• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Allan Olsen

Voldsomt, FCK: Det er et vanvittigt salg

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

- FCK's salg af Victor Kristiansen er imponerende - og lidt af en ellers kritiseret Peter 'PC' Christiansen, mener Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen

Af Allan Olsen

DET KAN GODT være, at debatten om Store Bededag er løbet med de fleste overskrifter, men i fodboldens verden bliver det til underskrifter.

Yes, transfervinduet er slået op på vid gab. En fornøjelig tid for fodboldfolket, der selvfølgelig hver dag venter på nyt om netop deres klub.

Bliver stjernerne solgt – og hvem er nye i folden? Rygter og facts trives side om side, og spillet i kulissen med klubber, spillere og agenter efterlader ofte kun kvarte sandheder, men for hulen det er sjovt.

FOR OS MED et særligt blik på Superligaen har ugen – indtil videre – budt på tre markante salg, der bør få øjenbrynene til at hæve sig i samme takt som smørpriserne. Nemlig Nicklas Helenius’ skifte fra Silkeborg til AaB, Brøndbys forventede salg af Andreas Maxsø til Colorado og Victor Kristiansens forestående skifte til Leicester City.

I skrivende stund mangler de afgørende detaljer i de to sidstnævnte tilfælde, men meget skal gå galt, hvis Andreas Maxsø ikke ender i USA, og Victor Kristiansen ikke kan trække den blå Leicester-trøje over de lyse lokker.

Hovedet på blokken: Kristiansens salg ud af Superligaen bliver ikke overgået i dette vindue.

FOR FC KØBENHAVN er det ganske enkelt et kongesalg. 150 millioner kroner, hvoraf de 30 kommer fra indbyggede bonusser, er voldsomt mange penge for Victor Kristiansen.

Jovist, han er en dygtig back, der flænser kanten med vanvittigt mange løbemeter og en fed energi. Men hvor er den afgørende spidskompetence? Han er påpasselig defensiv, men ikke noget forsvarsmonster. Han har fart, men ikke i turboklassen, og indlæggene er fine uden at være syleskarpe.

SELVFØLGELIG KAN Victor Kristiansen stadig bygge meget på, men det ændrer ikke ved, at Peter ‘PC’ Christiansen må sidde med et væg-til-væg-smil over den handel.

Ja, det er vel et gedigent comeback og en oprejsning til Peter Christiansen, der med rette har fået mange tæv for at hente spillere som Mamoudou Karamoko, Khouma Babacar, Paul Mukairu og Akinkuni Amoo til klubben. Nu har PC vinget af, at han kan sælge dyrt, men mangler stadig at overbevise på købskontoen.

Mon ikke også det har gjort ondt på selvforståelsen i FCK, at FCN har siddet alene på tronen over Superligaens største salg med Kamaldeen Sulemana til Rennes? Garanteret, men hér har FCK nu udlignet.

PETER CHRISTIANSEN sælger i øvrigt Viktor Kristiansen velvidende, at han også har Superligaens næstbedste back i truppen, nemlig Christian Sørensen, der tilmed har en bedre indlægsfod end Kristiansen.

Læg oveni, at Elias Jelert også har vist sig yderst kvalificeret – og så er en erstatning ikke buldrende nødvendig. Specielt ikke, når man ikke har europæiske kampe at tænke på i dette forår.

MAN KAN MÅSKE være mere bekymret for Victor Kristiansen selv.

Han kommer til en klub i kæmpe problemer og en klub, hvor målene bare sejler ind.

Det prøver Leicester selvfølgelig at adressere med netop købet af Victor Kristiansen, der forventes at glide direkte ind i startopstillingen, men det er også med et kæmpe ansvar fra start på de unge skuldre.

Victor Kristiansen skal ovenikøbet vænne sig til Premier League, hvilket kan tage sin tid, men heldigvis har han hovedet skruet ordentlig på.

I det værste af alle scenarier kan en svært start på Premier League-livet tappe ham for selvtillid, men alene energien og viljen vil bringe ham et stykke.

TIL GENGÆLD ER der ingen tvivl om, at skiftet til verdens største liga bringer ham meget tættere på Kasper Hjulmands landshold.

Det skal det gøre – og det kan godt være, at Joakim Mæhle sidder halvtungt på venstrebacken, men vi så ved VM, at den manglende spilletid og succes har taget noget af Mæhle – og det kunne da også være en fordel at have en venstrefodet spiller på netop venstre back.

SÅ ER DER Nicklas Helenius, der har sat sin signatur på kontrakten med AaB, der i tidernes morgen gav ham Superliga-debut. Det giver mening, når han kigger på lønsedlen og tilhørsforholdet til Aalborg og AaB – og det er da også en ærefuld tanke, at han gerne vil hjælpe sin hjerteklub ud af moradset i Superligaen.

AaB får en gennemprøvet løsning, der kan sin målscorer-ABC, til en pris, der er rigeligt tjent hjem, hvis redningsaktionen lykkes.

Helenius selv skifter muligheden for mesterskabsslutspil ud med en benhård nedrykningskamp – og han tager også en kalkuleret risiko for at skulle en tur ned i 1. division.

ENDELIG SKAL VI da lige runde Andreas Maxsøs skifte fra Brøndby til Colorado. Endelig, endelig – og lagt om længe lykkedes det altså for Andreas Maxsø med et nyt udlandseventyr.

Tillykke med det. Værnepligten er bestemt udstået i Brøndby – og med Maxsøs efterår in mente er det mere som kulturbærer og anfører, at Brøndby mister en kapacitet end på det spillemæssige.