Foto: Getty Images
Superliga

Hakket i småstykker: Ynkeligt

Brøndbys problemer tårner sig op, mens FCK viste sig offensivt brølstærke med Daramy i fint comeback, mener Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen

DET BEGYNDTE MED en Olsen-Bande-tifo og endte med en regulær rusketur til Brøndby. Det store kup stod Jess Thorup for med valget af Pep Biel som forreste angriber i FCK-formationen.

Tre kasser noterede spanieren sig for i et top-underholdende og velspillet derby - og helt u-Bielsk, så var det tre mål, der ellers ville stå klassisk boksangriber på, nemlig tre bolde, der blev skubbet ind over stregen fra en meters afstand. Blandt venner og fjender. Godt opsnappet, stærkt forfulgt og skarpt eksekveret. Første hattrick i et derby nogensinde. Si si Senor Biel!

LAD OS BARE tager vinderne først. FCK spillede sæsonens indtil videre klart bedste kamp. Ja, med afstand, så var derbyet den FCK-kamp, der for alvor cementerede favoritværdigheden til mesterskabet.

Der var bid i presset og duellerne, mens specielt den offensive linje imponerede. Med giftige skift fra side til side og diagonalbolde fik de overspillet Brøndby-diamanten, der efterlod en del plads på siderne. Noget FCK’s kanter og backs selvfølgelig udnyttede i 4-1-sejren.

NU VAR DET ikke Hákon Arnar Haraldsson bedste kamp i FCK-trøjen ligesom Viktor Claesson kun sporadisk viste klassen, men samlet set, så var det FCK-offensiven, der altså også talte Mohamed Daramy og Pep Biel med god backup fra Rasmus Falk, der blev en evigt bankende hovedpine for Brøndby.

Daramy? Jamen, i glimt viste han tårnhøj klasse og et stærkt samspil med Victor Kristiansen - og det bliver med garanti endnu bedre. Der var ikke noget rust, der skulle bankes af den unge katspiller ligesom de få kampe i Ajax-trøjen ikke havde nogen synderlig indflydelse.

SÅ JESS THORUP Vågner glad op i morgen. Et er derby-sejren, der altid betyder alverden, men måske vigtige for Thorup, så kom han tættere på den ideal-opstilling, han har ledt lidt efter. Det er vel kun et spørgsmål om Carlos Zeca skal afløse Lukas Lerager. Noget af et luksusproblem.

Den slags har Niels Frederiksen ikke mange af - hvis nogen…

BRØNDBY BLEV hakket i småstykker - og havde helt seriøst ikke en chance i en ulige kamp. Ja, et af mindst spændende derbyer de sidste mange år.

Tre point i fire kampe I Superligaen er selvfølgelig problematisk, men måske endnu mere, at kvaliteten ikke ligner et sikkert top-seks-bud.

  • Forsvaret virkede slet ikke afstemt mod FCK, spillerne lå langt fra deres direkte modstander. Skal vi ikke bare sige, at Andreas Maxsø er savnet, men defensiven sejlede rundt.
  • Nu kiksede transferen af Sebastian Andersson, men hvor de dog mangler den type. En opspilsstation, en spiller, der kan modtage bolden med ryggen til målet - og som har noget tilstedeværelse i boksen. Alt det Brøndby mangler lige nu.
  • Hvem dirigerer egentlig det offensive spil hos Brøndby. Anis Ben Slimane prøver efter bedste evne - og gjorde det godt i anden halvleg mod Basel - men der er for langt mellem snapsene.

SELVFØLGELIG ER FCK’s dyrt sammensatte trup et par klasser bedre end Brøndbys, men derby-kampen udstillede nådesløst, at netop gennemprøvet kvalitet er en kæmpe mangelvare på Brøndby-mandskabet.

Det var ynkeligt - og viste et trist bundniveau for Brøndby.

Ikke mindst offensivt, hvor Brøndby ærlig talt virker som en ualmindelig blød mellemvare - og det er sgu’ ikke det man bør forvente af de blå-gule fra den københavnske vestegn.

FODBOLDDIREKTØR CARSTEN V. Jensen kan i hvertfald se frem til en uge, hvor han igen bliver ristet for ikke at have skaffet den nødvendige kvalitet - og det er ikke svært at forstå Brøndby-fansenes frustration.

Budskabet er helt klart: Få så fikset den angriber.

Spørgsmålet er bare om det er nok.