Video : Tipsbladet
Generelle

Gravesen forlanger mere af dansk stjerne

- Det, vi så i første halvleg mod Slovenien, giver mig mod på meget mere med den opstilling. Christian Eriksen var langt fremme og kom til mange chancer, skriver Thomas Gravesen i denne klumme, hvor han også kræver mere af en anden dansk stjerne.

DET VAR PÅ ingen måde den start på EM, som jeg og alle vi danske fans havde håbet på og drømt om.

Nu har vi sovet på det et par gange, og nu kigger vi fremad! Torsdag venter Danmarks klart sværeste opgave i gruppespilet, når England venter. Det er jo et mandskab spækket som store stjerner.

MED DET UAFGJORTE resultat mod Slovenien har Kasper Hjulmand og Danmark sat sig i en svær situation. Jo, Danmark kan da godt overleve et nederlag til gruppefavoritterne og afgøre deres EM-skæbne i sidste kamp, særligt nu når fire af treerne går videre.

Men konsekvensen af et nederlag vil være stor. Jo længere tid, at man skubber den her sejr foran sig, jo sværere bliver det. Vi så, hvad der skete i Qatar, da vi “bare” skulle slå Australien. Der er ingen sejre, man “bare” får til slutrunder!

Jeg har set statistikken om, at Danmark kun har vundet en gruppespilskamp ved en slutrunde under Kasper Hjulmand. Det ligger jeg ikke meget i. Statistikker er til for at blive brudt - og den bliver forhåbentlig brudt torsdag.

PREMIERESKUFFELSEN HAR OGSÅ sat gang i en masse debat om, hvad Kasper Hjulmand skal gøre anderledes. Det har jeg selvfølgelig også holdninger til.

Hvis vi skal starte med at diskutere startopstillingen, er min holdning klar:  Der skal IKKE laves nogle ændringer, Hjulmand!

Vi ser bedst ud i 3-5-2-formationen, og det, vi så i første halvleg mod Slovenien, giver mig mod på meget mere med den opstilling. Christian Eriksen var langt fremme og kom til mange chancer, og hvis han var lidt skarpere, havde han nok også scoret en mere. Og jeg synes, at vi i 3-5-2-formationen har nogle fine spillere i Alexander Bah, Joakim Mæhle og Victor Kristiansen, som kan udfylde wingback-rollen rigtig godt.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Hjulmand. Foto: Alamy

JEG SYNES HELT klart også, at Morten Hjulmand skal have genvalg på midtbanen, men i mine øjne skal Pierre-Emile Højbjerg være meget mere tydelig og livlig på midten. Du skal også fremad, Pierre! Vi har set, at du kan score mål! Ellers synes jeg, at det så godt ud inde på midten.

Så er der et par klare tabere i den ligning, hvis vi fortsætter med 3-5-2. For hvordan passer kantspillerne Andreas Skov Olsen og Mikkel Damsgaard ind i den formation? Lige nu har jeg dem slet ikke inde i ligningen. Det er ikke dem, der er brug for lige nu.

JEG ER OGSÅ stensikker på, at Rasmus Højlund nok skal få hul på bylden snart. Jeg er i hvert fald overhovedet ikke bekymret for ham.

Kom han måske ikke også til en stor chance? Vi kunne også se fra ham, at han tror på det. Vi kunne også høre på ham efterfølgende, at han kunne se positivt på det hele. Han står ikke bagefter og graver et hul for sig selv. Han fortæller om det, han er klar over, og hvad han kan bidrage med. Derfor tror jeg stadigvæk på, at Rasmus Højlund kan gøre en forskel!

MEN KASPER HJULMAND har jeg en løftet pegefinger til. Landstræneren SKAL være meget mere på tæerne med at holde øje med sit hold. Der har været en kæmpe debat om den måde, han analyserede sit hold på, og at han tager udgangspunkt i statistikker.

Data er en ting. Men følelser og kroppen er noget andet, og Hjulmand skal have fingeren på pulsen og se, at nogle spillere ikke kører på alle cylindre. Der er en kæmpe del af fodbold, der er mentalt, og det skal man som træner være opmærksom på.

Når man ser holdet miste pusten, skal man ikke være bange for at skifte. Hjulmand har også - trods alle mulige andres meninger - udtaget alle dem, som HAN vil have med. Og han har selv sagt, at han stoler og står inde for de 26 mand, han har. Så skal man ikke være bange for at skifte ud!

Højbjerg. Foto: Alamy

DET KAN OGSÅ blive afgørende for kampen, at Hjulmand får ændret kampen fra bænken. Jeg så Englands kamp mod Serbien, og ligesom Danmark tabte Gareth Southgates mandskab pusten i anden halvleg. De overlod alt initiativ til Serbien.

Det kan sagtens ske igen, at England ikke kan holde dampen oppe i 90 minutter, og så skal Danmark slå til. Dér skal Danmark kunne holde på bolden og finde de rette områder. Vi ved jo, at Eriksen og Højlund kan gøre ondt på englænderne - det har de gjort i Premier League!

Og med hensyn til Eriksen, så glæder jeg mig til at se en af de helt store kampe i kampen. Christian Eriksen mod Jude Bellingham. De to 10ere. Hvem kan sætte sig bedst på kampen og afgøre den?

Det skal nok blive spændende torsdag aften - jeg glæder mig i hvert fald!