Generelle Allan Olsen

Problemet Uhre: Lås ham inde!

Foto: Getty Images

KOMMENTAR: Carsten V. Jensen bør jage alle Uhre-interesserede klubber på porten denne vinter, mener Tipsbladets kommentator, Allan Olsen

Af Allan Olsen

LÅS HAM INDE, ødelæg hans telefon og inddrag hans pas!

Ok, det strider nok ganske voldsomt mod FN’s menneskerettigheder, men mon ikke Brøndbys fodbolddirektør Carsten V. Jensen alligevel kunne været fristet …

Det er selvfølgelig super-hitman Mikael Uhre vi taler om.

Sidste sæsons Superliga-topscorer har ramt endnu guldåre, hvor han bare tordner kasser ind - og han er godt på vej mod at genvinde titlen.
Hvis han altså stadig spiller Superliga, når forårssæsonen titter frem.

FOR MIKAEL UHRE bliver et af julens største hovedbrud for Carsten V. Jensen, hvis ellers han har styr på gaveindkøbene og alle vers i julesangene…

Igen mod Randers viste Mikael Uhre, hvorfor han er så hamrende vigtig for Brøndby-mandskabet. På Marko Divkovic’ fine stolpeskud stod Uhre selvfølgelig klar til at høvle riposten i nettet til 1-0.
Kampens resultat, da Kehinde i otte (!) minutters overtid ikke formåede at passere Hermansen på en kæmpe chance.

Dermed fortsatte Brøndbys fantastiske stime, hvor Niels Frederiksens tropper har hentet imponerende 22 point i de otte seneste kampe. Vanvittige tal – ikke mindst når man spoler tilbage til en kaotisk, katastrofal og kedelig Superliga-sæsonstart.
Nu tilmed en outsider i kampen om Superligaguldet.

FCM ER STADIG tårnhøj guldfavorit i min bog – og i takt med at FCK får nøglespillere tilbage fra sygesengen, så bør de også komme i omdrejninger, men Brøndby skal tælles med.
Hvad? Jo, jo. Brøndby skal da regnes med i guldkampen, men det kræver at guld-Uhret også slår i foråret.

For Mikael Uhre har været en af absolutte hovedkræfter bag den fantastiske genopstandelse de gul-blå har leveret, og derfor er han et problem, der skal løses.
Uhre selv vil naturligvis gerne prøve sig selv af udlandet og hæve en løn, der er noget større en i Brøndby. Helt forståeligt – og det skal snart være.

GROFT SAGT STÅR Carsten V. Jensen med tre muligheder for Mikael Uhre, der har kontraktudløb om et år.
1) Sælg den nyslåede landsholdsspiller i vinterpausen. Prisen kan være 10-12 millioner kroner – og den vil kun falde, hvis salget først sker til sommer.
2) Vent til sommerpausen, hvor man blot kan få 3-4 millioner kroner, men til gengæld råder over ham i foråret.
3) Stik topscoreren en ny og større kontrakt med en klausul der gør, at han stadig kan smutte til sommer, men til de 10-12 millioner kroner.

Hvis jeg var Brøndby, så havde streget mulighed 1 ud. Hurtigt og konsekvent.
Ingen Uhre, intet konkurrencedygtigt Brøndby i medaljestriden.
Jo, der kan hentes en erstatning for de penge, der kommer ind, men ikke én, der kan gå så hurtigt ind på holdet – og næppe med samme mål-leverance og kliniske afslutterfærdighed som Uhre har.

BÅDE LØSNING 2 og 3 virker langt mere tiltrækkende– og hvem ved, måske også for Uhre selv, der er ved at blive noget af en legende på Sydsiden.
Jeg var selv en af den, der ikke mente, at skarpretteren kunne levere endnu en sæson som den, der gjorde Brøndby til mestre, men her må jeg bare krybe til korset og anerkende, at Uhre er langtidsholdbar som tun på dåse!
Selvom modstanderne kender ham, ved de skal passe på hans fart og evne til at positionere sig i feltet, så snyder han dem gang på gang – og den slags evner er en værdifuld salgsvare.
Det ved Uhre, det ved hans agent – og det ved Carsten V. Jensen, der ganske vist stadig kæmper med et økonomisk bæredygtigt Brøndby, men dog i år står med udsigten til et kanonregnskab.

DERFOR KAN Brøndby for en gangs skyld sige nej – og det bør de gøre i vinterpausen på Uhre-tilbud. For selvom Brøndby kæmper i en svær Europa League-pulje, så er alene Brøndbys tilstedeværelse i gruppespillet med til at løfte både spillere og klub.
Så med mindre tilbuddene ryger helt gennem loftet, hvad de næppe gør for en 27-årige spiller, så skal der bare automatisk sletning af SMS’er fra agenter på Uhres telefon…