• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

80 mio: Som en mini-Champions League for Brøndby

Foto: Getty Images

Brøndby faldt mod overmagten Red Bull Salzburg efter en skidt start, men Europa League kommer til at kaste rigeligt af sig både på og uden for banen.

Af Troels Bager Thøgersen

Det kunne jo næsten ikke gå anderledes, når man husker kampen for otte dage siden.

Red Bull vandt selvfølgelig ikke skudstatistikken med suveræne 29-2 som i kampen i Salzburg, men mindre kan jo gøre det, når man har en mere effektiv dag og lige fra første fløjt får unødigt store gaver af hjemmeholdet Brøndby.

Nu skal Red Bull for tredje sæson i træk spille i Champions League-gruppespillet.

Selv om den dårlige start tog toppen af oplevelsen, var det fedt at se tilskuerne tilbage på Brøndby Stadion på en stor europæisk aften, og på trods af, at Champions League naturligvis var den helt store drøm, også efter første kamp, er der ingen grund til at grave sig ned i dybt hul som spiller, leder og fan fra Brøndby.

Lukas Hradecky og Bayer Leverkusen er blandt de mulige modstandere for Brøndby IF.

Fredag eftermiddag ved 13-tiden er der lodtrækning til Europa League-gruppespillet, og det kan kun blive svært med potentielle modstandere som Leicester, Eintracht Frankfurt, Leverkusen og Olympique Lyon.

Men nøj, hvor bliver det også profitabelt.

Europa League er til denne sæson skåret fra 48 til 32 hold, samtidig med oprettelsen af den 32 hold store Conference League, hvor FC København og Randers FC måske skal spille, alt efter deres resultater torsdag aften.

Det giver et løft af Europa League, så man efterhånden kan nærme sig 80 millioner kroner i indtægter fra et fornuftigt gruppespil med mange tilskuere på stadion.

Ja går det godt, kan man hive endnu flere penge i kassen, mens seks nederlag nok giver lidt mindre.

Det koster selvfølgelig også lidt at afvikle kampene hjemme i Brøndby og rejse på tre udebaneture, men det er pebernødder i forhold til, at gruppespillet kaster af sig for Brøndby.

Så nej, Brøndby IF får ikke i omegnen af 200 millioner kroner i kassen fra Champions League, som FC Midtjylland gjorde for et år siden.

Men 80 millioner kroner skal man så sandelig ikke rynke på næsen af – ja, det er ikke så langt fra de beløb, som AaB, FC København og FC Nordsjælland fik ud af at spille Champions League i 2008, 2010 og 2012.

Sportsligt har Europa League været en god udfordring for danske klubber i de seneste 10 år, og niveauet bliver betragteligt højere i denne sæson med 16 pladser til overvejende svagere hold, der i stedet er flyttet ned i den ny Conference League.

Et møde med Jesper Lindstrøm og Eintracht Frankfurt vil helt sikkert være en spændende og sjov oplevelse, men ud over Frankfurt er der også en række hold, der er rigeligt gode til at begå sig i Champions Leagues gruppespil.

Der er overhængende risiko for et par snittere på udebane.

Men for et Brøndby IF bliver det en god og lærerig oplevelse.

Holdet er blevet mærkbart yngre i denne sæson og ser ud til at fastholde den ungdommelige kurs, også efter et mesterskab og Europa League-gruppespil, og det vil da give især nogle af de yngre spillere noget værdifuld erfaring og fodbolddirektør Carsten V. Jensen noget endnu mere værdifuld Europa-spilletid at henvise til, når priserne på Brøndby-spillere skal skrues endnu højere i vejret næste år end de 50+ millioner kroner, Lindstrøm indbragte.

Det bliver også hårdt og kan koste i Superligaen, som FC Midtjylland vel oplevede med forsinkelse i foråret 2021, hvor de strålende resultater og det høje pointsnit fra 2020 ikke kunne holdes oppe.

Mon ikke cheftræner Niels Frederiksen ønsker sig et par ekstra spillere til truppen og idealopstillingen af Carsten V. Jensen, før vinduet lukker midnat mellem tirsdag og onsdag?

Det ville jeg i hvert fald gøre, hvis jeg var Brøndby-cheftræner og vidste, at jeg selvfølgelig stadig bliver målt på resultater trods den fabelagtigt flotte overpræstation i 2020/21.

Men i det store billede er det luksusproblemer – Brøndby er tilbage i Europa i efteråret for første gang siden 2005, og selvfølgelig er det et løft, som klubben nu skal udnytte maksimalt, også til at hente point og spille en rolle, selv om man også i Europa League kommer op mod overmagten.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020