Generelle Allan Olsen

Så endte det alligevel lidt fesent, Brøndby

Foto: Getty Images

Kommentar: En fornem opblomstring i Superligaen ændrer ikke ved, at Brøndby ikke kan være helt tilfredse med efteråret, mener Tipsbladets kommentator, Allan Olsen

Af Allan Olsen

SOM SNEFNUG fra en Tuborg-reklamefilm regnede det med gule kort ned over pokaldramaet mellem FCM og Brøndby. Fra start til slut – og den fik på alle tangenter med fuldt blus i nærkampe, skubben, små beskidte og tricks.

Jo, jo – et rigtigt pokaldrama og faktisk skøn opgradering af pokalturneringen - og en fed måde, at sende Superligaholdene på juleferie.
Selvfølgelig mest for dem, der rent faktisk gik videre.

SOM NU FCM, der rundbarberede Brøndby i den første kamp, men lignede et julefrokost-hold i den anden.
Den 2-0-sejr fra det første opgør skulle bare trilles hjem af FCM-teknikerne, hvilket må have skuffet de godt 12.000 fremmødte på stadion, men savnet af Erik Sviatchenko og den slatne indstilling var ved at koste mod et Brøndby-hold, der som altid troede på sagerne.

Kun kiksede afslutninger fra to-målshelten Divković og Anis Ben Slimane gjorde, at Brøndby ikke trakt sig sejrrigt ud - og nå, ja - et muligt straffe på Simon Hedlund efter et skud fra Henrik Dalsgaard. Virkelig en fyfty-fyfty-afgørelse.

SEMIFINALEPLADSEN og førerpositionen i Superligaen FCM’s efterår absolut godkendt, selvom Europa League-exit’en var en kæmpe skuffelse. Den gruppe burde have givet mere for midtjyderne.

Brøndbys forår bliver hverken eller.

OK, det er ingen skam at ryge til FCM i pokalkvartfinale, og opblomstringen i Superligaen med en fantastisk slutspurt var et imponerende stykke trænerarbejde af Niels Frederiksen. En serie, der lukkede hullet til FCM og FCK, så det kun er på fem og tre point.

Noget ingen troede muligt efter den sæsonstart Brøndby præsterede.

TIL GENGÆLD KOM kvaliteten på Brøndby-mandskabet alt for meget til kort i Europa, hvor to point er for sølle. Også i en stærk gruppe.

Udtrykket i for mange af Europa League-kampene var heller ikke prangende, hvor den vanlige aggressivitet blev erstattet af begyndernerver og passiv boldflytteri.

DET HELDIGE FOR Brøndby-spillerne, Niels Frederiksen og Carsten V. Jensen er sådan set, at fansene ikke engang er sure over det. For forventningerne var ganske enkelt pist forsvundet, da en stribe stamspilere forsvandt efter mesterskabet – og erstatningerne i form af Mathias Greve, Kevin Tshiembe, Marko Divković og Henrik Heggheim kom alt for sent samtidig med, at Andreas Maxsø ikke spillede, da han – troede alle – var ved at blive solgt.

Læg oveni, at man skulle spille med en ung gut i kassen – og så var alle de blå-gule forhåbninger begravet.

DER BLEV STADIG i min bog gjort for lidt og for sent i sommer efter mesterskabet, hvor Greve, Cappis og Tshiembe og Divković stadig mangler at bevise sig i Brøndby-trøjen, selvom kroaten fik headet to kasser ind mod FCM.

Til gengæld – og det bør få smilene frem hos både Niels Frederiksen, Carsten V. Jensen og Brøndby-fansene, så har unge Mads Hermansen vist sig fremragende frem i Brøndby-målet og allerede fået uvurderlig erfaring. Også i Europa. Lynhurtig på stregen og god med fødderne. Jep, det skal nok blive til noget stort.

Blas Riveros viser sig også frem som en kanonkugle, der kan flænse Brøndbys venstre angrebslinje op – og Henrik Heggheim kan vise sig det største norske pletskud i Brøndby siden Dan Eggen…

SÅ TILFREDSSTILLENDE ELLER ej for Brøndbys efterår? Alt afhænger af øjnene, der ser, men Danmarks bedste seedning blev i hvert fald ikke brugt på det bedste hold til at repræsentere Danmark i CL-kvalifikation/Europa League.

Selvfølgelig skal man kunne forvente mere af et mesterhold end en kvartfinale i pokalturneringen og en tredjeplads i ligaen, men den gode historie for Brøndby er heldigvis, at de står et langt bedre sted i dette transfervindue end i sidste.

Også selvom Mikael Uhre og Andreas Maxsøs fremtid bliver en neglebider af rang for de mange spændte Brøndby-fans

MEN LÆREN ER klar: Starter man bare elendigt nok, så kan man heldigvis nå at indhente de forventninger, der selvfølgelig er faldet dramatisk!