• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Allan Olsen

Thorups triumf: Ståle-spøgelset er dræbt

Foto: Getty Images

- Jess Thorup står stærkere end nogensinde som FCK-træner - og Ståle Solbakken spøger ikke længere i Parken, mener Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen

Af Allan Olsen

LETTELSENS SUK - og sejrsbrøl - fra Jess Thorup kunne nærmeste høres hele vejen over Sortehavet, op gennem Europa og hele vejen til Danmark.

Med en nervepirrende 0-0-kamp mod Trabzonspor, så kunne netop Thorup med et kæmpe smil juble over, at han som den eneste FCK-træner - udover Ståle Solbakken - havde kvalificeret FCK til et Champions League-gruppespil.

Kæmpe triumf for Jess Thorup, der - som han sagde til Viaplay - har måttet ligge ryg til meget lort. Rigtigt, men egentlig ikke ufortjent. Mesterskabet kom hakkende i hus - og spillestilen har ikke altid været klart defineret ligesom idealopstillingen også har været til rimelig debat.

ALT DET FIK Jess Thorup med kvalifikationen til Champions League fejet væk, og han står nu som en relativ stærk skikkelse i FCK, ja faktisk har han aldrig stået stærkere. Sådan kan fodbold være såre simpelt. Vinderen har altid ret - og der står  Jess Thorup lige nu.

Kvalifikationen er selvfølgelig ekstremt vigtig for forretningen FCK - men måske endnu vigtigere, så har både Jess Thorup og den ledelse, der valgte at fyre Ståle Solbakken - godt bistået af storinvestor Lars Seier Christensen - for alvor jaget Ståle Solbakkens spøgelse ud af Parken.

Nu er snakken om, at kun Ståle Solbakken kunne vinde mesterskaber OG få FCK i Champions League forstummet.

DET MÅ VÆRE være en kæmpe sten, der er forsvundet fra Jess Thorups fodboldstøvler, og det er sikkert også godt for organisationen FCK, at de nu har bevist, at de rent faktisk godt kan uden Ståle Solbakken.

Det ændrer selvfølgelig ikke et hak på, at FCK i denne forfatning og med det europæiske snit ikke ville findes uden Ståle Solbakken, der ubestridt har været den største trænerskikkelse i Superligaen og FCK. Den del af historien kan og skal ikke skrives om.

ROEN MÅ ALTSÅ så småt være ved at indfinde sig i FCK, der nu har en uge til at fintrimme truppen til det, der venter. Med et VM rundt om hjørnet kigger de - og andre Eruopa-deltagende hold - ind i et sammenpresset program med mange kampe. Ja, der er nærmest midtugekampe hver uge.

FCK har da også en kæmpe trup, men for mange af indkøbene er stadig langt fra spilletid. Det skal sportsdirektør Peter ‘PC’ Christiansen havet kigget på - og så er behovet for en angriber stadig stort. Ja, Pep Biel gør det fint på forreste position, men FCK mangler muligheden for den fysisk stærke angriber i boksen.

Khouma Babacar virker milevidt fra en startplads - og i Champions League kan der være god fornuft i at lade Pep Biel spille bag en rigtig targetangriber i Dame N’Doye-klassen. Også for at kunne variere udtrykket i kampene.

PENGENE ER DER med godt 200 millioner UEFA-kroner som belønning for kvalifikationen, så det er bare med at sætte igang.

For os andre, så er det fuldstændig fantastisk, at Danmark er tilbage i Champions League-selskabet. Selvfølgelig kan det skabe en større kløft mellem FCK og de andre, selvom man vel også kan påstå, at FCM ikke fik udbygget noget forspring af deres Champions League-deltagelse i 20/21-sæsonen. 

Men deltagelsen i dette års Champions League - og de boblende amtioner der er i FCK om at tage endnu et skridt op, må være bekymrende for kokunnrenterne, selvom de nok skal slå koldt vand i blodet.

Så selvom det er fedt, at vi igen har et lokomotiv i FCK, der viser Champions League-vejen, så plejer det trods alt ikke at være med til at bygge dynastier i et årti eller mere.

Hverken med Ståle Solbakken eller andre ved roret...