• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Allan Olsen

Total nedtur: Selvfølgelig skulle mestertræner ud

Foto: Getty Images

Niels Frederiksen havde hverken resultater eller spillet med sig. Derfor var fyringen uundgåelig, mener Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen

Af Allan Olsen

TIDLIG EUROPA-exit, ude af pokalturneringen - og den livsvigtige top-seks-placering blæser også i efterårsvinden med stor risiko for at styrte til jorden.

Nej, tingene spiller bare ikke i Brøndby, og derfor er dagens fyring af Niels Frederiksen hverken overraskende eller noget chok. Hård, men ikke brutal eller uretfærdig.

2021/22-SÆSONEN sluttede forfærdeligt, og de dårlige resultater er bare fulgt med ind i denne sæson, selvom der er med indkøbene af Daniel Wass, Ohi Omoijuanfo og Nicolai Vallys blev skruet godt op for transfer-pungen i sommer.

Alt for sent i forhold til at give Niels Frederiksen de bedste vilkår, og derfor må Carsten V. Jensen også bære noget af skylden for Frederiksens exit, men alligevel en forstærkning, der her sent på efteråret burde have givet udbytte. Det skete bare ikke - og indsatsens søndag mod Viborg var beskæmmende.

Da Niels Frederiksen, med skuldrene trukket lidt op om ørerne, kort efter slutfløjt listede ind i spilletunnelen lignede han da også allerede en mand, der vidste hvad klokken havde slået.

FOR NIELS FREDERIKSEN har fejlet på to alvorlige kriterier:

  • Resultaterne har været jammerlige. Tidlig Europa-exit, sensationel røvfuld i pokalturneringen - men værst af alt, så ligner top-seks en ambition, der ikke går i opfyldelse.
  • Udtrykket på banen har været alt for svingende og famlende. Hvad har egentlig været Niels Frederiksens mission om spillestilen? Alt for ofte er det i hvertfald endt med, at en genial aflevering fra Vallys eller et indlæg fra Wass skulle redde pointene til Brøndby. Defensiven har sejlet, dødboldene er væltet ind, og Maxsø ligner en skygge af sig selv.

Jo, jo - der er masser af at klandre Niels Frederiksen for, men bundlinjen er, at resultaerne langt fra matchede ambitionerne.

TIL GENGÆLD SKAL man også hylde Frederiksen for at være den rigtige mand på det rigtige sted, da Brøndby sensationelt blev mester i 2021. At han gjorde Jesper Lindstrøm og Morten Frendrup til store salgsobjekter - og i det hele taget bare fremstod åben og ærlig i medierne.

Samme effekt har han slet ikke haft i 2022, og specielt efter sommerpausen har han virket lettere opgivende og uden den store tro på truppen.

JEG SYNES, Niels Frederiksen er en fed trænertype, der har pyntet i Superligaen - og forhåbentlig har vi ikke set det sidste til ham, når han ellers finder noget energi frem igen.

Han gav Brøndby stoltheden tilbage med mesterskabet, men selvom pokalen skinner nok så flot, så kan han selvfølgelig ikke leve på den kredit, sådan en titel giver i al evighed.

DE NYE EJERE i Brøndby, Global Football Holding, har selvfølgelig heller ikke nogen nostalgisk Niels Frederiksen-feeling - og at der netop er kommet nye ejere har heller ikke givet Niels Frederiksen længere snor.

Nu kan de fra start være med til at sætte en ny retning med en ny træner. Her bliver det allermest spændende om de vælger dansk - eller kigger rundt i deres vidtforgrenede netværk.

Med Niels Frederiksens fyring, så runder vi fire trænerfyringer på en halvsæson - eller svarende til, at hver tredje Superligatræner er skiftet ud.

Sig ikke, at Superligaen er kedelig.