Video : Tipsbladet
Generelle

Efter dommerfejl og VAR: Det er frustrerende!

Rasmus Thomsen er AGF- og fodboldfan, og han er godt og grundigt træt af, at der uge efter uge skal tales om videodommersystemet i Superligaen.

Endnu engang kom VAR i fokus på Ceres Park. Det har vi efterhånden oplevet mange gange nu - både på godt og ondt.

Bare i dette forår har der været adskillige VAR-kendelser i AGF's kampe, som efterfølgende kommer til at fylde for meget. For VAR fylder for meget. Det tager alt for meget fokus, og hvis VAR er skabt for at komme tvivl til livs, så virker det ikke.

Jeg synes, det er frustrerende som AGF- og fodboldfan, at dommerkendelser og VAR uge efter uge skal fylde så meget i fodbolddebatten.

Uanset om VAR går med eller mod AGF, så frustrerer det mig, at man sjældent kan juble ordentligt over en scoring med fare for, at den bliver annulleret efterfølgende. Eller at man skal sidde og vente flere minutter på, om der mon var offside med få millimeter.

I AGFs seneste kamp mod FCM følte jeg, at AGF blev voldsomt bortdømt i et par situationer. Isoleret set så accepterer jeg det, for så kan det være, at det går AGFs vej næste gang.

Men, det der irriterer mig, er den totalt manglende linje i brugen af VAR. For mig virker det lidt som et lotteri. Bliver en situation tjekket af VAR eller slipper den udenom?

Desværre for Tobias Anker så får han rødt kort, fordi VAR-vognen synes det. Ingen spillere, tilskuere, trænere eller andet reagerer på situationen, da den sker - ikke som jeg ser det i hvert fald. Hånd på, frispark, videre. Men nej... flere minutters VAR-gennemgang. Ingen forstår hvorfor. Og pludselig rødt kort.

Det samme kan siges om straffesparket begået af Mads Emil Madsen. De fleste tænker frispark til AGF, hvis der overhovedet skal fløjtes for noget. Dommeren dømmer straffespark, ingen forstår hvorfor. De fleste tænker, at VAR nok skal trække den tilbage. Men VAR ser den slet ikke igennem.

Jeg forstår det ikke. Var det gået AGFs vej, havde sejren føltes lidt mindre god.

Jeg er ikke dommer og har ikke dommerkort. Men jeg er fodboldfan og ser fodbold hver uge. Jeg forstår det ikke. Og måske følges reglerne for brugen af VAR korrekt. Men jeg synes, de er for utydelige. Jeg synes ikke, de gavner. Og jeg drømmer mig tilbage til tiden før VAR.