Video : Tipsbladet
EM

Enden for Hjulmand? Ja, tanken er tom!

For anden slutrunde i træk formår vi ikke at vinde en eneste kamp - og det er under lavmålet, mener Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen.

LYN OG TORDEN! Danmark og EM-kampe skal åbenbart være voldsomt dramatiske - og svinge mellem himmel og helvede.

Spørg bare Joachim Andersen om det. I et minut eller to dansk målhelt indtil VAR - korrekt - annullerede hans mål for en minimal offside på Delaney, der kunne have sendt Danmark i drømmeland. I stedet blev han Danmark skurk, da han i minutterne efter begik det straffespark, der sendte Tyskland på 1-0.

Korrekt dømt efter alle VAR-protokoller, men hold nu k…, hvor er handsreglerne stadig fuldstændig latterlige. Lav nu det makværk om!

EN ANDEN, DER tog turen fra helt til skurk, var Kasper Schmeichel, der om nogen holdt Danmark i live med en stribe store redninger i de perioder, hvor tyskerne bare tonsede på.

Til gengæld svigtede beslutningsdygtigheden, da han ikke kom ud til den bold i dybden - og så kunne driblekongen Musiala stille og roligt udplacere Kasper Schmeichel i kassen til slutresultatet 2-0.

NU BLEV SÅ det forventede ‘auf Wiedersehen’ til EM for Danmarks vedkommende - og det var jo ingen større overraskelse, når man:

- Stod over for stormagten Tyskland på en formidabel hjemmebane.
- Har kunnet følge det danske landshold i de indledende kampe, hvor danskernes offensiv igen og igen var et problem.

ALLIGEVEL ER det også ok at ærgre sig over, at den danske afslutningsevne er nogenlunde lige så skarp som et papkrus.

Eriksen og Mæhle havde fine afslutninger, men den store synder var Rasmus Højlund. Både chippet over Manuel Neuer og tordenhugget lige i maven på den tyske målmand var KÆMPE chancer - og den slags skal man score på, hvis man da vil noget til en slutrunde.

LIGE PRÆCIS DEN manglende skarphed i front blev billedet på Danmarks EM-slutrunde, hvor det blot blev til to sølle mål. 

HVAD NU? Ja, Danmark er ude, men er diskussionen om Kasper Hjulmands job også det? Nej!

Danmark vandt ikke en eneste kamp, og lægger vi fiaskoen - sorry, Hjulmand, men det var det - i Qatar oveni, så har Hjulmand nu stået i spidsen for Danmark i syv slutrunde kampe i træk uden en eneste sejr.

Det holder jo ikke - og det har egentlig ikke så meget på kampen mod Tyskland at gøre, men mere en samlet bedømmelse.

NU ER DBU ikke et sted, hvor man stritter landstræneren ud, men så bør Kasper Hjulmand måske selv indse, at han ikke har mere at berige det danske landshold med.

Han kom som den store fornyer, der skulle lufte ud i Åge Hareides ‘kedelige’ fodbold - og det lykkedes til fulde med jubelrusen i 2021, men derfra er det kun gået den forkerte vej.

JO, JO - vi fik vist os en my bedre frem end i Qatar og spiller en fin kamp mod England, men Danmark er blevet et bange hold, der forsvarer det ene point, mere end de går efter de tre.

Det er jo ikke det udtryk, vi vil ha’ fra det danske landshold. Vi skal da være et hold, der er kendt for fart, teknik, offensivt udtryk - men desværre er Danmark endt som et hold, der knokler mere end de spiller.

DERFOR ER DET store spørgsmål, om Kasper Hjulmand har mere at give landsholdet eller tanken er tom? På baggrund af nu to slutrunder i træk, så bør svaret give sig selv….