• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Stig Tøfting

Tøffe gør Superliga-status: 'PC' har stadig travlt

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC København kan se frem til et efterår med mange kampe i Europa, og der skal forstærkninger til. Og det kan åbne døren for et hold som AGF i en liga, hvor mestrene FCK langt fra er det eneste hold, der skal bruge de sidste uger af transfervinduet på at købe nye spillere.

Af Stig Tøfting

JEG SKAL LIGE love for, at Superligaen er i gang. 17 mål, en ødelagt Hvidovre-trøje, mirakler af Mikkelsen, masser af tætte kampe og et hattrick af Nuamah i en overbevisende FC Nordsjælland-indsats. Jeg var godt underholdt i 1. runde og fik svar på nogle af mine spørgsmål.

NU HAR JEG fået set alle seks kampe og samtlige 12 klubber og er som lovet i sidste uge klar til at kloge mig på, hvor de står lige nu. Der er stadig den store ubekendte ’transfervinduet’, så min endelige dom må I vente med indtil efter 6. spillerunde. Men I skal ikke snydes for min vurdering af rigets Superliga-tilstand…

PS: Det er ingen powerranking. Klubberne er rangeret efter, hvor de sluttede i sidste sæson.

FC København
Mohamed Elyounoussi. Wauv! Men ’PC’ har stadig travlt. Der skal stadig mindst tre nye ind, hvis FCK skal matche deres egne store europæiske ambitioner: en 6’er, en midterforsvarer og en venstre back. Og også en angriber, hvis ikke man kan regne med Cornelius. FCK skal spille 12 europæiske kampe i efteråret, og det kræver en bred trup. Købene af Achouri og Elyounoussi var en start for Danmarks Bayern München, der henter fra andre danske klubber, når de VIL.
Det er jeg spændt på: Hvordan transfervinduet ender – og om Cornelius bliver i stand til at spille tre kampe i træk.

FC Nordsjælland
Det bedste hold i første runde. FC Nordsjælland har rykket sig, og man fornemmer, at de vil noget. Spillerbudgettet er vokset, og det drejer sig om mere end udvikling. Men hvor længe har de is i maven i forhold til de kæmpe bud, der tikker ind? Jeg vil ikke blive overrasket, hvis Ernest Nuamah ikke er med i Aarhus på mandag. Tør man løbe risikoen, hvis han er ved at blive solgt for et trecifret millionbeløb?
Det er jeg spændt på: Hvordan Ingvartsen klarer sig. Det er ikke venstrehåndsarbejde at komme hjem til Superligaen.

AGF
AGF bør drømme stort. Men KUN i Superligaen. Det europæiske eventyr bliver kort, Brugge var en åbenlys overmatching, og AGF kommer til at bruge al energi på ligaen. Og hvorfor skulle det ikke kunne blive i denne sæson, hvor FCK får et travlt efterår og måske ikke kan gabe over alle tre turneringer? Der er købt godt ind, og fundamentet er på plads. Jeg kunne godt ønske mig en central forsvarsspiller mere, for Thomas Kristensen kan lige så vel blive den næste Sebastian Hausner som den næste Yann Bisseck.
Det er jeg spændt på: Om bredden i det centrale forsvar er til stede, når skaderne og karantænerne melder sig.

Viborg
Viborg har solgt spillere, trænere og sportschefer for over 70 millioner kroner de seneste to sæsoner. Det er imponerende, men jeg overbevist om, at de har solgt sig ud af top-6. Det er min påstand, at de havde fået medaljer – måske endda sølv – hvis de havde formået at erstatte Jay-Roy Grot. Og jeg mener ikke, at Ementa lukker det hul. Ja, de har stadig gode spillere, men ikke den bredeste trup.
Det er jeg spændt på: Om de sælger Lucas Lund og fortsætter med at putte penge i kassen.

Brøndby
Jeg kan godt savne noget fart på Brøndbys kanter. Det haster mere end en ny målmand, for Thomas Mikkelsen kan godt klare et efterår som førstevalg. Hvad med en ny 6’er? Nja, selvom jeg ikke er den største fan af Radosevic, har han kvaliteter, der gør dette Brøndby-hold godt. Har han spillere omkring sig, der kan spille fodbold, er det intet problem. Dem har de.
Det er jeg spændt på: At se hvad ’CV’ henter ind – det skal være direkte til startopstillingen. Allan Sousa ville passe perfekt.

Randers FC
Nok det hold jeg er mest usikker på. Rasmus Bertelsen er til eksamen, og det er, som om Randers FC trænger til noget frisk blod på banen. Spillere med både kvalitet og sult. Første sted må være den centrale midtbane, hvor Mikkel M. Pedersen ikke har Lasse Berg Johnsens klasse. Randers kan blive begunstiget af, at der er et par hold, der sakker agterud, men det ligner en svær sæson.
Det er jeg spændt på: Om kvaliteten holder!

FC Midtjylland
Der er penge og mål i Cho. Det var på flere fronter genialt at hente den sydkoreanske VM-angriber. Men de skal sørge for, at han får flere indlæg at arbejde med. Der er stadig noget at gå på for FC Midtjylland, og skal jeg komme med en anke, så er det, at boldomgangen ikke er hurtigt nok. Som vi så ved oplægget til 2-0-målet mod Progrès Niedercorn, er Kristoffer Olsson en topspiller – især når han IKKE vender og drejer rundt om sig selv.
Det er jeg spændt på: Om Thomas Thomasberg kan få dem til at spille med den fart, der skal til.

OB
Jeg så lovende takter mod Randers FC, men jeg så også to forskellige OB-hold: et godt og et dårligt. Det kræver sit for Andreas Alm at få det til at fungere med 20 spillere ind og ud. Ingen af de andre Superliga-klubber har haft så stor udskiftning – og ej heller fire nye i startopstillingen i premieren. Jeg har fidus til OB, jeg ser kvaliteterne, men også et hold, der kan brække over.
Det er jeg spændt på: Om Alm med den store udskiftning kan få OB til at fungere som hold.

Silkeborg IF
Med Sebastian Jørgensens afgang har vi endegyldigt sagt farvel til VHS, men ikke til den gode fodbold i Silkeborg. Det så godt ud mod Brøndby. Jeg forstår deres strategi, men tror, at det bliver svært for dem at tage næste skridt. For det bliver dyrt, hvis de skal hente spillere, der er bedre til den form for fodbold, som de spiller nu. Nok også for dyrt.
Det er jeg spændt på: Om det er nok at hente 1. divisionsprofiler i forhold til at nå top-6.

Lyngby Boldklub
Lyngby ligner ikke et hold, der rykker ud. Da jeg så dem mod FC København, fik jeg flashback til foråret. De spiller med stor intensitet og energi og gør det meste rigtigt mellem felterne. De skal have gjort noget ved scoringsprocenten og ikke give for mange halvtynde mål væk. Lykkes det, bliver det rigtig godt og i hvert fald nok til overlevelse.
Det er jeg spændt på: Hvor gode de bliver i begge straffesparksfelter.

Vejle Boldklub
Det er klogt, at de nu taler om kontinuitet efter nogle år, hvor Vejle har været OB på speed! Det var en stærk defensiv (14 clean sheets), der var fundamentet for succesen i 1. division og sikrede oprykningen. Det skal de have overført til Superligaen, hvis de overhovedet skal have en chance. Og så har Nathan Trott ikke plads til mange svipsere som den i Aarhus.
Det er jeg spændt på: Om Vejle lærer at vinde på udebane i Superligaen denne gang.

Hvidovre IF
Jeg har et blødt punkt for Hvidovre og deres fortælling. Det var fedt, at de rykkede op i Superligaen, men jeg er bange for, at de bliver knust. Fyraftensbold er muligvis charmerende, men på den lange bane holder det ikke. Jeg så en flok meget trætte spillere i Herning, og det bliver næppe bedre, som sæsonen skrider frem.
Det er jeg spændt på: Hvor længe de får lov at beholde Marc Nielsen. Jeg kunne li’, hvad jeg så mod FC Midtjylland.

Fotos: Getty Images