• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Brug pausen på at skifte Thorup ud

Brug pausen på at skifte Thorup ud
Foto: Claus Bonnerup/Polfoto

Der er landskampspause i Superligaen nu, og det er en kærkommen mulighed for at få skiftet ud på cheftrænerposten i FC Midtjylland, hvor tingene i lang tid har kørt helt af sporet.

Af Oliver Okstrøm

Det må ikke være sjovt at være FCM-fan for tiden. Holdet har blot vundet tre ud af de seneste 11 kampe i Superligaen, og det ser ikke ud til at være en stime der vender lige med det samme. Det ser især svært ud, når man ikke kan vinde efter en 2-0-føring ved pause som i dag.

Situationen ser bestemt hård for FCM, der efter næste runde kan være helt nede på sjettepladsen som forsvarende mestre. Og selvom det er hypotetisk, så er det slet ikke utænkeligt, at det kommer til at ske – og jeg ved godt, at det er tæt i toppen, men FCM har længe set lidende ud i dét kapløb.

Siden min seneste blog har midtjyderne slået Hobro med 3-0 og altså nu dette nederlag til Sønderjyske. Jeg havde flere ophedede debatter på Facebook efter den blog om, hvad der skulle ske. Nogle slog fast, at man skulle give Jess Thorup en chance, give spillerne en chance. Alligevel kunne nogle af de mest hardcore fans på CC Contractor-tribunen ikke give Thorup længere snor end, at der skulle to sejre til – ellers måtte man af med ham.

Det er noget, jeg godt kan støtte op om. Det har til tider i denne sæson mindet om en sort løjpe på formbarometret, og det ser ikke ud til at ændre sig. Og inden jeg kommer til, hvad der skal ske med Jess Thorup, så er det også rimeligt at se på, hvilke spillere, der er at gøre med.

Jeg er faldet over, at de mange udlændinge, der er hentet til, bliver omtalt som lejesvende på stadion og de sociale medier. Altså som folk der ikke har hjertet med, men bare skal have tjent penge til den dag, hvor de ikke længere kan spille fodbold professionelt. Det kan jeg sagtens følge. Det er ikke nødvendigvis Matthew Benhams Smartodds-computere, der er noget galt med. Der må også være noget galt med den måde, som man undersøger spillernes mentale tilstand. Jeg kigger på dig, Steinlein.

Og så til Jess Thorup. Jeg slog fast sidste gang, at jeg ikke er i tvivl om, at manden er dygtig rent fagligt. Men måske passer han bare ikke ind hos en topklub. Dermed synes jeg, at FCM-ledelsen skal udnytte, at man har god tid til næste kamp mod Brøndby pga landskampspause og udskifte ham med en, der kan sætte en prop i afløbet og redde lidt af sæsonen inden det er for sent. En midterplacering kan umuligt være tilfredsstillende for nogen.

Hvem skulle den næste træner så være? Det oplagte valg lader til at være Thomas Frank, men ham kan man nok ikke komme af med til sommer. Han skulle være en permanent løsning. Jeg har dog aldrig været den store fan af hverken spillestilen eller den måde han er på. Han er ikke en vinder. Så er der Morten Wieghorst på markedet, som kunne være en mulighed. Ellers kunne trenden i FCM på spillersiden sagtens betyde, at det kunne blive en u’lænding, som Ricardo ville have sagt det. FCM har i hvert fald muligheden nu for at få styr på sagerne, bare en lille smule.

Nederlaget til Sønderjyske kostede dem en pæn millionsum i TV-penge – og det kan koste dem meget på det kommende årsregnskab, at man ender udenfor pladserne til Europa. Har man råd til at vente længere?