• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Allan Olsen

Så tag den forpulede advarsel

Foto: Getty Images

Latterligt hvis DBU’s såkaldte kritiske dialog stopper med truslen om et gult kort, og løsningen er lige for, mener Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen

Af Allan Olsen

PUF! ALLEREDE inden Danmark har trillet den første VM-bold i kamp, så er DBU’s såkaldte kritiske dialog og aktivistiske tilgang forduftet over Qatars ørken.

Sammen med seks andre lande heriblandt Holland og England, har Kasper Hjulmand og DBU truffet beslutningen om, at truslen om et gult kort til armbinds-bæreren var for stort til, at man vil føre aktionen ud i livet.

Så meget for principper, menneskerettigheder og mod.

AT LANDENE i skarpe vendninger giver en lussing til FIFA ændrer ikke på, at Danmark da bare skal tage det forpulede kort.

Det vil være en af den slags handlinger, der står tilbage i historiebøgerne. En handling, der sørger for, at ord ikke bare er netop ord - og som meget synligt vil markere, hvad Danmark står for.

SELVFØLGELIG ER DET da prekært, at det netop er en forsvarspiller, nemlig Simon Kjær, der risikerer at skulle rende rundt i 90 minutter med en udvisning hængende over hovedet, men så stik da armbåndet til Christian Eriksen.

Her tænker man ikke ligefrem, at den danske verdenstjerne er typen, der rager endnu et gult til sig, selvom faren selvfølgelig er til stede.

Men tænk, hvilket ramaskrig, der vil brede sig over det meste af verden, hvis Christian Eriksen, der teknisk set var død under EM-slutrunden, får et gult kort for at markere ganske almindelig sund fornuft - og helt basale budskaber om lige rettigheder.

Det vil være tv-klip, der går over historien. Et ikonisk øjeblik, der måske rent faktisk kan være med åbne kontoret for sund fornuft hos FIFA - og måske bane vejen for reelle forandringer i fodboldens verdensforbund.

Kom nu! Tag chancen, skyd brystet frem - og kig Jer selv i spejlet.

I STEDET LADER man sig tryne af forbryder-organisationen FIFA, der går alt for langt for at please værtslandet, hvilket også blev tydeligt, da storsponsoren Budweiser blev bedt om at flytte deres øltelte væk fra stadion. Helt patetisk.

Det er i hvertfald en gylden chance for at markere Danmark og DBUs holdning, men mit klare gæt er naturligvis, at det ikke sker. Og fra Kasper Hjulmand komme initiativet i hvertfald ikke.

På lange stræk en mand med glat tale og rigtige holdninger, men jo tættere vi er kommet på VM, jo længere har Kasper Hjulmand også fjernet sig enhver kritik af Qatar og FIFA.

Skuffende.

DERFOR MÅ VI så vente i spænding på, hvad DBU så finder på for at markere de holdninger de nu bryster sig af at have. Mon ikke vi kommer til at vente forgæves?

'Today I feel gay', lød det fra overklovnen I FIFA, Gianni Infantino, da han holdt sin tale før VM, men åbenbart ikke så meget, at en simpelt anfører-armbind skal ødelægge en finpoleret begivenhed.

Skal Infantino virkelig vinde den kamp?

Ja, sådan ser det unægteligt ud med den fodslæbende accept af FIFA’s trusler, med skødehunde som den usynlige DBU-formand Jesper Møller, så er det åbenbert ikke fra Danmark, at han bliver udfordret.