Foto: IMAGO
Superliga

Tøffe støtter Graver: Hjulmand nedgør Superligaen

Stig Tøfting ville også gerne have set Nicolai Vallys på landsholdet - og så har Tipsbladets kommentator aldrig set en spiller i Superligaen have så stor betydning for sit hold som Brøndby-stjernen.

JEG SKAL DA lige love for, at min gamle ven Thomas Gravesen fik sat ild i fodbold-Danmark, da han blev interviewet af Tipsbladet efter landsholdsudtagelsen.

Internettet var rødglødende - og som jeg gjorde på banen, så bakker jeg Graver op!
Ikke i det hele, langt fra. Men lad mig slå fast med syvtommersøm: Jeg har fandeme også svært ved at se, hvorfor Nicolai Vallys ikke kunne få en plads i en trup på hele 26 mand!

MAN KAN JO spørge sig selv, hvad Vallys skal gøre andet end at brænde Superligaen af?

Jeg er klar over, at Superligaen ikke har samme niveau som Premier League, Bundesligaen, La Liga og hvad de ellers hedder, men når man er så dominerende på et tophold i vores hjemlige liga, så skal man sgu’ da have chancen.

Nicolai Vallys er i min verden bedre end sidste gang han blev udtaget, så hvorfor har Kasper Hjulmand ændret sit syn på den offensive midtbanespiller?
Har ingen anelse, men jeg synes det er at nedgøre Superligaen, hvis ikke man kan spille sig på, med de præstationer Vallys har stået for!

SELVFØLGELIG ER DET Kasper Hjulmands soleklare ret, at tage dem med, han synes, men han får eddermame svært ved at overbevise mig om, at det var rigtigt IKKE at udtage Vallys.

Kasper Hjulmand burde klart have taget Nicolai Vallys med, mener Stig Tøfting. Foto: Imago

DET MÆRKELIGE ved Nicolai Vallys og landsholdet er jo, at han debuterede mod San Marino i september 2023, gør det udmærket, men bliver skadet og tager ikke med til Finland nogle dage efter. Siden har Hjulmand ikke kigget hans vej.

Man må da håbe, at Hjulmand trods alt har givet Nicolai Vallys en anstændig forklaring, for jeg fatter det ikke.

Han er målfarlig, fremragende kombinationsspiller, sparker godt, suverænt blik for medspillerne, god teknik og stærk fysik.

JEG BLIVER OGSÅ lidt stram i betrækket, når Hjulmand helt åbenlyst trækker sig tilbage fra tidligere udsagn om, at man skal spille for at komme på landsholdet.

Sådan sagde Kasper Hjulmand eksempelvis tilbage i maj 2022 til BT om den forestående VM-udtagelse:
’Jeg siger til dem (spillerne), der skal være regulær spilletid. Det er ekstremt vigtigt for dem, hvis de skal have en chance for at komme med.’’

ENIG! VI HAR set så tit, at spillere, der ikke er i kampform fra klubholdet leverer elendigt på landsholdet. OK, jeg kan godt forstå, at Christian Eriksen og Pierre Emile Højbjerg er med, men hvor går grænsen, Hjulmand?

Tag Rasmus Falk fra FCK. Hvad fanden skal han næsten skal gøre for at komme med? Sammenligner vi med Højbjerg, så ser det sådan ud:

  • Rasmus Falk: 1184 minutter i Champions League (inklusiv kvalifikation)
  • Pierre Emile Højbjerg: 974 minutter i Premier League.

Så kan du så smide 1654 minutter i Superligaen for Falks vedkommende oveni, så han er næppe i ringere spilleform end Højbjerg - eller ligger Falcks bryllupsafbud stadig og lurer hos Hjulmand?

Det samme med Mikkel Damsgaard, der kun kan være med blandt Hjulmands udvalgte på navn og tidligere bedrifter da Damsgaards gode landskampe ligger alt for langt tilbage.
Han er åbenbart nærmest den eneste mellemrumsspiller, vi har i dette land, når man lytter til Hjulmand.

Nicolai Vallys er MVP i Superligaen, skriver Tøffe. Foto: Imago

JEG KAN SAGTENS se Nicolai Vallys tage den position bag angriberne, og med al respekt for Brøndbys mandskab, så vil Vallys med garanti også blive endnu bedre sammen med dygtigere spillere end Brøndbys.

Jeg håber da i den grad, at det er brændstof for Vallys IKKE at blive udtaget. At han tænker ‘Nu skal jeg satme vise ham Hjulmand’ - og bruger resten af foråret på, at gøre det endnu bedre end det han har præsteret. Og det er allerede en del.

NÅR JEG SÅDAN tænker tilbage, så har jeg svært ved at huske en spiller, der ene mand har så meget impact på sit hold.

  • Af Brøndbys 40 mål, så har Vallys scoret 10 og lagt op til fire.
  • Han har haft tredjesidste fod på fire Brøndby-mål.
  • Tager man alle situationer, hvor han er involveret tidligere end tredjesidste fod, fremtvinger straffespark eller lignende, så kan man smide seks scoringer oven i - og så er han pludselig involveret 24 ud af Brøndbys 40 kasser.

Det er sgu’ da imponerende, men åbenbart ikke godt nok for landstræneren….

MÅSKE ER DET MIKAEL UHRE, der kommer tættest på i mesterskabssæsonen, men 19 mål og seks assist ud af Brøndbys 58 scoringer, men selvom jeg ikke hér har tredje eller fjerdesidste aflevering med, så spillede Uhre altså som angriber og kom med Brøndbys kontrafodbold ofte alene med målmanden.

Derfor er det selvfølgelig svært - og urimeligt - at sammenligne to forskellige postioner.

Derfor vægter jeg Nicolai Vallys betydning højere end Uhres, men det vil selvfølgelig hjælpe min sag, at Vallys fyrer den endnu mere af med mål og assist i den resterende del af sæsonen.

Det ændrer ikke på, at Nicolai Vallys for mig er MVP i Superligaen, altså ‘mest værdifulde spiller’, så når vi ikke ser ham i landsholdstrøjen, så er det jo med at nyde ham i Superligaen. Så længe, at vi har ham!

JEG TROR NEMLIG, at han vil forfølge en udlandsdrøm hér til sommer. Han fylder 28 til september, så det er ved at være sidste udkald, hvis adressen skal være nogenlunde anstændig og Brøndbys skal lave en anseelig fortjeneste på deres 22,5 millioner kroner dyre indkøb i Silkeborg.

Så mon ikke de kan finde en vej til udlandet for Vallys - og så kan det jo være, at han finder nåde for Kasper Hjulmands stramme blik…