• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Allan Olsen

Ny Brøndby-boss: Var det virkelig førstevalget?

Foto: Getty Images

Jesper Sørensen er utvivlsomt en dygtig træner og med kæmpe kendskab til Superligaen, men det virker besynderligt, at det skulle tage så lang tid at lande ham for Brøndby, mener Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen

Af Allan Olsen

MAN SKAL JO som bekendt ikke gå over åen efter vand, så Brøndby kiggede mod DBU’s førerbunker i …. Brøndby - og ansatte en tidligere assistenttræner i …. Brøndby.

Jesper Sørensen er ny mand for Brøndbys semi-kriseramte Superliga-mandskab - og det valg er der en masse godt at sige om, men man kan ikke lade være med at stille sig selv det helt naturlige spørgsmål: Var Jesper Sørensen virkelig førstevalget?

DET VIL BRØNDBY naturligvis mene, men hvorfor skulle det så tage så lang tid? Jesper Sørensen forlængede sin kontrakt med DBU den 8. december - og på det tidspunkt havde Brøndby stået uden træner i en lille måneds tid.

Så havde han på det tidspunkt været det klare førstevalg, så må man jo formode, at han ikke havde sat en signatur på en ny kontrakt med DBU.

DET KAN SELVFØLGELIG også være, at Brøndby bare kom sent ud af starthullerne, men under alle omstændigheder, så har Brøndby foretaget et sikkert, men ikke noget sensationelt valg, der signalerer store armbevægelser eller nye veje.

Vurderingen kan også have været, at Brøndby - med den noget sørgelig position de har i Superligaen - ikke har brug for en spritny træner, der skal bruge et halvt år på at lære ligaen at kende, hvilket giver fin mening.

JESPER SØRENSEN virker som en plug-and-play-løsning - og det kan sagtens være det Brøndby har brug for lige nu. Fordi:

  • Kendskabet til Superligaen er tårnhøjt.
  • Han kender til kulturen i Brøndby.
  • Han er vant til at arbejde med unge spillere.

Selvfølgelig er det fint og et skulderklap til den danske træneruddannelse, at Brøndby - igen - vælger dansk. Det klæder Superligaen.

UDFORDRINGEN TIL til Jesper Sørensen er da også til at tage og føle på. Brøndby skal stadig jagte en plads i top-seks - og som minimum.

Samtidig står Brøndby med en nye ejerkreds, der skal til at implementere deres ideer og tanker, hvilket helt naturligt vil smitte af på det sportslige setup.

At vi i medierne så får en træner, der kun er en snert mere spændende end at se maling tørre - i hvertf ald at dømme på tidligere seancer - ja, det må vi jo leve med, men lige på det her punkt, så er skoene fra Niels Frederiksen svære at fylde ud for Jesper Sørensen.