• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Stig Tøfting

Tøffe hugger til: Her er TOP-6 i Superligaen

Foto: Getty Images

Tipsbladets kommentator, Stig Tøfting, vover pelsen og giver et bud på de seks hold, der skal i mesterskabsspillet.

Af Stig Tøfting

SÅ SKAL VI have skilt fårene fra bukkene!
Efter at have nærstuderet forårets første runde og det resterende kampprogram, så er jeg klar til at lægge hovedet på blokken.
Her er mit bud på de seks hold, der skal i mesterskabsslutspillet. Så skal du jo heller ikke tænke mere på det…

FØRST SKAL JEG dog lige løfte på hatten for første omgang af Superligaen i 2023. Er du vanvittig for en runde, hvor vi nåede alle ender af Superliga-spektret.
AGF slog AaB i en orkankamp, vi fik to afsindigt dårlige baner i Lyngby og Odense, et FCK-hold, der fik ædt sig ind på FCN - og endelig to forrygende hattrick fra rundens absolut største profiler, nemlig Nicolai Vallys, Brøndby og FCM’s Gustav Isaksen.
Jamen, der er jo ikke noget at sige til, at jeg allerede glæder mig til denne runde.

NU GÆLDER DET så de eftertragtede pladser i top-seks, og med fire runder igen, så vil jeg gerne kalde et vanvittigt tæt ræs om pladserne. Det bliver historisk tæt.
Vi tager dem bare fra toppen:

1. FC NORDSJÆLLAND
Med seks point ned til FCK, så bør Farum-holdet have hånden på førerrattet om fire runder, men det bliver tæt.
Som jeg skrev i fredags, så undervurderer ingen længere FCN og de skal nu vise, hvordan man kører den hjem fra spids.
Kampprogrammet er også godt for FCN med kampe mod OB, Silkeborg, Viborg og Brøndby, så på trods af skuffelsen mod Lyngby, skal FCN kunne stå distancen.
De klagede voldsomt over banen i Lyngby - og den var også pivringe - men nu vender de tilbage til Farum, hvor der ikke er et plastikstrå, der vender forkert, og faktisk, så er tre af deres sidste fire kampe på kunstgræs fordi de møder Silkeborg som en af udekampene. Her kan de i hvertfald ikke klage over underlaget.
Hjemmebanen er stadig kanonstærk med seks sejre, to uafgjorte og et nederlag.
FC Nordsjælland vinder grundspillet, men der vil ikke være seks point ned til FCK - og FCN bliver heller ikke mestre.

2. FC KØBENHAVN
Her har vi det kommende mesterhold! De sidste fire Superligakampe er alle vundet - og det med en målscore på 10-0.
De har tre hjemmekampe ud af de fire, mod AaB, OB og Viborg samt Horsens ude. Det er et kongeprogram for FCK, der i min verden sagtens kan gøre rent bord med 12 point.
Mohammed Daramy lignede i premieren en, der godt kunne blive brandvarm i foråret og i buret står Kamil Grabara. Superligaens klart bedst målmand.

3. VIBORG
Efter et forrygende efterår, så står Viborg og træner Jacob Friis tilbage med et kæmpe problem: Hvem skal udfylde hullet efter Jay-Roy Grot i front?Jo, de har købt brasilianske Renato Junior og portugisiske Paulinho, men de to unge angribere er ikke klar til at forstærke Viborg-offensiven fra dag et - og det kan blive dyrt.
I 4-0-afklapsningen mod FCM skabte man alt for lidt, og Alassane Jatta ligner ikke en mand, der brager ti kasser ind i foråret.
Pointhøsten er dog allerede så flot, at top-tre ikke kommer i fare i grundspillet, men når foråret er slut, så er Viborg sejlet ud af medaljerne.

4. AGF
Ja, ja - her har vi nok lidt af et sats, men jeg kan sagtens se 10 point på kontoen, når de næste fire kampe er spillet. Aarhusianerne har Silkeborg (hjemme), Horsens (hjemme), Randers (ude) og OB (hjemme) - og det er sgu’ et fremragende program, selvom kampen i Randers selvfølgelig altid er svær for AGF.
De kommer til at kæmpe benhårdt med FCM om den placering, men jeg synes der er bund i AGF-mandskabet.

5. FC MIDTJYLLAND
De lander et mulehår efter AGF på grund af et sværere program, men der bør være otte-ni point til midtjyderne, der i hvertfald ikke kan klage over premieren.
Specielt ikke hvis Gustav Isaksen har knækket den målscoringskode, der ellers har været svær for ham. Før hattricket i Viborg, så skal vi helt tilbage til august for at finde en Isaksen-scoring i Superligaen.
Nu ligner Gustav Isaksen ikke en mand uden selvtillid i forvejen, men kampen i Viborg må da have fyldt tanken helt op efter den forrygende præstation.
Træner Albert Capellas har også haft et langt opstartsforløb med FCM-spillerne og det bør også give sig udslag i et bedre udtryk end i efteråret, hvor pointgennemsnittet på 1,35 per kamp nærmest var pinligt ringe.

6. BRØNDBY
Jeg tror på, at 31 point er nok for at komme med i slutspillet. Tallet har været 28 og 29 point de to seneste sæsoner, men i år skal vi højere op, måske 31 point.
Det kræver syv point i fire kampe for Jesper Sørensens tropper, og det tror jeg på. Specielt anden halvleg mod Horsens må have været en kæmpe opmuntring for Brøndby-fansene - og så har man målscorertyper i Nicolai Vallys og Ohi Omoijuanfo.
Til gengæld har Brøndby tre ud af de sidste fire kampe på udebane, nemlig FCM, Lyngby og FCN, mens de tager mod Silkeborg hjemme. Ikke nemt, men de klarer den.

JOKEREN: RANDERS
Randers gik helt i stå i efteråret, og der var heller ikke noget i kampen mod OB i søndags, der får mig til at sige de kommer i slutspillet.
Men skal der være en klub, der er en joker i kampen om slutspillet, så må det være Randers.
Ikke fordi de spiller fremragende, men fordi deres kampprogram ikke ser helt sort ud. Lyngby (hjemme), Viborg (ude), AGF (hjemme) og AaB (ude) kan jo godt give de seks-syv point de skal bruge.Som sagt, så bliver det buldrende tæt, hvor gummiben også kan spille ind.

DET VAR buddene. Så kan I ellers bare slå løs…

Stig Tøfting er Tipsbladets faste kommentator, der hver uge sætter fokus på Superligaen. Her finder du hans første kommentar om FC Nordsjællands mesterskabsdrømme - og hvorfor de ikke går i opfyldelse.