Foto: IMAGO
Generelle

Brøndbys angrebskabale: Smid Ohi på bænken!

Med ankomsten af Filip Bundgaard bør udsigten til fast spilletid se meget sort ud for anfører Ohi Omoijuanfo, mener Tipsbladets klummeskribent David Boysen.

Goddag i Brøndbys startopstilling, Filip Bundgaard. Goddag til en fast plads på bænken, Ohi Omoijuanfo.

Sådan ser jeg - David Boysen - rollefordelingen i Brøndbys angrebshierarki i foråret. Med en fronttrio bestående af Kvistgaarden, Vallys og altså Bundgaard. Og en fast plads på bænken for den norske centerforward, Ohi Omoijuanfo.

Med et prisskilt på over tyve millioner kroner er Filip Bundgaard ikke hentet til at sidde på bænken. Og det skal han heller ikke bruge sin tid på! Han skal med fra start, og han skal have laang snor.

Hvis man som ham bliver hentet fem minutter i transferlukketid, så er man vigtig at få ind, fordi køber - i dette tilfælde Brøndby - næppe har fået rabat. Så Brøndby har villet lykkes med denne handel, og det gjorde de. Det var så mange penge for Randers, at de satser på overlevelse uden deres bedste spiller.

I min verden er der ikke plads til Ohi Omoijuanfo i Brøndby lige nu - i hvert fald ikke fra start.

Cheftræner Jesper Sørensen skal træffe noget vigtige valg og store beslutninger: Hvem skal spille, og hvem skal ikke? Hvem skal han skuffe, og hvem skal han samle op igen bagefter?

Men det er enhver træners drøm at stå med det luksusproblem. Kvistgaarden, Vallys, Ohi og Bundgaard kan ikke alle fire spille fra start. Og så er der også lige en formstærk Suzuki og en komet i Schwartau, der banker på.

Men en offensiv med Vallys til venstre, Bundgaard til højre og Kvistgaarden på toppen er skræmmende stærk, og med to indadgående kantspillere vil der heller ikke være den store pointe i spille Ohi fra start, da han fungerer bedst med kantspillere, der går til mållinjen og slår indlæg.

Kommer trioen Vallys, Bundgaard og Kvistgaarden til at fungere, så vil det tempomæssigt kunne bringe Zorniger-minder frem, og Sydsiden vil få en fest, som jeg tror er værd at satse på.

Dybdeløb, presspil og små pasninger fra øverste hylde i Superligaen.

Og jeg tror, Brøndby skal have noget ekstra, når slutspillet kommer bragende, fordi trup for trup kan de simpelthen ikke hamle op med i hvert fald FCK, men måske ej heller FCM,

Jeg synes, at Brøndby skal blæse til angreb i foråret. Og det gør de med tre dynamiske spillere på toppen og med Ohi og Suzuki på bænken.

Ohi fylder meget uden for banen, men virker til at være en fornuftig fyr, der vil opføre sig derefter.

Mit - som en, der ofte er blevet vraget - råd til Jesper Sørensen er følgende: Fortæl ham, at du starter sådan her i foråret i god tid, så alt forbliver roligt, og alle kan forberede sig på de roller, de er tiltænkt.

Sådan vinder Brøndby flest kampe i foråret.