Video : Tipsbladet
Superliga

Tøffe dybt imponeret: Genialt set af Brøndby!

Tipsbladets kommentator, Stig Tøfting, forudser en absurd spændende guldduel, der først bliver afgjort i sidste spillerunde. Det skriver han i sin ugentlige Superligaklumme.

NU ER JEG bestemt ikke typen, der bare kaster håndklædet i ringen og kvitter, men når det kommer til at forudsige Superligaen, så er det lige før…

I lang tid holdt jeg på den hest, der hedder FCK, så kom Brøndby ind i billedet og endelig ville FCM også være guldfavorit. Nu? Jamen, nu skal man også have FCN med i ligningen.

Det er jo helt umuligt, men for fanden, hvor er det fedt!

Det er en vanvittig Superligasæson, der udspiller sig for øjenene af os - og der er fede historier både i top og bund.

HVIS VI LIGE leger med resultaterne her i denne weekend, så kan jeg sagtens se, at FCN vinder hjemme over Brøndby, at FCK slår AGF i Parken og FCM besejrer Silkeborg.

Sker det, så får vi denne stilling i toppen:

 • Brøndby - 55 point
 • FCM - 55 point
 • FCK - 52 point
 • FCN - 52 point

Fire(!) hold med tre points afstand og med bare fem kampe igen. Det er da sindssygt.

Andreas Schjelderup har haft et forrygende forår. Foto: Alamy

MESTERSKABSSPILLETS STORE positive overraskelse er naturligvis FC Nordsjælland, der er braget afsted fra startboksen med fire sejre ud af fire mulige, og er Superligaens mest formstærke hold set over de seneste ni kampe.

Den fornemme start med fire sejre i slutspillet er der kun to hold, der har præsteret før dem siden strukturen blev indført i 2016/17-sæsonen:

 • I sæsonen 2017/18 vandt Brøndby de første seks kampe. Sjovt nok var deres kamp fem i den serie netop mod FCN, der altså kan komme tættere på Brøndbys flotte serie med en sejr over netop de blå/gule søndag.
 • I sæsonen 2018/19 vandt FCK de første syv kampe i mesterskabsslutspillet og dermed var mesterskabet afgjort, hvorefter FCK tabte de sidste tre.

NU BLEV BRØNDBY faktisk ikke mestre i 2017/18 på trods af den fantastiske start, men FC Nordsjælland skal da tages dybt seriøst i guldduellen.

De spiller vel den bedste gang fodbold i øjeblikket, tankede en kæmpe gang selvtillid i 98 oktan efter 7-2 sejren over AGF - og så har de en af de varmeste spillere i Superligaen i øjeblikket, nemlig Andreas Schjelderup.

Den lille nordmand er virkeligt vågnet op til dåd og er godt igang med at bevise, hvorfor han blev solgt til Benfica for 112 millioner kroner i sidste sæson.

Sammen med Ibrahim Osman og Marcus Ingvartsen udgør han en virkelig spændende og uforudsigelig offensiv, der er svær at dæmme op for.

Brøndby har haft det svært i Farum. De tre seneste kampe er alle endt med nederlag. Foto: Alamy

FAKTISK BLIVER OPGØRET mellem FCN og Brøndby også duellen mellem de to varmeste spillere i Superligaen.

Andreas Schjelderup Vs. Yuito Suzuki

Jeg synes det er en fornøjelse, at se de to, og der er heller ingen tvivl om, de begge har kæmpe betydning for deres respektive mandskaber.

Når vi kigger på de seneste fem kampe.

Andreas Schjelderup: Fire mål og tre assists ud af FCN’s 14 scoringer.
Yuito Suzuki: Fem mål og fire assists ud af Brøndbys 11 scoringer.

Den duel bliver flødeskum for øjnene. To seværdige spillere, der skal nydes i Superligaen, mens vi kan.

JEG MÅ JO indrømme, at jeg er faldet lidt på røven over Yuito Suzuki, Meget ydmyg, hårdtarbejdende, rolig, godt blik for medspillere, god på bolden, hurtig - og en fornøjelse på en fodboldbane.

Han minder mig faktisk lidt om Mikkel Damsgaard.

Det har krævet noget tilvænning for japaneren, før han blev skarp som et samuraisværd, men jeg husker også, at der var masser af kritik, da han blev hentet, Hvorfor ikke bruge Masterclass-spillere?

Tjae, som jeg sagde dengang, så skal man da også prøve at gå efter spillere med endnu større potentiale og dermed endnu større salg - og det synes jeg Suzuki har bevist, at han har. Genialt set af Carsten V. Jensen!


NÅ, TIL,BAGE til FC Nordsjælland, der lidt under radaren er kravlet til tops på mange af de statistikker, der bliver udarbejdet.

 • Flest afslutninger i feltet.
 • Flest mål scoret på dødbolde, hvor 10 ud af 15 scoringer er faldet efter hjørnespark. Ikke lige det, jeg normalt forbinder med FCN og dobbelt så mange som FCM. Imponerende.
 • Flest succesfulde afleveringer.
 • Bedst i boldbesiddelse.

Samtidig, så er FC Nordsjælland det hold, der har fået næstflest point mod de øvrige top-seks-hold. De har nappet 26 mens Brøndby har fået 28 point.

Så selvfølgelig skal FC Nordsjælland tages dybt seriøst - og så kan man stadig ryste på hovedet over, hvor få mennesker, der kigger forbi stadion i Farum. 

MEN SOM JEG indledte med, så er der ikke kun i toppen, at der er gang i den. Statistik-Stig har været igang - og tjek lige, hvad han har fundet:

 • Vejle: De har haft ni (!) muligheder i sæsonen for at komme over stregen, men har sjasket det væk hver eneste gang. Selv mod Hvidovre kunne man ikke løse den opgave - og så bliver det sgu’ svært at redde sig. Det lykkedes heller ikke mod Lyngby fredag aften, at komme væk fra de to sidste pladser. 
 • Lyngby regnede med en frelser i David Nielsen og jeg mente også, at det var et perfekt match. Kigger man på David Nielsens sidste 29 kampe som træner, så står han kun noteret for sølle to sejre. Langt fra prangende.
 • Silkeborg har ikke vundet i 14 kampe og har en målscore på 8-28. Det er en decideret skrækstatistik for Kent Nielsen og Co. - og langt fra optimalt før en pokalfinale. Mange andre end Kent Nielsen var blevet fyret for sådan en stime.
 • OB snupper prisen som Superligaens dårligste hjemmehold efter Hvidovres sejr over Vejle. Tre point i 13 kampe er jammerligt. Nu venter Hvidovre hjemme søndag, så der kommer næppe en større chance for at slette det kedelige nul ud for hjemmebanesejre.

SÅ JO, MASSER af fede historier i Superligaen, og skal vi lige slutte af med FC Nordsjælland, så er de det eneste hold, der kan blive mester på udebane i denne sæson.

Da programudvalget lagde slutspilsprogrammet tog de nemlig de tre tophold, Brøndby, FCM og FCK - og gav dem hjemmebane i sidste kamp, så der kunne holdes en ordentlig guldfest.

Godt tænkt, egentlig, og jeg tror på, at mesterskabet først bliver afgjort i sidste runde, så det er altså op til FC Nordsjælland at ødelægge den gode stemning…