Derfor er en af DKs toptrænere reelt på jobjagt
Foto: Getty Images
Premier League

Derfor er en af DKs toptrænere reelt på jobjagt

ANALYSE: Han har aftale indtil 2025, men store ændringer i klubejerens mulighed for at finansiere førsteholdet ser ud til at sende et af Danmarks største trænernavne på jagt efter et nyt job.

Det er ikke sådan, at der slet ikke sker noget.

De har fundet en islandsk landsholdsspiller i Arnor Sigurdarsson, der har scoret regelmæssigt for Glen Riddersholm i IFK Norrköping og nu rykker et niveau op til Championship på en af de her specielle lejeaftaler fra Rusland, i dette tilfælde CSKA Moskva.

De har fået en norsk landsholdsbobler i Sondre Tronstad på fri transfer i Vitesse, og i Plymouth har man fundet en ny Championship-angriber, Niall Ennis, ligeledes på fri transfer.

Men der er altså himmelvid forskel på, hvad Blackburn var, og hvad den danske træner Jon Dahl Tomasson troede, han skulle arbejde med.

Alt er anderledes sammenlignet med for snart 30 år siden, hvor man samlede et af de dengang dyreste hold i verden og vandt Premier League med Alan Shearer i angrebet.

Det er også noget andet end i 2010, hvor det indiske fastfood-selskab Venky's overtog Blackburn Rovers midt i Premier League med Lars Jacobsen i forsvaret og navne som Roque Santa Cruz og El-Hadji Diouf i front.

Det begyndte at gå galt, da man straks efter fyrede Sam Allardyce, fordi man ville frem i tabellen, og siden har Blackburn været nede at vende i League One, mens ejerne ifølge senest tilgængelige årsregnskab, der sluttede i foråret 2022, har brændt 1,6 milliarder kroner af på at have ejet og driftet klubben.

Men bare sidste års sparsommelige budget ligner nu det rene slaraffenland, en sæson hvor Rovers takket være en fornuftig ungdomsafdeling og en god idealopstilling var snublende nær at komme i oprykningsplayoffen til Premier League, ligesom man også var tæt på i 2021/22.

Venky's står til at blive ramt af ny indisk lovgivning, der skruer beskatningen på udenlandske investeringer op fra fem til 20 procent.

Det minder om noget, der ramte kinesiske opkøbere af fodboldklubber for få år siden, og signaleret kanaliseret ud via britiske medier har været, at Rovers stod foran besparelser.

Det virker ikke til at have været det, cheftræner Jon Dahl Tomasson forventede eller var stillet i udsigt, og det kommer oven i, at man sandsynligvis mister den unge midtstopper Ash Phillips til Tottenham takket være en frikøbsklausul, mens målmageren Ben Brereton-Diaz er smuttet til Villarreal efter kontraktudløbet.

I lokale medier spekuleres der i, om pengene fra et salg af Ash Phillips kan bruges til at købe en angriber og dermed forbedre forholdet mellem ejerne og klubledelsen og en tilsyneladende frustreret dansk træner, men det kan være for sent.

I foråret var Leicester og Leeds ude med snøren efter Tomasson, og med Blackburn tippet til en midtersæson og tilsyneladende meget begrænsede midler virker det til, at der skal noget ekstra til at fikse forholdet.

Så dukker der interessante trænerjobs op igen, skal vi måske ikke være lige så skråsikre i afvisningen af, at Tomasson kan slå til, som undertegnede var i det sene forår omkring interessen fra de nedrykningstruede Premier League-klubber, også selvom det virker mere sandsynligt, at næste sommer er mere oplagt, hvis ellers den danske træner hidtidige mønster ved klubskifter bliver fulgt.