Video : Tipsbladet
Premier League

Blog: Derfor kan Liverpool ende som treer efter City og Chelsea

Efter to hæsblæsende og forrygende flotte år kommer 2020/21 til at stå i Champions Leagues tegn for Liverpool, mens Manchester City og Chelsea kommer blæsende bagfra i Premier League.

First things first.

For et år siden forudsagde jeg også en svær Liverpool-sæson, og det var jo helt og aldeles forkert set af mig, når Liverpool vandt mesterskabet så suverænt foran Manchester City, som man gjorde.

Men selvom Liverpool stadig er et verdensklassemandskab uden alvorlige skadesproblemer her op til sæsonstart, kunne det her godt blive en sæson, hvor Liverpool dykker en smule i tabellen.

Jeg er lige nødt til at tage endnu et forbehold: Sjældent har en sæson været så uforudsigelig som 2020/21.

Vi aner ikke, om Premier League og andre turneringer i Europa igen bliver afbrudt, og det kræver ikke den helt store fantasi at se for sig, at massive corona-afbud eller hele førsteholdstrupper i flere ugers karantæne kan ændre dramatisk på eksempelvis Premier League-sæsonen.

Selvfølgelig har man bedre ressourcer til at isolere og passe på spillerne end i mindre klubber i Champions League- og Europa League-kvalifikationen, men ellers er Premier League-spillere altså ikke mere eller mindre udsatte for coronavirussen end slovakker, estere og hvem der ellers har haft massive problemer med at stille hold denne sommer.

Når det er sagt, synes jeg, at 2020/21-sæsonen ser rigtig hård for Liverpool.

Klubberne har en måned mindre til at afvikle sæsonen efter en kraftigt forkortet sommerferie og opstartsperiode, de førnævnte corona-problemer og mulige udsættelser af kampe kan kun gøre programmet endnu mere presset, og så har Liverpool-spillerne altså været på voldsomt hårdt arbejde de seneste år.

Læs også:Fremtiden er på Anfield: Wijnaldum har haft samtale med Klopp

De har været til klub-VM, har spillet mange europæiske kampe og landskampe, og så er der altså ikke roteret så meget på holdet, som Klopp nok havde gjort, hvis han og vi andre havde kendt til den tre måneder lange coronanedlukning fra marts til juni.

Det hjælper en smule, at Liverpool ikke spillede med i Champions League i august, og at Jürgen Klopp har lettet en anelse på speederen fra sine første år som manager, men det er altså kun en anelse.

Virgil van Dijk, Roberto Firmino og Trent Alexander-Arnold spillede alle 38 ligakampe, Georginio Wijnaldum spillede 37, Andrew Robertson 36, Sadio Mané 35 og Mohamed Salah 34, mens Jordan Henderson og Alex Oxlade Chamberlain nåede op på 30 kampe og 28 til Fabinho og Joe Gomes.

I de seneste 20 år har kun Manchester United (tre gange), Chelsea og senest Manchester City i 2018/19 forsvaret en Premier League-titel. Ud over at være den mest konkurrencedygtige liga med flest bud på mesterhold set over tid af topligaerne, er Premier League umenneskeligt hård for spillernes fysik og vel også psyke.

Jeg kan sagtens tage fejl.

Rhian Brewster er tilbage fra leje i Swansea, Naby Keïta, Xherdan Shaqiri, Takumi Minamino, Joel Matip og purunge Harvey Elliott kan komme til at spille større roller i denne sæson.

Konkurrenterne
Måske er det ikke nødvendigt, at ejer John Henry og FSG smider penge efter et par nye, dygtige spillere. Den tidligere Esbjerg-spiller Kostas Tsimikas, købt i Olympiakos, er en fin gardering for Andrew Robertson, og hvem ved, om alle mand i Liverpool-truppen er kampklar hele sæsonen.

Læs også:Liverpool-træner om storsatsende konkurrenter: Vi er anderledes

Men i lyset af Manchester Citys massive oprustning og ikke mindst defensive forstærkning, som er ekstremt tiltrængt efter en spildt 2019/20-sæson på den del af banen, og med så meget ekstra fysisk pres på spillerne efter et allerede hårdt og sindsoprivende 2020, kan jeg altså ikke se Liverpool som favorit.

Læg dertil, at slutningen på sæsonen i juni og juli ikke var nær så imponerende som de første syv-otte måneder af 2019/20, og så har du en 2020/21-sæson, der efter min mening peger i Manchester Citys retning.

Vi taler ikke en titel med 10-15-20 points forspring, men efter 2019/20-skuffelsen og en droppet, toårig udelukkelse fra Champions League er det et helt oplagt revanche-år for Josep Guardiolas hamrende dygtige fodboldhold.

Chelsea skal heller ikke skrives ud af ligningen. Der er ikke en Kevin De Bruyne (æv, hva' Chelsea?!), Mohammed Salah (øv igen!), Virgil van Dijk eller Raheem Sterling (øv Liverpool??) i truppen, men på hylden lige under vrimler det nu med gode spillere efter Roman Abramovitj og direktør Maria Granovskajas vilde raid på transfermarkedet.

Jeg tvivler på, Chelsea kan blive mester i denne sæson, men begynder skaderne, virussen og den ekstreme træthed at decimere trupperne, har Chelsea simpelthen voldsomt mange gode spillere at tage af.

Måske skal Manchester United heller ikke skrives ud af ligningen endnu?

Jeg synes, det er ekstremt kritisk at få en ekstra midtstopper ved siden af Harry Maguire, og der mangler en kantspiller eller forward, der er på City- og Liverpool-stjernernes niveau. Bredden er der vel heller ikke endnu.

Men United er klar favorit til fjerdepladsen med alt for mange uafklarede spørgsmål hos Tottenham, Arsenal og Leicester til, at det kan være anderledes (og kan Wolves virkelig spille med helt deroppe igen?), og kan blande sig i kampen om en tredjeplads.

Følg med på tipsbladet.dk de kommende timer og dage, hvor vi lægger en individuel vurdering af alle 20 klubber online - og god fornøjelse med en ny sæson, der forhåbentlig ikke byder på en ny langvarig afbrydelse undervejs.

Læs også:Har haft en snak med Klopp: Liverpool vil hente belgier

Læs også:Medie: Kamil Grabara kan være på vej til Grækenland


Læs også:For næsen af Liverpool: Porto kaprer eftertragtet brasser

Rettelse: I den oprindelige version henviste jeg til African Cup of Nations i januar og februar 2021 og den indvirkning, det kunne have på Liverpools sæson. Den turnering spilles ikke i denne sæson og var dermed fejlagtigt inkluderet i analysen. Fejlen er rettet og beklages naturligvis.