Foto: Getty Images
Generelle

FCK med voksenbold: Det skal bruges i Superligaen

- Indsatsen mod Sevilla bør styrke FCK i Superligaen, mener Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen

ALARMKLOKKERNE HAR bimlet og bamlet fra toppen af Parkens tårne. Melodien har været i mol, for FCK anno sensommer 2022 har været mest i krisens tegn.

Ja, en kvalifikation til Champions League-gruppespillet og alle de mange millioner står som et monumentalt højdepunkt, men Superligaen sejler - og i den første Champions League-kamp mod Dortmund blev københavnerne kørt ud af brættet.

Spørgsmålet før Sevilla-kampen var derfor helt entydigt, om FCK bare var med som Champions Leagues tyndeste øl.

SVARET: HELDIGVIS viste FCK sig som en fuldt ud ligeværdig og konkurrencedygtig modstander til spanierne i Parken, der historisk har været det sted, hvor Champions League-pointene er kommet i hus.

Klart, at de letbenede Sevilla-spillere var bedst på bolden, men den tekniske kunnen, de små trekanter og det fine blik på spillet var forunderligt ineffektivt.

Der skete klart mest, når über-teknikeren Isco var på bolden, men selv ikke den tidligere Real Madrid-stjerne gjorde for alvor ondt på københavnerne.

MAN SAD SELVFØLGELIG med en klar bekymring i kampens første 25-30 minutter, hvor Sevilla sad på alt og helt entydigt havde udpeget Victor Kristiansen og Mo Daramy som det svage forsvarspunkt. Ikke dumt set, for den kombi kunne relativt nemt spilles tynde.

FCK’erne overlevede og derefter blev der for alvor leveret en FCK-voksenindsats. Sevilla blev presset højere oppe, FCK holdt fast i kuglen og turde spille angrebene bedre.

Det var faktisk en fuldstændig lige kamp den sidste time - og det kalder trods alt på noget respekt for FCK, der med det ene point trods alt fik vist flaget i Champions League.

VANVITTIGT FARLIGE blev FCK ikke, men Victor Kristiansen kan godt ærgre sig over en tynd afslutning, og selvom Mo Daramy kun ligner en halv udgave af den Daramy, der tryllebandt Superligaen inden skiftet til Ajax, så fik han da lige lavet kampens detalje med et par fikse driblinger på det yderste af baglinje-kridtstregerne.

Lige præcis det man gerne vil se fra den hurtige kant, nemlig de overraskende offensive træk, men som endnu ikke er kommet fast på menuen efter hjemkomsten fra Amsterdam.

Det store spørgsmål er selvfølgelig, hvad en trods alt opløftende indsats i Champions League kan bruges til i Superligaen?

En del, burde man tro. I hvertfald var ilden, ledergenerne, viljen og kampgejsten tilbage for fuld udblæsning, men det nytter jo ikke kun at kunne det, når der er lækker Champions League på programmet.

Der var også takter i spillet, hvor boldomgangen havde et tempo, der var pænt, men FCK er - trods indsatsen mod Sevilla - ikke der, hvor alt bare flyder i honning.

Specielt offensivt savner FCK noget ekstraordinært, noget kvalitet, men at komme på tavlen i Champions League skal kunne bruges til noget i den hjemlige andeedam.

OM IKKE ANDET, så får Jess Thorup lidt fred, men alarmklokkerne kan hurtigt lyde igen…