Video : Tipsbladet
Superliga

72 timers nedtur: Måske er FCK bare ikke bedre?

ANALYSE: I sidste uge stod FCK med muligheden for at slå et hul på fem point til FC Midtjylland. Men efter 72 rædsomme timer melder gammel tvivl om træneren, truppen og retningen sig igen.

Selvfølgelig kan man tabe en pokalkamp; bare se Brøndby IF's nederlag til Skagen og Varde, som vittige sjæle på sociale medier påpegede efter FC København 0-3-nederlag til Nykøbing FC.

FC København stillede med reserver onsdag aften på Falster, men det må selvfølgelig aldrig ske alligevel.

Der var fodboldspillere købt ind for tæt på 100 millioner kroner i københavnernes startopstilling, adskillige danske mestre og folk med erfaring fra Champions League og Europa League.

Så selvfølgelig skulle Jess Thorup kunne stole på, at de kunne slå 1. divisions-oprykkeren Nykøbing, der stillede med den 40-årige veteran Lars Pleidrup som venstre back og et hold af spillere med fortid i Superliga-ungdomsafdelinger og divisionerne.

Nederlaget rammer ekstra hårdt, fordi FC København spillede lige så energiforladt, som man gjorde i søndags.

Efter 70 minutters FCK-overtal var der ikke meget at indvende mod FC Midtjyllands sejr, og cheftræner Jess Thorup kom ufrivilligt og nok også uovervejet til at puste til de eksisterende mistanker mod ham, når han talte om spillere tynget af kulissen og med et kommunikations-kiks forsøgte at spore debatten over på Brøndbys dårlige resultater.

Hvorfor i alverden gjorde han det, tænkte mange: Det var vel de færreste, der stod klar med høtyvene efter en enkelt sløj og dårlig kamp mod et forbilledligt kæmpende FC Midtjylland, der bare har haft overhånden mod FC København i de indbyrdes kampe gennem flere år.

Efter 0-3 i pokalen begynder FC Midtjylland-kampen at tage sig anderledes ud.

Måske er det rigtigt, at FCK-spillerne var påvirket af kulissen, altså den Superliga-kamp med flest tilskuere i 15 år?

Måske er der en grund til, at FC København kun har vundet tre af de seneste otte danske mesterskaber?

Måske er det her FC Københavns reelle niveau: Måske er de et hold, der præcis som i sidste sæson har gode perioder, men hvor man så kører lige ned i et hul, tilsyneladende uden at man selv havde ventet det eller forstår det, og hvor man taber kampe klart og fortjent, hvorefter cyklussen gentager sig.

Og hvor mange spillere var det egentlig, FC København missede i transfervinduet, før Ísak Jóhannesson blev købt for et skyhøjt beløb en halv time før deadline?

Tvivlen melder sig efter to så dårlige kampe, og den er helt relevant efter et år med massive udskiftninger for at få FC København tilbage på en kurs, hvor man vinder de fleste danske mesterskaber og i øvrigt også kvalificerer sig oftere til Champions League, end man har gjort hidtil (gruppespil i 2006, 2010, 2013 og 2016).

Så længe FC København har finansieringen, forventer jeg, at FC København på den ene eller anden måde kommer tilbage på sporet og igen begynder at vinde mesterskaber.

Men om det bliver med hele den nuværende besætning, bliver jeg mere og mere i tvivl om.

Jo jo, FC København har kun spillet 360 minutter siden lukningen af transfervinduet, ja, et af nyindkøbene Luther Singh er end ikke klar, fordi han havde så mange problemer med sit pas og efterfølgende åbenbart ikke var klar til kampene mod FCM og Nykøbing, at vi vel kun er få døgn fra Chris&Chokoladefabrikken-territorium.

Men nu er FC København faldet i de her huller igen og igen i et år, siden Ståle Solbakken blev fyret – nærmere to år, hvis vi tæller nedturen siden sommeren 2019 og salgene af Robert Skov og Denis Vavro med.

Hvordan kan man på én uge gå fra habile resultater mod Randers FC og Slovan Bratislava til ikke at komme ud af første gear?

Som sagt. Det kan være, det her bare er FC København fra nu af.

Men det tror jeg ikke, at dem, der betaler for gildet, kan holde til.

Der er ikke råd til at køre ind i flere blindgyder for Jess Thorup og hans bærende spillere.

Siden Solbakken blev fyret, har man vundet 21 ligakampe, tabt otte gange og spillet otte uafgjorte.

Over tid svarer det til, at FC København skal spille andenviolin efter FC Midtjylland i Superligaen.

Og det illustrerer vel meget godt, hvorfor de her resultater skal vendes omgående og to mystiske nederlag på 72 timer i Twillight Zone, med mindre de alvorlige spørgsmål til cheftrænerne og den indkøbsansvarlige sportsdirektør, ja hele projektet, skal begynde at melde sig.

For det er selvfølgelig ikke det, man er lønførende i Superligaen for, så et eller andet giver sig, hvis det her ikke er sæsonen, hvor en form for normaltilstand indfinder sig og FC København vinder et relativt sikkert mesterskab.