Video : Tipsbladet
Landshold

''For nemt, Hjulmand. Nu skal svarene falde''

- San Marino var ganske enkelt for ringe til, at Kasper Hjulmand fik nogle specielt brugbare svar, men dem skal han finde frem til på søndag, hvor den virkelige test venter, mener Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen

DER ER SGU’ så meget, der kan være svært at forstå hos DBU og A-landsholdet. De seneste par uger har i hvertfald givet nogle eksempler, hvor man har tabt underkæben.

  • DBU-direktør Peter Møller mente ikke, at han skulle mene noget om den spanske kysse-skandale, selvom det har været nemmeste job at sige fra overfor overgreb.
  • DBU-formand Jesper Møller skulle også bruge 12-13 dage på at mene, at det ikke var så godt, hvad den spanske fodboldboss havde bedrevet. Selvfølgelig efter hans chef, Alexander Ceferin havde banet vejen ved at sige det først…
  • Så mente landstræner Kasper Hjulmand, at det ikke var nogen hindring for en udtagelse, at spille i Saudi-Arabien - og afviste ikke selv at tage et velbetalt job på de kanter.
  • Endelig blev Simon Kjær både sur og fornærmet over et helt rimeligt spørgsmål om vikarlandsholdet som DBU selv havde inviteret i Parken.

MÅSKE EKSEMPLER PÅ underskud, arrogance, 100-meter-løb-fra-principper, tøsedrengsattitude og lukkethed? Under alle omstændigheder episoder og elendig kommunikation, der gør DBU, landsholdet og de implicerede parter væsentlig mindre end de burde være.

Så var det selvfølgelig ganske belejligt, at man kunne invitere på en EM-kvalifikationskamp mod verdens ringeste landshold! Som nr. 208 i verden og med en enestående rekord i tabte kampe, så var San Marino da heller ikke andet end træningskegler for danskerne.

DET KAN GODT være, at sammenrendet af Serie D-spillere fra Italien og det der er værre, nemlig spillere fra ligaen i San Marino - der ikke er gået igang endnu - holdt stand i hele 26 minutter. To mål på to minutter af Pierre Emile Højbjerg og Joachim Mæhle fik dog hurtigt sendt bjergstatens brave kæmpere ned på gulvet.

Her var ingen snærende markeringer, så fikst opspil - blandt andet en lækker Eriksen-hæl - fik bragt San Marino-frosvaret nemt ud af balance.

HELDIGVIS SER LANDSHOLDET på imponerende vis stadig ud til, at kunne samle masserne, så en udsolgt Parken fik også brandvarme Jonas Wind på scoringslisten, set en debut til både Morten Hjulmand og Nicolai Vallys - og selvfølgelig Manchester United-stjerneskuddet Rasmus Højlund.

På trods af sejren, den gode stemning, målene, glæden og det gode vejr, så var det en kamp, der hurtig kunne gå i den store fodboldglemmebog. Ja, til tider aldeles kedelig. Holdene kan også blive for uretfærdige i skolegården…

Men OK, Danmark fik jobbet ordnet. Havde både gejst og attitude - og ville gerne underholde publikum. Kredit for den indstilling, og Joachim Mæhle og Christian Eriksen stod ud som de bedste danskere. 

Bundlinjen på en 4-0-sejr var alligevel til den tynde side. Det spilovertag kunne og burde have resultatet i en langt større sejr.  

MODSTANDERNE FRA SAN MARINO var ganske enkelt også for svag en modstander til at kunne vurdere om Kasper Hjulmand havde sendt de rigtige folk i kamp.
Ja, han kunne jo have se sendt vikarlandsholdet, men der er ingen tvivl om, at med startformationen og indskiftningerne, så gik Kasper Hjulmand med det velkendte. Dem der skabte EM-festen i 2021.

Kasper Schmeichel, Jens Stryger Larsen, Simon Kjær fra spillede fra start. Udover Hjulmands go-to-back Jens Stryger, så gav Hjulmand starthjælp til de andre, der på forskellig vis har haft en noget kampløs opstart på sæsonen.

SELVOM MAN sagtens kunne have fundet alternativer, der OGSÅ kunne have smadret San Marino, så skal landstrænenen ikke klandres for at give sine faste støtter noget kamptræning. Også selvom baggrunden var umanerlig billig. 

Så kan man altid diskutere, hvor meget sådan en kamp er værd for Kasper Schmeichel andet end på CV’et og cleansheet-listen, men han begik ikke en eneste fejl…

DISKUSSIONEN KOMMER nærmere til at være, om de er slutrunde-klar om under et år. Sepp Piontek tog til en slutrunde, hvor han bare gik med de gamle travere - og fejlede. Morten Olsen fik også hug for ikke at skifte i tide, så det er ikke noget ukendt fænomen i dansk fodbold.

Det skal en lang sæson frem mod EM i 2024 i Tyskland selvfølgelig afgøre, men allerede til kampen mod Finland på søndag får vi et fingerpeg om Kasper Hjulmands mod og evne til at træffe de rigtige beslutninger, når startformationen skal vælges.

FOR KAMPEN mod San Marino gav egentlig ikke rigtig nogle svar på de pladser, hvor Kasper Hjulmand er udfordret af manglende spilletid hos de garvede kræfter.

Derfor var aftenens sommerkamp nærmest en friaften for Kasper Hjulmand, men sådan bliver det langt fra på søndag, hvor Finland, der har lagt sig i spidsen for Danmarks gruppe, er vært for en tur i fodboldsaunaen i Helsinki. Lad os håbe, at det er Danmark, der styrer piskerisene …