Video : Tipsbladet
Superliga

FCK til salg? Ja, selvfølgelig, hvis prisen passer

- Parken S&E har med de seneste manøvrer gjort sig klar til et salg af fodbolddelen FC København - og hvorfor ikke til Lars Seier, mener Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen.

31.633 TILSKUERE. Det lyder unægteligt som noget, man skal til Tyskland eller England for at finde – eller måske et københavner-derby.
Tallet var dog det officielle tilskuertal til FCK-AaB i søndags. I februar og bidende kulde.
Det er voldsomt imponerende – og netop på tilskuere smadrer københavnerklubben alle andre i Superligaen.

Ligesom de i øvrigt også gør det på regnskabsfronten, hvor et overskud på 264 millioner kroner var resultatet af 2022.

2022/23-SÆSONEN HAR budt på et rekordhøjt gennemsnit for hjemmekampene på 27.096 for FCK, mens Brøndby på andenpladsen kan notere sig for et gennemsnit på 19.224.
Begge tal er et udtryk for en fremgang i forhold til 2021/22-sæsonen. 11,7 procent for FCK og 10,7 for Brøndby.
I det hele taget er der pæn fremgang at spore i hele Superligaen, men FC København ser langt om længe ud til at udnytte det potentiale, der ligger i at være en hovedstadsklub i en millionby.

PÅ BUNDLINJEN er tilskuerudviklingen også vigtig for FCK. Flere tilskuere er med til at forbedre driften – og netop en sund drift og masser af tilskuere kan være noget af det, som investorer kigger på, hvis man nu går med tanker om at købe en fodboldklub.
Noget, der virker til at være pænt oppe i tiden…

HVORFOR TALER VI så om det? Jo, udover en imponerende udvikling i gæster til den varierende underholding i Parken har koncernen bag fodboldklubben også taget et strategisk valg, der måske virker beskedent, men som kan få stor betydning.
Man har skilt fodbolddelen ud i et selvstændigt selskab. Dog med samme ledelse, men signalet er ikke til at tage fejl af.
Hvis der skulle komme en investor med lyst til at købe fodbolddelen, så skal han/hun/de ikke belemres med baderinge, pommesfrites-os, dårlige græsplæner eller kontortårne…
Det vil alt andet lige gøre et salg langt nemmere, og man vil bejle til langt flere potentielle købere.

EN SJOV DETALJE, som Morten W. Langer noterer sig i Økonomisk Ugebrev, er i øvrigt, at fodbolddelen skal leje sig ind på stadion. Som han siger, så giver det jo ingen mening, hvis ejerne er de samme, men får fodbolddelen ny ejer, så er det naturligvis den eneste rigtige løsning.

NÆH, NEJ PARKEN Sport & Entertainment er ikke officielt til salg, ligesom FC København heller ikke er det.
Der er dog næppe tvivl om, at bliver aktiekursen drevet fornuftigt op via en stærk drift og en sund udvikling, så vil to de to storaktionærer Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen ikke betænke sig et sekund på at sælge. De er der ikke for fodbolden, men for pengene.
Netop Skjærbæk og Korsgaard Sørensen sidder tilsammen på 50,34 procent af aktionerne, har samme holdning til stort og småt - og sælger formentlig også sammen, hvis prisen er rigtig.

EN KØBER? Ja, Morten W. Langer fra Økonomisk Ugebrev peger på Lars Seier Christensen, der i forvejen ejer 22,5 procent af aktierne.
Jeg synes, det er et fremragende bud.
Hjertet er på sporten, hjernen på forretning og udvikling - og selvom han i øjeblikket tumler noget uheldigt rundt i dokumentaren på TV2 om Saxo Bank, så vil han være en skikkelse, som de fleste FCK-fans vil kunne li’.
En meget menneskelig type med lidt for meget på sidebenene, ultra afslappet tøjstil - og med en hang til et godt glas inden for rækkevidde. Ret fodbold-agtigt, ikk’?

LARS SEIER VIL formentlig også gerne slippe for Lalandia og Parken, der har vist sig mere end almindelig svær at sælge, så det er bestemt ikke utænkeligt, at han overtager hele - eller store dele af Skjærbæk og Korsgaard Sørensens portefølje.
Et salg af fodbolddelen vil også kunne få bugt med den milliardgæld i PS&E, der stadig forfølger koncernen.

FC KØBENHAVN BØR dog også være en lækkerbisken for en stribe udenlandske investorer, der kan købe sig ind i en position som den største i landet og fast deltager i Europa, hvor pengene fra 2024 får et ordentligt hug opad.
Jo, det lugter bestemt af et FCK-salg.