Video : Tipsbladet
Generelle

Lyngbys transferønsker: Køb Brøndby-spiller

Hvilke spillere vil Lyngby Boldklub-fan Rasmus Bille Dam have ud denne sommer, og hvilke spillere vil han have ind? Det svarer Fanklubbens LBK-repræsentant på her.

Ind:

Christian Cappis, Brøndby:
Nu hvor Lyngby har sagt farvel til Tochi Chukwuani, mangler der en midtbanespiller til at udfylde hans plads. Gustav Fraulo er allerede hentet ind og står klar i kulissen, men at bede ham løfte Tochis arv er meget ansvar at lægge på en relativt uprøvet 19-årig knægts skuldre.

Jeg tror derfor, at en central midtbanespiller, som kan træde ind i startopstillingen og supplere vores midtbanekonstellation, vil pynte på vores hold. Jeg synes, at Christian Cappis er en virkelig fed spiller med et giftigt venstreben.

Jeg tror ikke, at Brøndby ser ham som en del af deres fremtid, og jeg tror, han vil have godt af at tage et step ned for at spille fast og udvikle sig. Han har en god alder og har videresalgspotentiale. Samtidig har han kun ét år tilbage af sin kontrakt, så jeg tænker ikke, at han koster alverden – og mon ikke, at CV er til at tale med?

Emil Holten, Esbjerg:
I skrivende stund tyder alt på, at Andri Gudjohnsen er så godt som solgt, selvom intet dog er officielt endnu. Jeg antager dog, at han er fortid i Kongens egen by, hvorfor der skal udfyldes et hul på angriberpositionen.

Nikolai Baden blev hentet ind i vinter, og selvom han ikke har spillet meget i foråret, tror jeg helt sikkert, at han er tiltænkt en større rolle i den kommende sæson, men der skal stadig tilføjes en angriber til truppen. Her har jeg kastet min kærlighed på Emil Holten fra Esbjerg. Han har Superliga-erfaring, og jeg har ved selvsyn set ham score mod netop Lyngby med hælen.

Han har været en pålidelig målscorer for Esbjerg i de forgangne sæsoner, og jeg tror, han er klar til at tage et step op i sin karriere igen. Han har en god fodboldalder og er en hammer god opspilsstation, noget som Gudjohnsen også var. Han skal hentes for at skulle konkurrere med Baden om angriberpladsen ved siden af Gytkjær.

Jonathan Amon, fri transfer:
En kedelig, men til gengæld virkelig vigtig transfer, som Lyngby skal lave, er at hente Jonathan Amon på en længerevarende kontrakt. Manden har vist sig som et decideret scoop og har igennem slutspillet været en af holdets vigtigste spillere. Ikke så meget diskussion – denne signing burde give sig selv!

Ud:

Brian Hamalainen:
Intet ondt ord om Brian Hamalainen. Han har om nogen gjort sit for Lyngby Boldklub, både som spiller af to omgange og som medejer af klubben via Friends of Lyngby. Han er dog blevet 35 år og spiller gradvist mindre og mindre. Hans kontrakt udløber nu, og jeg synes ikke, at den skal forlænges. Klubben har allerede forlænget med Bjelland, som skal være den 'gamle klubmand' i de bagerste geledder, hvorfor jeg (desværre) ikke kan se Hamalainen fortsætte.

Kolbeinn Finnsson:
Ideelt set fik Finnsson en livstidskontrakt med Lyngby Boldklub, og så var der styr på venstrebackpositionen de næste 10 år. Vi skal dog også være realistiske, og i Lyngby kan vi ikke holde på vores profiler så længe, som vi altid gerne vil, og Finnsson har været en gigantisk profil for os, hvilket også viste sig i det bud, som angiveligt endte på Lyngbys bord i vinter på over 10 millioner kroner.

Finnssons værdi lige nu er høj qua hans præstationer, og hans alder er god for en købende klub. Jeg synes derfor, at han skal skydes afsted i dette transfervindue, så der også ryger nogle penge i klubkassen. I kulissen er U20-landsholdets venstreback, Gustav Mortensen, klar til at tage over.

Lauge Sandgrav, udlejning:
Lauge Sandgrav er en spiller, som man har hørt om i lang tid 'var på vej', men som aldrig rigtig har bidt sig fast som en del af førsteholdstruppen. Minutterne i Superligaen har været yderst begrænsede, hvilket er synd for en ung, talentfuld spiller. Jeg tror bestemt ikke, at Lyngby har givet op på ham, så en udlejning, hvor han får fast spilletid og kommer tilbage stærkere, tror jeg vil være godt for hans udvikling. Måske Hvidovre? De har før haft succes med at leje Magnus Westergaard fra os.