Foto: IMAGO
Superliga

Tosset Tøffe: En kæmpe falliterklæring!

Tipsbladets kommentator, Stig Tøfting, tager en overflyvning af Superligaen med seks nedslagspunkter.

SUPERLIGAEN ER stadig gaven, der bliver ved med at give. Der er masser at tale om - og derfor har jeg taget en overflyvning af vores fantastiske Superliga. Så spænd hjælmen og tag med…

MÅLTEKNOLOGI
Jamen, det er fandme da en falliterklæring, at en tilskuer på Aarhus Stadion var den eneste, der kunne dokumentere, at bolden fra Frederik Tingager var over stregen i AGF’s kamp mod OB. Dommerne, VAR eller TV kunne i hvertfald ikke
Kan vi virkelig ikke gøre det bedre? I håndbold og ishockey kan de sgu’ da godt finde ud af, at sætte et kamera op i målet og de har da vist langt færre penge at gøre godt med end fodboldverdenen.

Jeg taler ikke nødvendigvis om decideret mållinje-teknologi, som åbenbart er rasende dyrt, men så smut da en tur i Power og køb et kamera. Så kan det godt være, at det ikke kan bruges hver gang, at det ikke fanger alle vinkler, men så brug det da, når det kan lade sig gøre. Bedre end ingenting.

Nu bliver Divisionsforeningen jo selv producent og broadcaster af Superligaen fra næste sæson, så helt oplagt, at de får smidt nogle kameraer ind i målet og gør det til en del af VAR-setuppet.

Sæt i gang!

SILKEBORG
To point i de seneste otte kampe og nederlag i de seneste fem! Det er det sørgelige resultat for Silkeborg, der er inde i en næsten endeløs nedtur. Det er jo et lille mirakel, at de stadig er i top-seks og faktisk favoritter til at snuppe en plads med to kampe igen.

Det er kun en blændende sæsonstart, der gør, at de holder røven over vandskorpen.

Forklaring? Ja, i forhold til åbningen af sæsonen er der skiftet en del i forsvaret, der bestemt heller ikke virker dirkefrit. Kun Oliver Sonne er genganger fra sæsonpremieren i juli mod Brøndby.
Ja, de solgte Tobias Salquist i februar, men han alene er ikke forklaringen. De seneste fire kampe han var med til endte med to nederlag og to uafgjorte, så nedturen var begyndt, inden han forsvandt.

Silkeborg kan stadig selv afgøre det, men både Viborg og Randers kan indhente Kent Nielsens tropper.

AGF
Det virker til, at angsten for at tabe igen er blevet stærkere end lysten til at vinde!

Aarhusianerne har ganske vist sikret sig en top-seks-placering, men det skriger til himlen, hvor ringe de er til at score i åbent spil.

  • Halvdelen af AGF’s mål er scoret på dødbolde.
  • AGF er det hold, der afslutter femtemest i Superligaen, men scorer femte-færrest mål.
  • AGF er det hold, der er næstdårligst til at skabe det, der går under betegnelsen ‘store chancer’.

Så min konklusion er egentlig klar: Det er ikke antallet af afslutninger, der er problemet, men kvaliteten. Eksempelvis har AGF afsluttet 100 gange udenfor feltet, men kun scoret to gange! Brøndby har også scoret to mål fra distancen, men på bare halvdelen af forsøgene.

Det siger mig også, at AGF ikke spiller chancerne store nok og tager for mange forkerte beslutninger.

Fodbold skal ikke altid være raketvidenskab og i AGF’s tilfælde, så er der i ihverfald to veje til at få scoret nogle kasser:

  • Meget få mål bliver scoret udenfor feltet, så få da kuglen ind, hvor det er farligt.
  • Slå nogle indlæg - og sørg for, at der er andre end Patrick Mortensen til at modtage dem. Eller få fat i den andenbold, der kan blive til en chance.

Hvis AGF sætter Silkeborg igang på søndag, og FCN som forventet får seks point i deres to sidste grundspilskampe, så er der ikke meget tilbage for AGF at spille for i Superligaen. Det er der så til gengæld i pokalturneringen.

Overordnet, så har AGF klaret sig lidt bedre end samme tidspunkt på sæsonen sidste år. Allerede klar til mesterskabsslutspillet, et point mere, et mål mere scoret, så på de store linjer er der ikke noget at beklage sig over, men lige nu er AGF bare for bovlamme.

LYNGBY
‘’Det er f….. Lyngby Boldklub’!
Jeg skal da lige love for, at David Nielsen gav den fuld pedal i den video, hvor han taler - eller råber - til spillerne i Lyngby.
Jeg ved ikke om jeg skal grine eller græde, men tænker nok bare mest ‘slap dog af, mand!’
Nå, fedt for Superligaen - og sikkert også Lyngby - at karismatiske David Nielsen er tilbage som træner. Det skal nok blive sjovt, og jeg glæder mig allerede til at dele studie med Lyngby-træneren.

Det ændrer dog ikke det faktum, at Lyngby pludselig er en del af nedrykningskampen og David Nielsen får vel den sværest mulige debutkamp, nemlig FCK i Parken.

Her skal der altså mere end 1100 gange ‘fucking’ til for at få point…

FC KØBENHAVN
Som forventet et farvel til Champions League - og derfor fuld fokus på Superligaen.
Både FCK-spillerne og Jacob Neestrup har også brug for at sende et klart signal til fans, FCM, Brøndby og omverdenen efter det skuffende nederlag til FCM - og altså endnu et 3-1 nederlag til Manchester City.

De har brug for at blæse Lyngby ud af banen søndag - og jeg kan ikke se, hvorfor det ikke skulle ske.

Neestrup sparede klart nogle spillere mod City fordi han også godt ved, at Superligaen er rugbrødet før man kan spise med i Champions League.

Jeg kan 100 procent forstå ham. Victor Claesson er skadet - og skulle han satse med Falk og Diogo Goncalves for måske at rende ind i endnu en skade eller to? Selvfølgelig ikke. Kravet er DM-guld, så selvfølgelig kigger han fremad.

Det kommer til at gå ud over Lyngby, hvis da ellers Kamil Grabara får sat en stopper for det gavehumør han har været i…

VEJLE-OB
En kongekamp på søndag! Hvem kunne have forudset, at Vejle ville være et af de tre mest formstærke hold på dette tidspunkt, kun overgået af FCM og Brøndby, hvis man tager de seneste seks kampe, hvor Vejle er ubesejret og kun har lukket to mål ind.

Sådan en defensiv rykker man altså ikke ned på, og min pil peger da også på, at Vejle klarer frisag.

I 25-årige Nathan Trott har man også en af Superligaens bedste målmand. West Ham kan udnytte deres klausul til at forlænge med ham, men hvis ikke det sker, så må han være en eftertragtet herre.

Hvorfor skulle FCK, som jo mister Kamil Grabara, eller Brøndby, hvis de ikke kan holde på Patrick Pentz, ikke være interesseret interesseret i Trott?

Den sidder da lige i handsken!