Video : Tipsbladet
Premier League

Dansk drømmeskifte: Højlund bryder lydmuren

Rasmus Højlunds skifte er fantastisk og foruroligende, mener Tipsbladets ansvarshavende chefredaktør, Allan Olsen

REKORDER ER til for at blive slået, men enkelte af dem bliver smadret godt og grundigt!

Sådan en rundbarbering af den danske transferekord har Rasmus Højlund begået med skiftet fra Atalanta til mægte Manchester United.

Cirka 560 millioner danske kroner plus 75 millioner i mulig ekstra betaling lyder den handel på, der netop er blevet offentliggjort.

Nummer to på listen er Christian Eriksen, der blev solgt fra Tottenham til Inter for godt 200 millioner kroner, så vi taler altså næsten en tredobling af prisen! Vanvittigt, foruroligende, men meget sigende for fodbold anno 2023.

DER ER DA heller ikke noget, der kan drive prisen op som at være en ung angriber med et uomtvisteligt talent for at score mål. Den slags går som varme tebirkes hos bageren, så intet under, at Atalanta tog sig godt betalt for deres unge angriber, som de på rekordtid har tjent en god skilling på.

For dansk fodbold og landsholdet er det selvfølgelig fantastisk, at vi nu har en spiller, der har brudt lydmuren og er blevet solgt for mere end en halv milliard - og nu optræder for et af verdens mest ikoniske klubhold i verden. 

RASMUS HØJLUNDS kométagtige karrieren er velbeskrevet, og ja, det er sgu' da sjovt, at han blev fravalgt i FCK efter en sæson, hvor han fik masser af chancer, men ikke kvitterede med et eneste mål.

Det er nemt at gøre grin med FCK for at lade så stort et talent gå, men jeg synes nu ikke, at der er noget at klandre FCK for. De laver en fornuftigt salg på Højlund med høj videresalgsklausul, men det understreger også, hvor svært talentudvikling i virkeligheden er.

Vi finder aldrig ud af, om Rasmus Højlund havde brændt Superligaen af, hvis han var blevet i FCK, men til gengæld ved vi med sikkerhed, at den vej han valgte viste sig at være temmelig farbar.

SPØRGSMÅLET TIL alle 560 millioner kroner plus det løse er naturligvis, om skiftet for blot 20-årige Rasmus Højlund kommer for tidligt?

Er han virkelig klar til verdens bedste og mest eksponerede liga? En liga, hvor medier stiller knivskarpt på hver eneste bevægelse - også udenfor banen?

Er han klar til at spille i en klub, hvor historikken er eminent, kravet om succes eksplosivt, men hvor fiaskoen også lurer lige rundt om hjørnet?

Svaret? Det er de færreste - og altså også Højlund.

I DEN BEDSTE AF alle verdener så havde han taget et år mere i Atalanta og fået fintslebet sine våben, men sagen er jo også, at når Manchester United ringer, så siger man ikke nej.

At komme til  en klub af den kaliber med chancen for at genrejse en falden kæmpe, så skal man da selvfølgelig sig ja - og tak. Også selvom man blot er 20 år. 

Det er fedt, at han ikke lader sig skræmme - det gør man sjældent som 20-årig - men tager handsken op for en udfordring, der næppe bliver større.

Rasmus Højlund har jo også netop bevist, at han har kunnet følge med, når trinnene er blevet større - og selvom dette hop er det største man overhovedet kan tænke sig, så virker han som en fyr med hovedet skruet rigtigt på.

Premier League og Manchester United kan kvæle enhver klassespiller, og specielt topangriber-positionen i Manchester United har i flere år været udsat, diskuteret - og man har ledt efter den rigtige løsning.

DERFOR HÅBER Manchester United-fansene naturligvis, at de nu har fået en løsning på problemet, og derfor vil der være pres på, men til Rasmus Højlunds fordel tæller trods alt, at han er ung, forholdsvis ubeskrevet i England - og at forventningerne dermed er ikke er tårnhøje fra start.

JA, JA - PRISSKILTET er ikke ubetydeligt, men trods alt set noget vildere de kanter. Derfor håber jeg, at Højlund kan flyve lidt under raderen indtil han lærer Premier League at kende. At Manchester United får ham kørt stille og roligt på plads, uddanner ham yderligere, så de efter en sæson eller to kan stå med en af Europas bedste angribere

DESVÆRRE ER Drømmenes Teater i Manchester også blevet et mareridt for selv store navne, men indtil videre, så er der kun grund til at juble over Rasmus Højlunds fænomenale karriere, der lige nu topper med et drømmeskifte. 

Er der nogle med dansk pas, der kan klare det spring, så er det Rasmus Højlund.