Video : Tipsbladet
Superliga

Vild guldstrid: Disse profiler bliver afgørende

Hvilken spiller kan bringe guldet hjem til deres respektive klubber? Det og meget andet skriver Tipsbladets chefredaktør Allan Olsen om i denne kommentar.

WOW, FOR EN SUPERLIGARUNDE. Den sidste i grundspillet - og selvom pladserne i både mesterskabs- og nedrykningsspillet nærmest var givet på forhånd, så fik vi alligevel fuld valuta for pengene.

Ikke mindst fordi det altså kan noget helt særligt med alle kampe samtidig. Fokus på en eller to kampe kampe afhængig af skærmudvalget, men det lækre er jo, at scoringerne fra de andre kampe flyver ind som kolde fadøl på en sommerdag.

JA, SÅ KAN DET godt være, at man først får et større overblik over runden lidt senere. Ligegyldigt.
Og nej, tv-pengene er trods alt så store, at vi fortsat vil have kampe spredt ud over weekenden, men den ene gang om året er det skønt. Nærmest fantastisk.

SÅ VAR DET også en runde med masser af overskrifter:

Brøndby troede måske, at de have købt en Suzuki, men var det i virkeligheden en Ferrari…Det så sgu’ sådan ud mod Silkeborg - og Yuito Suzuki kan nemt ende som et kæmpesalg for Brøndby. Han er - efter noget tilløb - ved at omsætte de mange chancer, han bringer sig fornemt i position til, til mål.

David ‘F……’ Nielsen fik hjemmebanedebut i Lyngby - og ja, han skal nok få styret de kongeblå væk fra de kriminelle pladser i bunden. 

Andreas Cornelius scorede! Jo, jo - aldrig er jublen set større på FCK-bænken, og mon ikke også Peter 'PC' Christiansen knyttede en næve med tanke på alle de penge, der bundet op på "Corner". 

Patrick Mortensen brændte et straffe! What - det kun andet i karrieren, men heldigvis for AGF blev en kummerlig indsats mod Hvidovre alligevel til point. Det er historien om AGF. Spillet er skuffende, fladt, fantasiløst, men resultaterne er gode.

Men helt ærlig: AGF kan nærmest ikke tillade sig at tage penge for den omgang fodbold, de leverer!
Som minimum burde der være en gratis omgang til alle dem, der stod rædslerne på stadion i Aarhus igennem.
Det er vel også rimeligt at spørge, om det er Uwe Röslers fodbolddrøm, vi ser udspille sig i Aarhus?
Igen: Pointene kommer ind på kontoen, men man savner dælme, at tyskeren bare siger det, som det er: Ja, vi spiller ad helvede til. Det er slet ikke godt nok.

VI FIK INGEN ændringer i guldstriden. Både FCM, Brøndby og FC København levede op til favoritværdigheden i deres kampe og holder stadigvæk fast i placeringen som nr. et, to og tre.

Mohamed Elyounoussi.har været forrygende i 2024. Foto: Imago

LAD OS BLIVE DER, altså i guldkampen. Nu er fodbold et holdspil, men skal man finde én - og kun én, hvor man tænker: Ham dér, han skal være på toppen, hvis det her hold skal vinde guld.

FC MIDTJYLLAND: Jamen, den er jo vanvittigt svært lige på det her hold, der slet ikke har ramt spillet i 2024, men bare scorer en masse point. Valget: Jonas Lössl kan være manden, der både har ramt topformen, og som kan holde midtjyderne tæt på guldet.

BRØNDBY: Ingen over eller ved siden af Nicolai Vallys. Som Tipsbladets kommentator, Stig Tøfting, fortalte i sin klumme i weekenden, så har Vallys været involveret i langt over halvdelen af Brøndbys mål. Imponerende.

FC KØBENHAVN: Bedste spiller i 2024 i Superligaen har i min verden været Mohamed Elyounoussi. Vi så det mod Manchester City, at han på sit topniveau er bedre end de fleste.
Han har et niveau, der ikke bliver set så tit i Superligaen, og vigtigst af alt så har han slutprodukt på det, han laver. Smuk hælassist til Mattssons kasse, fik annulleret et mål på VAR-offside, men var en evig trussel i FCK’s angreb. Kan han holde det niveau, så er FC København godt stillet.

BUDDET HERFRA på en guldvinder?  Jamen, det er jo næsten sværere at udpege lottotallene!
Brøndby virker som den stærkeste enhed, FCK har de stærkeste individualister, mens FCM formår at vinde kampe, hvor de spiller som en pose nødder - og åbenbart kampe mod FCK…

Hvad bærer så længst? Dit bud er lige så godt som mit, men hovedet på blokken, så ser medaljeskamlen sådan her ud, når vi er færdige med mesterskabsslutspillet:
1. FC København
2. Brøndby
3. FC Midtjylland

Ingen garanti for, at jeg rammer rigtigt. Kun at vi får et brag af et mesterskabsslutspil!