Video : Tipsbladet
Superliga

Tøffe blæst bagover: Sæt igang, CV!

Brøndby har for alvor fundet guldformlen, skriver Tipsbladets kommentator Stig Tøfting i sin ugentlige klumme.


SUPERLIGAEN ER heldigvis stadig fuld af fede historier.

Både FCK og FCM tabte deres åbningskampe i mesterskabsspillet, Uwe Rösler har lige lavet en monsterlang kontrakt med AGF til sommeren 2028 - og de cypriotiske dommere var ikke just sommervarme i Odense.

Alligevel synes jeg, at det er svært at komme udenom Brøndby som ugens samtaleemne. Det ligner et brag af en Superligasæson, de er ved at sætte samen.

DET ER I HVERT FALD første gang, at jeg har dem som guldfavoritter i sæsonen. Det er ikke fordi, jeg har talt dem ned, for jeg har tidligere sagt, at det faktisk er Brøndby, der spiller den bedste gang fodbold blandt de tre tophold, men synes ikke de har været favoritter til guldet.

Jeg har også hele tiden været af den overbevisning, at FCK med den voldsomt dyrt sammensatte trup og de mange individuelle kvaliteter ville sætte sig på titlen, men efter søndagens intense derby, så tror jeg mere og mere på Brøndby som dansk mester i år.

JA, DU ER da velkommen til at svine mig til, fordi jeg lige skifter favorit, men man er trods alt nødt til at tage bestik af, hvad man ser på banen - og der kan jeg ikke være andet end imponeret over Brøndby og det arbejde Jesper Sørensen har leveret.

JEG ER HELT med på, at Brøndby IKKE var bedst i Parken. Tværtimod. Jeg sad da også i de døende minutter og tænkte på, at nu skulle Jacob Rasmussen drible ned i hjørnet og vinde de sekunder, så Brøndby kunne tage hjem med et enkelt point.

Det havde jo været et kongeresultat for dem, men i stedet laver Rasmussen sit livs aflevering til Sean Klaiber, der tager et fantastisk løb, mens Elias Jelert igen-igen tager sig en morfar…

Og er det ikke lige præcis dét, der kendertegner mange mestershold. At de lige får vippet kampe, hvor de måske ikke skulle have alverden med fra, til deres egen fordel. Det synes jeg.

TÆNK BARE PÅ sæsonen første kamp mod Silkeborg, hvor det var et mirakel at Brøndby fik point. Eller kampen mod FCM i Brøndby, hvor Heggheim trækker rødt, FCM brænder straffe - og Brøndby kan fejre alle tre point. Eller Vejle-kampen i Brøndby - eller Ohi Omoijuanfos overtidsscoring i Viborg eller….

Den evne kan bringe de blå-gule langt - og den tro, der er på tingene i Brøndby kan også vise sig at være guld værd.

DET SAMME KAN den statistik som FCK vil hade at læse og som kan koste mesterholdet guldet, nemlig oversigten over, hvor mange point man skraber sammen mod de andre top-seks-hold. Her er Brøndby i en klasse for sig.

Før denne runde ser oversigten sådan ud:

 • Brøndby: 23 Point
 • FCM: 19 point
 • FCN: 17 Point
 • AGF: 12 point
 • FCK: 12 point
 • Silkeborg: 8 point

Skræklæsning for FCK, men gudetal for Brøndby! Kan de holde det snit, jamen, så er mesterskabet jo hjemme!

JEG KAN DA HELLER ikke undgå at være dybt imponeret over, at Brøndby ikke har tabt en Superligakamp siden 24. september 2023, hvor FCK vandt 3-2 i Brøndby. Vanvittigt. De seneste 14 kampe har bud på ni sejre, fem uafgjorte og en målscore på imponerende 29-11.

Nu kan Brøndby så heller ikke gemme sig mere. Nu har de favoritværdigheden og dermed vokser presset betydeligt. Nu er det slut med at jage, nu bliver Brøndby jagtet!

NU VIL ALLES ØJNE VÆRE rettet mod Brøndby, men med den ro, der er på de indre linjer og med Jesper Sørensen ved roret, så tror jeg sagtens de kan håndtere det.

Efter at have kendt Jesper Sørensen i mange år, så ved jeg i hvertfald, at han har begge fødder solidt plantet på jorden.
Han taler sjældent i overskrifter eller lade sig rive med, men ligesom min gamle landsholdsanfører René Henriksen, så har han en naturlig autoritet. Man lytter, når han taler - og det vil være vigtigt i den hektiske fase Brøndby går ind i.

I DET HELE TAGET, så viser Brøndbys sæson også, hvor kort der er fra fyring til feteret…

Der var nærmest ikke ende på de kloge hoveder, der efter tre kampe i sæsonen ville have strittet Jesper Sørensen ud.

Den galej var jeg ikke med på, og jeg fornemmede da heller ikke, at han var i reel fare, men nu står han nærmest som kongen af den københavnske vestegn.

JEG SYNES DET er vanvittigt flot, hvad han har præsteret. Skal man finde nogle virkelig succesfulde nedslagspunkter, så ser de sådan ud:

 • Jacob Rasmussen som forsvarsgeneral. Det ansvar Jesper Sørensen har lagt på Rasmussens skuldre har den unge centerback løftet upåklageligt. Stærk defensiv og rolig på bolden.
 • At flytte Daniel Wass permanent op på midtbanen har givet langt mere ro og kvalitet - og gjort Nicolai Vallys endnu bedre.
 • At opfinde Marko Divkovic som venstre wingback er en lille genistreg af Sørensen. Det er bare godt trænerarbejde.
 • Den rolle Sean Klaiber har taget - og fået af Jesper Sørensen - er en kæmpegevinst for Brøndby
 • Mathias Kvistgaardens udvikling har også været fantastisk. I de 38 kampe, hvor Jesper Sørensen har stået ved roret, har har unge angriber scoret 14 mål og lavet otte assist.


SELVFØLGELIG HAR Jesper Sørensen også haft det nødvendige held.

Han har stort set kunne stille med de samme 11 hver gang - og Brøndbys startopstilling har været den klart nemmeste at forudsige i denne sæson.

Skader og karantæne har i stor stil været holdt for døren - og det er selvfølgelig en kæmpe fordel.

Samtidig, så skal Carsten V. Jensen også have kredit for, at han har givet Jesper Sørensen en stærkere bænk, så han har kunnet ændre kampe som eksempelvis den i Parken, hvor Kvistgaardens fart kommer ind i stedet for Ohis fysik.

At kunne bringe spillere som Radosevic, Kvistgaarden, Bundgaard i spil fra bænken er ikke et dårligt udgangspunkt. Det er ikke i FCK-klassen, men åbenbart godt nok til at ligge nr. et i Superligaen.

I DET HELE TAGET, så er sommerindkøbene af Sean Klaiber, Jacob Rasmussen og Suzuki et lille mesterværk fra ellers udskældte CV’s side.

Sportsdirektøren får formegentlig en travl sommer, men en ting burde han få ryddet af vejen med det samme. Stik da Sean Klaiber en fireårig kontrakt med det samme.

Det kan kun gå for langsomt. Han er 29 år, har udløb næste sommer, men jeg har da aldrig set en spiller indtage Superligaen med så meget kvalitet, autoritet og udstråling fra dag ét som Sean Klaiber. En kæmpe figur på Brøndby-mandskabet.

Sæt i gang, CV!