• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Sebastian Stanbury

Pilen peger mod England for Eriksen

Foto: Getty Images

KOMMENTAR: Premier League er det logiske valg for Christian Eriksen, når han går på klubjagt i de kommende dage og uger.

Af Sebastian Stanbury

Hvor var det dejligt at se Christian Eriksen igen og få bekræftet fra ham selv, at han har det godt. Det interview, som DR bragte tirsdag, har vi ventet længe på.

Samtidig var det klassisk Eriksen, at han virkede en smule forlegen ved al opmærksomheden.

- Det var ikke fordi, jeg ønskede, at folk skulle sende blomster, fordi jeg var død i fem minutter, som han sagde i interviewet med DR.

Min fornemmelse var, at Christian Eriksen talte med DR og gik med til at se bagud, fordi han nu i stedet ønsker at se fremad. Han ville fortælle, at han stadig er aktiv fodboldspiller, og det måtte klubberne og resten af verden gerne få at vide. Han sagde det jo faktisk også selv:

- Det er egentlig derfor, jeg føler, at det er tid til at komme ud og lave et interview, for jeg ved, hvad jeg gerne vil. Jeg vil spille fodbold igen.

Så lad os i denne tekst behandle Christian Eriksen som enhver anden transferfri stjerne. Når sådan nogle går gratis rundt, vil der altid være spekulationer om, hvor de skal spille næste gang. Og det er der også med Eriksen. Internettet er allerede fyldt med dem, også tipsbladet.dk. Lad os spekulere lidt mere her.

Christian Eriksen er en jernmand. Før kollapset i Parken var han næsten aldrig skadet, og han er en seriøs atlet, der passer godt på sin krop og kan løbe solen sort. Det taler for, at han nok skal kunne finde tilbage til sin topform inden for en overskuelig fremtid.

Og jeg tror, at det bliver i Premier League. Flere ting peger i den retning. Der var for eksempel signalværdien i, at Eriksens interview med Danmarks Radio blev suppleret af hans agents, Martin Schoots, snak med BBC.

- At spille i England igen vil helt sikkert føles som at komme hjem for Chris og hans familie, sagde Schoots i sit interview.

Christian Eriksen beviste som Tottenham-spiller, at han kunne være en profil i den engelske liga. Den passer godt til hans kvaliteter som hurtigt opfattende og arbejdsom midtbanespiller. Og der vil også være klubber, som matcher, hvor han befinder sig i karrieren.

Det er en offentlig hemmelighed, at Eriksen drømte om de allerstørste klubber, da han i 2019/20 besluttede sig for at søge videre fra Tottenham – Real Madrid, FC Barcelona, andre klubber i den størrelsesorden. Men det var ikke dem, der ville have ham. Husk på, at Inter stadig ikke var blevet mester, da Eriksen kom dertil i januar 2020, og faktisk spillede i Europa League.

Danskeren fylder 30 i næste måned, og han har ikke spillet fodbold i mere end et halvt år. Lad os være ærlige: Han er ikke blevet mere attraktiv de seneste to år, og derfor er det næppe Champions League-titelkandidaterne, som jagter ham; heller ikke selv om han er gratis.

Men mindre kan gøre det. Og i mellemlejet i England finder man klubber, der gerne vil have spillere i den aldersgruppe, og som også har råd til at betale hans hyre. Det kunne være Tottenham, men det kunne også være West Ham, Wolverhampton, Leicester, Crystal Palace, Aston Villa og så videre. Eriksen vil også være interessant for klubber i de andre store ligaer, men hvis han ikke skriver under med en absolut topklub, er det nok kun i England, han kan få en løn i stil med den, han har været vant til.

Så buddet herfra skal lyde: Christian Eriksens næste klub bliver engelsk.

Og et andet bud: Det kommer til at gå godt. Eriksen er stadig en dygtig fodboldspiller.