Foto: Getty Images
Superliga

Kongeligaen ved vejs ende: De ligner en depression

- Hvis Lyngby selv kunne afgøre nedrykningskampen, så ville jeg have mest fidus til dem, skriver Tipsbladets kommentator, Stig Tøfting i sin ugentlige klumme

HVIS IKKE VI havde Superligaen, så var vi sgu’ nødt til at opfinde den! Jeg er kæmpe fan, og selv her før sidste spillerunde, er der stadig masser at spille om.
Vi skal dog lige runde de steder, hvor der faktisk IKKE er noget at spille for, men alligevel skal spille for stuvende fulde huse og i en fantastisk atmosfære, nemlig i Parken og i Farum.

TILLYKKE TIL FCK med guldet! Det var også mit bud sæsonen igennem. Ikke noget med at vakle hér, og kigger jeg over hele sæsonen, så har FCK været bedst. Med store udsving, ja, men på toppen var FCK i mesterskabsklasse.
Jeg har tidligere hyldet Jacob Neestrup for at banke noget FCK-DNA ind i holdet og genrejse det, men gør det gerne igen. Hans betydning for mesterskabet er uvurderlig.

FC Nordsjælland løfter jeg også gerne på hatten over. Ja, de smed en otte points-føring ved vinterpausen, og det er de selvfølgelig skuffede over, men når det hele kommer lidt på afstand, så tænker jeg alligevel, at de er godt tilfredse med sølvmedaljer.
Det er trods alt kun anden gang de prøver det, men alligevel må et semi-sløjt forår nage dem. Det er jo dér, man skal stå skarpt, hvis man vil være mestre. Spørg i Manchester City eller i FCK.

NÅ, TILBAGE TIL runden, hvor hverken FCK eller FCN har andet at spille for end en fejring foran deres hjemmepublikum. Ikke mindst i Parken, hvor der er lagt op til en kæmpefest, hvor mesterskabet skal fejres sammen med fans og badedyr.
Men kig rundt på de andre stadions i Superligaen, der er monsterspænding til det sidste.

I TOPPEN SKAL Viborg og AGF duellere om bronzemedaljerne og den direkte adgang til Europa. Ikke i en direkte duel, hvor de mødes, men AGF tager mod Brøndby, mens Viborg skal en tur til FC Nordsjælland.

Skal vi trække den helt ud, så ender bronzeduellen helt lige - også på målscore, hvis AGF vinder 8-7 og Viborg vinder 3-0. Så er det indbyrdes kampe, hvor AGF er stærkest. Det scenarie napper jeg gerne, men det bliver næppe så vildt.
Men igen: De to bronzekandidater skal også spille for udsolgte tribuner. Hvor fedt er det lige. Mit bud: AGF kan godt spænde cykelhjelmen og fejre de sjældne medaljer.

SÅ ER DER FCM-OB i en direkte duel om den vigtige syvendeplads i nedrykningsspillet, der kan give adgang til Europa. Hvis ikke også man kan fylde stadion i Herning på den baggrund, så er det skuffende.
Det vildeste drama er der dog lagt op til i bunden, hvor nedrykningen bliver afgjort i sidste runde. AaB-Silkeborg er udsolgt og hvis ikke Horsens-Lyngby også bliver det, så ved jeg snart ikke, hvad der skal til i Horsens.
AaB kan selv afgøre det med en sejr, mens både Horsens og Lyngby skal skæve intenst mod Aalborg.
Hvis vi lige stikker et termometer op i fodboldshortsene på de tre mandskaber før den vanvittige sæsonafslutning, så ser temperaturen sådan her ud:

HORSENS


Ja, de træner jo stadig supergodt, mens pointene stadig lader vente på sig. Jeg kan ikke ikke rigtig se det positive hos Horsens - eller en udvikling, hvor man tænker at det vender. Det vilde er jo, at Horsens i efteråret havde et fort i deres hjemmebane. I deres første ni hjemmekampe i sæsonen hed statistikken fantastiske fem sejre, tre uafgjorte og kun et nederlag.
Dengang troede ingen vel på, at Horsens skulle ryge med i nedrykningsdramaet, specielt ikke, da man lukkede efteråret af med 3-3 mod OB på hjemmebane.
Så kom julepausen og Horsens har lignet en vinterdepression lige siden!
Forårets seks hjemmekampe har budt på nul sejre, en uafgjort og fem nederlag. Kun én kamp har Horsens vundet i 2023, og de havde otte point ned til AaB og 14 til Lyngby ved vinterpausen!
Horsens fremstår for mig krampagtige og fastlåste.

LYNGBY


Kunne Lyngby selv afgøre deres skæbne mod Horsens, så ville jeg helt klart tro mest på dem. De virker i bedst spillemæssig form af de tre bundhold - også de spiller mest friskt og frigjort. Måske fordi de har været dømt ude længe. Snubler AaB, så sætter jeg pengene på Lyngby som overlever.

AAB


Jamen, AaB havde en matchbold i Lyngby mandags, men smed den væk, og nu får de en mere. Nordjyderne kan gå i Silkeborg og FC Vestsjællands fodboldspor med en tabt pokalfinale og nedrykning.

Sker det? Tjae, det er muligt, men hvis ikke AaB kan skrabe en sejr sammen mod Silkeborg hjemme på et propfyldt stadion, så ligger de som de har redt.

Det vilde er, at AaB i deres 23 seneste Superligakampe kun har vundet fire gange. To gange mod Horsens og to gange mod Lyngby! Ærgerligt det ikke er dem, de møder i sidste runde…
AaB’s store modstander kan blive nerverne og den manglende selvtillid, men jeg tror de redder sig! Fordi de har et propfyldt stadion bag sig - og fordi de i pokalsemifinalerne fandt en vej til at besejre Silkeborg. En formel de skal tage med til sæsonens vigtigste kamp.

SÅ BUNDLINJEN ER, at jeg tror mest på AaB, men sæsonen har også vist meget tydeligt, at man ikke rigtig kan stole på AaB - og med kun et point i tre kampe, så er det et mandskab med ryggen mod muren.
Under alle omstændigheder, så ser jeg frem til endnu en kongeweekend med Superligaen!