Generelle Allan Olsen

Samba-tur: Hvad har du gang i, Evander?

Foto: Getty Images

- Jeg er fuldstændig vild med Evander, der har stjerneattitude som en ægte 10’er, men Vagner Love-stuntet er forhåbentlig en joke, mener Tipsbladets kommentator, Allan Olsen

Af Allan Olsen

ALLE KLUBBER med brasilianere i truppen ved det.

Når først spillerne sætter ferie-fødderne i Copacabanas bløde sand, så står den på fest og farver, kødorgie i form af churrasco-spyddene og mon ikke også, der ryger en enkelt caipirinha eller to ned i svælget…

MÅSKE ER DET netop den brasilianske sommer og de festlige drinks, der har fået FCM-stjernen Evander til at gå i brechen for 37-årige Vagner Love med de 20 landskampe for Brasilien på CV’et.

I hvert fald opfordrer Evander med hashtagget #VagnerLoveinMidtjylland på Twitter fansene til at bakke op om kampagnen, så Claus Steinlein, Svend Graversen og alle de andre FCM-bosser smider en kontrakt på bordet for klubløse Love.

SJOVT? JO, JO – bestemt, men er der bare et gram af alvor i det – og det kunne man godt tro, når nu Vagner Love har Evanders far som agent – så er det en hån mod forretningsgangen i FCM.

Det er nemlig uhyre svært at forestille sig, at Vagner Love skulle være på FCM’s datarader – ikke mindst efter fiaskoen med Rafael van der Vaart, der også var en noget så tidligere verdensstjerne.

At Evander så prøver at presse fansene til at presse FCM-ledelsen er temmelig tonedøvt – og selvom det måske har givet lidt anstrengte smil på ledelsesgangen det midtjyske, så vil man nok køre det over i jokelejren.

DER ER ELLERS meget andet vanvittigt godt at sige om 23-årige Evander, der i mine øjne er en fuldstændig ekstraordinær spiller i Superligaen

Han har ganske enkelt et touch på bolden, der er langt over Superliganiveau – og i dette efterår har han langt om længe været stabil i præstationerne, hvor han med fem mål i 14 Superligakampe også fandt netmaskerne. Pænt, men vi kan sagtens kan tillade os at forvente mere fra FCM-stjerne, der virker gladere for sit ophold i Danmark end nogensinde før.

NÅR JEG OGSÅ er helt tosset med Evander, så er det også hans ultra-brasilianske fodboldstil – eller i hvert fald den romantiske forestilling om, hvad en brasiliansk fodboldspiller er.

Han er ubestridt den mest 10’er-agtige kreatør i Superligaen, hvor han med sin kattepote forsøger de åbninger ingen andre gør, prøver de sværeste finter – som hæl-til-hæl-finten mod Brøndby i pokalen – og ikke er bange for at gøre fodbolden artistisk og seværdig.

Hans noget slatne tilbageløb og modviljen mod de hårdeste nærkampe lægger i min bog bare til den superstjerne-attitude, der på en eller anden måde også hænger over Evander.

Måske ikke så moderne, men jeg er næsten altid godt underholdt med Evander på bolden. På den der lidt gammeldags 10’er-måde.

ER DET SÅ PENGE værd?
Ja, måske ikke tilbageløbene, men Evanders ekstraordinære kvaliteter er.

Nu smækkede FCM en ny kontrakt på bordet til Evander, der forlængede frem til 2025, men så længe bliver han selvfølgelig ikke i Superligaen.

Mon ikke det var mest for syns skyld og en bonus til Evander for et efterår, hvor han var fantastisk i FCM-trøjen. Forløst for alvor af Bo Henriksen.

JA FAKTISK, så er han højst sandsynligt i gang med sit sidste halvår i Superligaen – og er vægten ikke steget med raketfart i Rio de Janeiro, så kan han blive manden, der brænder Superligabanerne af i foråret.

Sker det, så skal buddet på den rigtige side af de 100 millioner kroner nok falde for teknisk sublime Evander.

Forhåbentlig har han mere held med det projekt end at skaffe Vagner Love til Herning…