Video : Tipsbladet
Generelle

Måske frygter Vavro Brøndby i mesterskabskampen

Brøndby-fan Morten Svan undrer sig over Denis Vavros ord, efter FC København vandt med 2-0 over FC Nordsjælland. Morten Svan svarer nu FCK-spilleren igen.

Alle hader os – hvad fanden gør det?

Sådan går en efterhånden gammel sang i Brøndby. Og i går efter FCK’s kamp mod FC Nordsjælland meldte Denis Vavro sig under fanerne, der altså hader Brøndby IF.

Det må han selvfølgelig selv om, men jeg undrede mig da lidt over, at han valgte at lægge fokus dér i et postmatch interview.

Ret skal være ret. Kasper Marker spurgte Denis Vavro, om han mon frygtede Brøndby lidt i en mesterskabskamp. Så det kom ikke helt ud af det blå. Til det spørgsmål blev svaret så, ”nej, jeg hader Brøndby”.

Nu tager jeg givetvis munden lidt fuld, men Superligaen bliver et bedre sted, når Brøndby er med i toppen.

Morten Svan
Brøndby IF-fan

Okay, Denis. Jeg er sgu heller ikke ret vild med dig, men det går jeg da ikke og bruger energi på at fortælle ved enhver given lejlighed.

Jeg ved ikke, om Denis Vavro turnerer med sit had til Brøndby som en slags valgsprog, som den romerske statsmand Cato den ældre i det antikke Rom, der altid afsluttede sine taler i senatet med, ”i øvrigt mener jeg, at Karthago bør ødelægges”. Det gjorde han dog af frygt for netop Karthago, som var ved at vokse sig til at blive en stor magt i Middelhavsregionen på den tid. Så ud fra den sammenligning, så er der måske noget om snakken. Måske frygter Denis Vavro Brøndby i mesterskabskampen.

I hvert fald, så er der ingen tvivl om, at Brøndby IF skal tages alvorligt i toppen af Superligaen i år. Det har de to første kampe i foråret vist med al tydelighed. Om det så er nok til, at Denis Vavro ligefrem skulle frygte Brøndby, er givetvis mere tvivlsomt. Men jeg tror, han er klar over, at det ikke nødvendigvis bliver en let spadseretur mod et evt. genvundet mesterskab for FCK. Og det er der naturligvis to grunde til. Brøndby IF og FC Midtjylland.

Toppen i Superligaen er historisk tæt. Et point skiller top tre, og det kan man objektivt set kun glæde sig over. Personligt glæder jeg mig naturligvis over, at det netop er Brøndby, der ligger allerøverst. Så må vi se, hvor længe det kan bære.

Jeg husker med glæde (og en vis gru over enkelte kampe – hej Zuma og Nørregaard) tilbage på sæsonerne i slut-90’erne og start-00’erne, hvor Brøndby og FCK fulgtes ad side om side, inden mesterskabet blev afgjort i næstsidste kamp – et altafgørende derby. Det parløb boostede Superligaen og var med til at gøre den til, hvad den er i dag.

Om Brøndby er helt deroppe, hvor man kan forvente, at vi er med i toppen hvert år, er der selvfølgelig ingen, der ved. Men jeg synes, der er meget, der peger i den retning. Også selvom FCK med et væsentligt større budget naturligvis må forventes at vinde størstedelen af de kommende sæsoner, så tror jeg på, at vi kan bide os fast som første-/andenudfordrer.

Nu tager jeg givetvis munden lidt fuld, men Superligaen bliver et bedre sted, når Brøndby er med i toppen. Og det er der helt sikkert mange, der er uenige med mig i… Men hvad fanden gør det?

Skriv til Morten Svan på FanklubbenBIF@tipsbladet.dk