Video : Tipsbladet
Generelle

Slutter festen her, Brøndby?

Afklapsningen mod AaB bør bekymre Niels Frederiksen før mesterskabsspillet, mener Tipsbladets kommentator, Allan Olsen

'NU BLIVER VI straffet for at have spillet over evne i en lang periode’, udbrød en Brøndby-fan i Aalborg Lufthavn søndag aften efter en gedigen røvfuld i Limfjordsbyen.

De tog det nu pænt, de mange blå-gule rejsende, hvoraf nogle havde taget en lørdag aften i Jomfru Ane Gade - og lige fik toppet nederlaget med et par ekstra fadøl inden turen gik mod den københavnske vestegn.

Straffet blev Brøndby dog i den grad. 3-0 blinkede ud over stadion - og med tanke på, at AaB blev snydt for et straffe yderligere end de to, de fik, så kunne ydmygelsen have været endnu større.

BRØNDBY-TRÆNER Niels Frederiksen lagde sig da også klædeligt ned i Onside-studiet. Pakkede som sædvanligt ikke tingene ind, men vidste dårligt, hvor han skulle starte og slutte på elendighederne, men var dog rasende bevidst om, at nu skulle Brøndby bevise, hvor GODE de var. 

Og listen over K2'ere og K3'ere var da også betydeligt længere end Aalborgs berømte bargade …

Et manglende pres på AaB, en nærmeste ikke-eksisterende evne til at spille sig ud af AaB’s ditto, nærmeste ingen skabte chancer, en haglbyge af fejlafleveringer, en ligbleg offensiv - og uden den energi, der ellers har kendetegnet holdet i en lang periode.

JO, JO - HENRIK Heggheims refleks-tåbelige-redning med armen på stregen straffer Brøndby dobbelt. En udvisning og straffesparksscoring afgør reelt kampen - og tilmed må Brøndby undvære Heggheim i tre(!) kampe. Av, av, av…

Men uanset hvad, så bør både energi, power, vilje - og de spillemæssige kompetencer bekymre Niels Frederiksen voldsomt inden et mesterskabsspil, hvor de vil bliver matchet hårdt i samtlige 10 kampe.

Selvfølgelig er det fristende at stille sig selv spørgsmålet, om Brøndby-festen slutter her? Guldet har aldrig været et tema for undertegnede, men når nu Brøndby igen og igen har taget fusen på en, så kan man jo ikke blive ved med at afskrive dem - og det er en forrygende og imponerende stime af sejre, der blev sat sammen, inden AGF satte en stopper for marchen med 1-1 på Brøndby Stadion for en uge siden. 

Ganske enkelt imponerende!

Brøndby har gennem det meste af sæsonen levet højt på, at en eller to blå-gule scoringer var nok til at vinde kampen. Så stærk har defensiven været - og AaB-kampen er trods alt ikke der, hvor man skal flække den midt over.

TIL GENGÆLD BØR det vække dybe panderynker hos Brøndby, at offensiven er nogenlunde lige så farlige som en nedbrydelige, økologisk bambus-kniv!

Nej, vi kan ikke blive ved med at tale om savnet af Mikael Uhre, som skulle afsted, men det påvirker i foruroligende grad Brøndbys offensiv IKKE at have den endestation og raket, hvor boldene kunne spilles op på.

Nu hænger (for) meget på kanterne Andreas Bruus og Blas Riveros - samt Anis Slimanes evne til at slå en afgørende bold ned bag modstandernes forsvar.

Det er - tror jeg - for lidt i et mesterskabsslutspil, hvor knivene bliver hvæsset yderligere. Hvor man skal tage et skridt op. Det step kan jeg godt være i tvivl om, hvorvidt Brøndby besidder, og derfor vil bronze-medaljerne være en absolut godkendt præstation af Brøndby-holdet.

LIGE NETOP DEN farve metal bør AaB dog gå på voldsom jagt efter. For de var fremragende på hjemmebanen - og den sent ankomne træner Lars Friis kan nu notere sig for seks point i to kampe.

Endnu vigtige end pointene er dog det udtryk AaB i specielt Brøndby-kampen kom med. Masser af offensive løb for boldholderen, en vilje til at tænke fremad - og selvfølgelig tilbagekomsten af Kasper Kusk.

Der var nemlig KUSKE-SLAG til Brøndby-mandskabet. Leveret af Kusk, der med overlegen teknik, fart og gå-på-mod drev gæk med Brøndby højre side.

Fantastisk at se Kusk tilbage på det niveau - og turen i den lille AaB-frostboks burde også være et wake-up-call for det teknisk begavede es til at levere hver gang - og ikke bare en gang i mellem.

Med med den genopstandne Kusk og Louka Prip, så har AaB i hvertfald de offensive kvaliteter til at gå i kødet på Brøndbys bronzemedaljer.

Nordjyderne må i hvertfald gå på landspause med en betydeligt større forventning til mesterskabsslutspillet end Brøndby.

FOR MÅSKE HAR vores ven fra lufthavnen ret. At Niels Frederiksen har udrettet små mirakler med Brøndby - og at nu venter et stenhårdt mesterskabsslutspil for Brøndby-mandskabet, der i den grad mangler en målscorer.

Hvis Brøndby endnu engang skal tage fusen på undertegnede og mange andre, så er det i hvertfald ved at være...