjylland den sure tendens fra efterårets slutning, hvor det blot blev til et point af ni mulige - og den friske genstart på Superligalivet blev altså slået totalt i stykker af AaB, der ikke lod sig ryste af, at trænersituationen i klubben stadig er uafklaret.

BAGER-BO HAR ellers slået et ordentlig FCM-brød op. Mesterskabet skal vindes komfortabelt - og man skal vise, at den nu kvalitativt brede trup kan spille med i Superligaen, Europa og pokalturneringen.

Offensiv udmelding, men sagen er den, at får Bo Henriksen ikke bedre greb om FCM’s taktiske formåen, så bliver det et vanvittigt tungt forår for klubben.

Hvorfor skal der gå nærmest en halv time, før man bare nogenlunde får lukket de rum Louka Prip triller rundt i eksempelvis? Og får man nok ud af sine wingbacks, eller ville man kunne styrke offensiven ved at spille 4-3-3?

SPØRGSMÅL ER der nok af, men Bo Henriksen skal finde nogle svar. Temmelig hurtigt endda. Ellers kan han godt glemme alt om at vinde mesterskabet komfortabelt - for så bliver det slet ikke vundet.