• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Sebastian Stanbury

KOMMENTAR: Ingen vindere i Superliga-konflikt

Foto: Getty Images

KOMMENTAR: Som landet ligger, er der kun tabere i trekantsdramaet Viborg FF, AaB og Lars Friis. Derfor siger logikken også, at situationen bliver ordnet inden alt for længe.

Af Sebastian Stanbury

Hvem havde gættet, at Superliga-året 2022 ville begynde med dramatik, længe inden den første bold trillede? Og at det ikke ville omhandle en spillertransfer?

Det begyndte, da Martí Cifuentes lavede en aftale med Hammarby, og AaB og den svenske klub begyndte et økonomisk tovtrækkeri om træneren. Det blev løst.

Så ville den nordjyske klub have Thomas Thomasberg som erstatning, hvilket Randers ønskede at tage sig meget dyrt betalt for, og det endte med mudderkast mellem de to klubber – blandt andet kritiserede Randers-boss Søren Pedersen AaB for lækager.

Og da det ikke kunne blive Thomasberg, kastede Inge André Olsen og resten af AaB-ledelsen deres kærlighed på Viborgs Lars Friis, der har gjort det strålende i oprykkerklubben. Friis har benyttet sin opsigelse på et halvt år til at lave en aftale med AaB fra 1. august, hvilket man ikke er synderligt begejstrede for i Viborg.

Her er vi så nu, og lige nu er det en historie uden vindere.

AaB mangler stadig en træner til et forår, hvor klubben er med i medaljekampen. De nuværende assistenter Rasmus Würtz og Oscar Hiljemark mangler den påkrævede P-trænerlicens til at træne resten af foråret. Den mand, man har udset sig til at være løsningen på længere sigt, er låst i Viborg.

Viborg har hevet Lars Friis af træningsbanen. Man vil have en cheftræner, der er 100 procent engageret i Viborg, som sportschef Jesper Fredberg formulerer det. Så man skal have en ny, men samtidig betaler man løn til en, som man ikke bruger til noget.

Og Lars Friis kommer, som situationen er lige nu, ikke til være involveret i hverken Viborgs eller AaB's spændende forår. Samtidig er han blevet upopulær blandt sin nuværende klubs fans – for dem er Friis' FC Midtjylland-fortid igen blevet relevant.

Logikken siger, at det ikke er en holdbar situation for nogen, og at den bliver løst inden længe. Alle parter har interesse i, at Lars Friis kommer til Aalborg hurtigst mulig. Det handler kun om økonomien, og her er situationen lige så logisk: Viborg vil have så meget som muligt, og AaB vil betale så lidt, man kan slippe afsted med.

Men det bliver løst. Andet giver ikke mening. Og selv den skøre og uforudsigelige fodboldsport skal trods alt give mening indimellem.