• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Tonsser.com .

Tonsser-jul: Forsvarskæmpe med succes i begge felter

Tonsser-jul: Forsvarskæmpe med succes i begge felter
Illustration: Tonsser.com

Hver decemberdag frem mod jul præsenterer Tonsser.com i samarbejde med tipsbladet.dk en af dansk fodbolds spændende talenter.

Af Tonsser.com .

Tipsbladet.dk og Tonsser.com har indgået et samarbejde, der bliver søsat med denne julekalender men som på sigt vil brede sig langt mere ud over de mange danske spændende talenter.

I Tonsser-jul vil der hver dag gemme sig en spændende ung U/17 eller U/19-spiller, som har gjort sig særligt bemærket i efteråret. Der er ikke nødvendigvis tale om de bedste spillere i Danmark på deres position, men spillere der er klar til at tage næste skridt og fortjener anerkendelse for deres præstationer. 

Den 23. og 24. har vi reserveret som julegaver til de danske landshold. 

Hvis der sidder nogle scouts, trænere, klubber og agenter derude. Så er dette julekalenderen I ikke vil gå glip af.

20. december 2014
 

★ Nikolaj Lyngø

★ Midterforsvar, AaB

★ U17-ligaens måske bedste forsvarsspiller?

★ Profil: Se Nikolaj Lyngøs profil på tonsser.com

U17 Drenge Ligaen er tæt ved vinterpausen. Godt nok fører Esbjerg og FC Nordsjælland, men der er ikke mange point ned til Silkeborg, AaB og Brøndby, og de to sidste hold har spillet henholdsvis én og to kampe mindre end ligaens andre hold. Og hos AaB er der da også god grund til at være tilfreds. Efter 13 kampe i efteråret har AaB nemlig ligaens – sammen med BIF – bedste forsvar, og det skyldes ikke mindst de fremragende præstationer fra midterforsvareren Nikolaj Lyngø. 

7 clean sheets i 13 kampe er det blevet til, og det er ikke nogen dårlig statistik. Faktisk er AaB det hold i U17 Ligaen, der har haft flest clean sheets og lukket færrest mål ind pr. kamp, og dette skyldes blandt andre Nikolaj Lyngøs præstationer i midterforsvaret. Det 16-årige talent er 196 cm høj, og har dermed en stor fordel i hovedstødsdueller. 

Men det er ikke kun i forsvaret, han har været god for sit hold. Det er nemlig også blevet til ét mål og tre assists i den anden ende, og dermed er han på en delt fjerdeplads på ligaens assistliste. De gode takter har scoret ham en 2,5-årig kontrakt med AaB, og der kan ikke gå lang tid, før han bliver rykket op. 

Illustration: Tonsser.com

 

Superliga

Mere Superliga

Fokus