• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

5 ting jeg er spændt på i den nye Superliga-sæson

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Superligaen er tilbage denne fredag, og Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen glæder sig til fem ting i dansk fodbolds bedste række.

Af Troels Bager Thøgersen

FCK's håndtering af de skyhøje forventninger i Europa
Ja, forventningerne til FC København er selvfølgelig helt i top hvert eneste år, men til august står man med en virkelig enestående mulighed for at komme i Champions League.

Man er seedet i sidste og afgørende playoffrunde, og selvom der kan komme en væmmelig bøhmand som Trabzonspor eller en nordisk nabo som Bodø/Glimt, kan man også være heldig og trække en forholdsvis overkommelig modstander.

Det her er nu i sandhed det ny FC København, hvor mange af de største profiler fra Ståle Solbakken-æraen er væk, og nye, dygtige folk er kommet til for rekordbeløb.

Man har ikke holdt igen med indkøbene, truppen er spændende, og nu skal man også vise, at man kan få det ud på banen og gerne være mere konkurrencedygtig mod de større klubber.

Der var lang vej op, da man i foråret tabte stort på hjemmebane til PSV, og kommer man i Champions League her et halvt år senere, er modstanden endnu sværere.

Det skal FCK forløse, også selvom offensiven stadig er relativt uprøvet og usammenspillet.

Om Projekt Brasilien lykkes for Bo Henriksen og FC Midtjylland
På sin vis er FCM's brasilianske projekt lykkedes trods den massive kritik, man mødte i seneste sæson.

For man vandt DM og kom i Champions League i 2020 med Paulinho i topform og Evander som et godt kort, der blev endnu stærkere i 2021 og nu står foran en stor transfer denne sommer.

Men på den anden side er det altså også problematisk, at de seneste køb af Marrony, Juninho og Charles ikke har kastet mere af sig, end det har sportsligt.

De to sidstnævnte har spillet gode kampe men har ikke vist, at de er bedre end de andre spillere, der har bestridt pladserne i midterforsvaret og på den centrale midtbane, og rekordkøbet Marrony mislykkedes jo fuldstændig i 2021/22 og endte som en dyr non-faktor, der altså kostede 33 millioner kroner og en masse energi uden at score én eneste gang i sine få spilleminutter.

Brasilien fylder mest for FC Midtjylland som marked, og nu skal man altså til at ramme plet med spillerne, da især hvis man skal klare sig uden den fænomenale tekniker og kombinationsspiller Evander.

Om oprykkerne kan snyde oddsene
Sidste år var vi sikre på, at Silkeborg og Viborg ville tilbringe sæsonen i drabelig overlevelseskamp, der ville ende i tårer og nedrykning for i hvert fald det ene hold.

Sådan er det de fleste sæsoner med oprykkerne, og det er da især svært at sige sig fri for denne sommer, hvor Lyngby og AC Horsens på ingen måde er velhavende eller kommer op med trupper spækfyldt med profiler, som Silkeborg og Viborg på flere måder må siges at have haft i sidste sæson.

Men både Lyngby og AC Horsens kommer op med friske succesoplevelser og hold, der hænger godt sammen. Sidste sommer gav det god mening, at SønderjyskE ville komme i problemer, mens Vejles kollaps kom mere overraskende. Men hvem skal ryge derned nu?

Viborg, der øger budgettet? Silkeborg og Randers, der kan stå betydeligt svagere efter salg af deres bedste spillere?

Lige nu er det svært at få øje på, hvem der skal ryge i gryden i stedet for de to oprykkere, men derfor kan det stadig ske.

De nye navne, der slår til
Er det nu, Albert Grønbæk og Gustav Isaksen får deres store gennembrud?

Spiller Roony Bardghji sig ind i alles hjerter og til udlandet med en stor sæson i Champions League?

Dukker en ny stjerne op mere eller mindre ud af ingenting i Brøndby, som Jesper Lindstrøm gjorde for to år siden?

De kommer hver sæson, de nye navne, og som regel dukker der i hvert fald et par stykker op, ingen havde regnet med.

Jeg ved ikke, hvor de nye navne dukker op, men spændingen ved at spotte dem er lige fed hver sæson.

Genstarten i Århus
AGF har hyret Uwe Rösler som ny cheftræner, handler for millioner igen denne sommer og sætter alt ind på, at man har det meste af truppen klar til at komme i top 6, som man i ledelsen også troede fuldt og fast på i sidste sæson.

Der er højspænding i Århus, og der venter en stor energiudladning, uanset om det går godt med intense, krævende Uwe Rösler, eller om man igen skuffer egne forventninger og taber mere, end man vinder.

Jeg er meget usikker på, hvad vi får at se fra AGF, til gengæld vil jeg garantere, at vi alle kommer til at tale om det.