Blog: Top 10 - Her er de bedste FCM-afrikanere gennem tiden
Foto: Claus Bonnerup/Polfoto
Generelle

Blog: Top 10 - Her er de bedste FCM-afrikanere gennem tiden

Mange har været igennem møllen, men der er også i høj grad været succes for mange af spillerne med oprindelse i det afrikanske kontinent. Om de er kommet ud af akademiet eller andet sted, så har de været med til at tegne FCMs opstigning. Her er de 10 bedste.

Man skal efterhånden høre for meget i FC Midtjylland. Nu er de også blevet en del af de sjove politiske memes. Senest har det været en del af flygtninge og indvandrer-kampagnen fra Socialdemokratiet, som har fået en overhaling. Her lyder teksten til et af de såkaldte memes "Det kommer alle til gavn, når folk udefra kommer i sving. Se nu bare, hvor godt det kører for FC Midtjylland".

Derfor kunne det jo være oplagt med en liste over de ti spillere, der har gjort det allerbedst for FC Midtjylland igennem tiden med spillere fra det afrikanske kontinent, som der hentydes til.

10. Francis Dickoh
Der er kun blevet plads til én forsvarspiller på listen, og den er gået til Dickoh. Selvom ghaneseren er født i København, så står der Ghana ud for nationaliteten, og det giver ham adgang til listen. Han er i øjeblikket backup, men når der er bud efter ham, så falder han let ind på holdet, og har gjort det fint i alle sine 24 kampe for Ulvene. 

9. Rilwan Hassan
Det har gået lynhurtigt på kanterne de sidste par år i FCM. Det har Rilwan Hassan været en god grund til. Selvom han til tider har problemer med modenheden på banen med for mange røde kort, så opvejer han det med lækker teknik og er en konstant trussel, når FCM har bolden. 

8. Sekou Oliseh
Det blev kun til fem indhop for liberianeren, men det var fem indhop, der blev fem millioner værd for FCM, da de solgte ham hurtigt videre til CSKA Moskva. Den 24-årige midtbanespiller har været en af de spillere, der har klaret sig bedst efter at blive solgt fra FCM med en fin karriere i Rusland og Grækenland.

7. Razak Pimpong
Den allerførste, der slog rigtigt igennem for FCM af de importerede afrikanere. I mange år var han den spiller, der viste at man sagtens kunne få noget ud af et afrikansk samarbejde. Selvom han skiftede på en fri transfer og valgte pengene i FC København og endda også spillede i Viborg, så er han en af de mest elskede tidligere spillere i FCM.

6. Izunna Uzochukwu
Stabilitet og hårdt arbejde. Sådan gør man sig selv til en god defensiv midtbanespiller, men Izunna kan også sætte tempo. Han var en af årsagerne til, at FCM ikke tog mesterskabet i 13/14-sæsonen. Ikke fordi han spillede dårligt, men fordi han blev skadet op til de sidste kampe. Så meget betyder han. 

5. Adigun Salami
Det lignende længe en strålende karriere for Salami, der flere gange var til prøvetræning i Chelsea og kunne ende med en stor transfer. Desværre blev han ramt af skader og endte i Sønderjyske i stedet. Et tabt talent, der kunne være blevet den næste store nigerianske midtbane spiller i Europa.

4. Oluwafemi Ajilore
25 millioner kroner. Så meget blev Femi solgt for til Groningen i Holland, og selvom det var en noget anden Femi, der kom tilbage igen efter sit ophold i Æresdivisionen og en enkelt sæson i Brøndby, så var den "gamle" Femi helt suveræn på midtbanen. Formentlig blandt de 10 bedste midtbanespillere i Superligaen de sidste 15 år.

3. Sylvester Igboun
Ned langs venstrekanten, et træk ind i banen og boom - mål. Sådan er det sket gang på gang for Sly, og det lader ikke til at modstanderne har lært af det endnu. Der har flere gange været interesse for nigerianeren fra udlandet. Senest var det Kina, der var på lur med en vild kontrakt, men transferen blev bremset, da FCM ikke kunne nå at finde en passende erstatning. Han er simpelthen for vigtig lige nu for FCM, hvis de vil vinde mesterskabet.

2. Pione Sisto
Med godt to år på førsteholdet har Pione Sisto fået slået sit navn fast i dansk fodbold og fået overbevist myndighederne om, at det nok er en god idé at give ham dansk statsborgerskab. Han er nok Superligaens bedste spiller lige nu (når han ikke er skadet), og talentspejderne fra europæiske topklubber har forlængst fået øje på ham. Det kan blive helt vildt for ham. Specielt hvis det bliver til en stor U21 EM-turnering til sommer.

1. Mohamed Zidan
Der er vel ingen andre end Zidan, der har kunne sætte så meget gang i MCH Arena (eller SAS Arena, som det hed dengang) på egen hånd. Masser af flotte mål, driblinger og selvtillid. Det er utvivlsomt også den spiller, der har fået den fineste karriere efter FCM-tiden kronet med et tysk mesterskab med Dortmund. I FCM blev det i bare 47 kampe til 30 mål - og det behøver ikke være det sidste. Interessen for et comeback er der i hvert fald fra egypterens side.

Boblere:
Baba Collins, Ibrahim Gnanou, Adeola Runsewe, Adeshina Lawal, Baba Musa, Jude Nworuh, Akeem Agbetu og Kwadwo Poku.