Video : Tipsbladet
Superliga

KOMMENTAR: VB-transfervinduet er foreløbig dumpet

Vejle Boldklub har ikke ageret efter den plan, man selv har lavet, i januars transfervindue, mener Tipsbladets kommentator.

Vi lærte et par ting om Vejle Boldklubs transferplaner, inden vinduet åbnede 1. januar.

I et interview med Tipsbladet i november, sagde træner Peter Sørensen:

- Det kan godt være, at der skal nye spillere ind, men det skal være nye spillere, der forstærker os fra den dag, de ankommer. Vi har ikke tid til at vente et par måneder, før nye spillere er gode nok.

Sørensen påtalte flere gange i efteråret nogle af VB'ernes dårlige form.

Og i forbindelse med tipsbladet.dk's udlændingetema i december, sagde direktør Henrik Tønder:

- Nogle vil – med rette sige – at lige nu er der for mange udenlandske spillere i truppen i Vejle – eller i hvert fald for mange udenlandske spillere i startelleveren i Vejle. Det er ikke nødvendigvis tilsigtet. Vi vil gerne sørge for, at der er plads til vores akademispillere, det har vi som udgangspunkt også, og så vil vi gerne have en stærk gruppe lokale spillere, altså danske spillere, kombineret med stærke udenlandske tilføjelser til truppen. Det er idealbilledet.

Lad os så se på, hvad Superligaens bundprop foreløbig har hentet ind i januarvinduet:

Raúl Albentosa, Spanien – uden klub i efteråret
Lucas Hägg Johansson, Sverige – fast mand for Kalmar i efteråret
Ebenezer Ofori, Ghana – AIK-reserve i efteråret
Anges Patrick Kader Bohui, USA – uden klub i efteråret
Edgar Babayan, Danmark/Armenien – Pafos FC-reserve i efteråret

Reelt er det kun den nye keeper Lucas Hägg Johansson, der både har en skandinavisk baggrund og spillede en masse fodbold før årsskiftet. Babayan kender både ligaen og Peter Sørensen, Raúl Albentosa har et flot cv, og Ebenezer Ofori kommer med mange års erfaring fra Allsvenskan, men det er ikke et skridt fremad i forhold til de ting, man ønskede sig. Allerhøjst status quo, og så er jeg meget flink.

For samtidig har klubben sagt farvel til Sten Grytebust, Hallur Hansson, Viljormur Davidsen og Jacob Schoop; alle nordiske spillere med VB- og Superliga-kendskab. Sportschef Marius Nicolae har også skilt sig af med et par overflødige reserver fra Rusland og sagt farvel til Saeid Ezatolahi, som gerne ville til Qatar – han var dog nok en af de stærke udenlandske tilføjelser, som Henrik Tønder talte om i december.

Det er det muliges kunst i en klub som Vejle, der kæmper om spillerne med økonomisk stærkere konkurrenter i ind- og udland. Det er jeg godt klar over. Der kan desuden ske meget på de sidste tre dage i transfervinduet. Og truppen skal først og fremmest bedømmes ud fra resultaterne i foråret.

Men foreløbig kan vi ikke godkende januars transfervindue i Vejle Boldklub.

Husk på, at det ikke er mig, der har efterspurgt danske spillere og formstærke nyindkøb. Det har Vejle Boldklub selv.