Generelle Allan Olsen

Skandale ved landskamp: - Helt blæst

Skandale ved landskamp: - Helt blæst
Foto: Getty Images

- Er Danmark ikke længere verdensmestre i folkefest, spørger Tipsbladets chefredaktør Allan Olsen

Af Allan Olsen

HAR DU PRØVET at få en fyldt øldåse kastet i hovedet? Heller ikke hér, men det lyder fanden fløjteme ikke rart!

Men den risiko skulle man åbenbart løbe, hvis man ville se Danmark-Kroatien på storskærm i Fælledparken, hvor det regnede med ølkrus, flasker - og altså FYLDTE øldåser.

Fordi enkelte ville smadre oplevelsen for de mange. Tåbeligt, hjernedødt, blæst, beskriver det vel bedst, men find selv på flere.

OVEN I KØBET var der også mange børn var til stede med deres forældre for at opleve den fantastiske stemning, der kan være, når man ser en landskamp med så mange mennesker samlet.

Udover ølkasteriet, så melder mange også om dårlig og aggressiv stemning - og altså ikke ligefrem den oplevelse de mange familier, børn og voksne havde set frem til, da de drog mod Fælledparken.

VI ER LANDET, der skabte roligan-bevægelsen, der med øl til ganen og ikke som kasteskyts, erobrede fodboldverdenens hjerter - og vi er vel sådan set også europamestre i at skabe en folkefest uden ballade.

Senest bevist under sommerens EM-slutrunde, hvor København var omdannet til en festzone uden nævneværdig ballade.

Sådan skulle det åbenbart ikke være i Fælledparken, og derfor aflyser TV2 og DBU aftenens storskærmsarrangement.

DET ER BIMLENDE vanvittigt, at det er kommet dertil, men signalet og markeringen er vigtig: Opfør Jer for fanden ordentligt. Uanset om Danmark vinder eller taber - eller der er problemer med lyd og billede.

Overreaktion fra DBU's side? Næh, egentlig ikke. Det skal jo ikke være forbundet med risikoen for kraniebrud at dukke op til et landskamps-arrangement.

Landsholdets popularitet er uhørt høj, og derfor er det naturligvis ekstra ærgerligt, at noget så simpelt som en folkefest for landsholdet skal udvikle sig så kaotisk.

NEJ, DER VAR ingen, der kom alvorligt til skade, men alligevel er det en skamplet på fankulturen omkring landsholdet, at man er nødt til at aflyse en landsholdsfest på grund af ballade.

Nu er der dømt tænkepause og dialog mellem DBU, TV2 og myndighederne, men det bør naturligvis ikke betyde, at fremtidige storskærmsarrangementer bliver lagt i graven.

Tværtimod, men dem, der ikke kan opføre sig anstændigt, de skal kyles ud på røv og albuer,.