Superliga Troels Bager Thøgersen

Derfor skal FCM sælge brasser-duo

Foto: Getty Images

Der er mere end dejlige transfermillioner på spil for FC Midtjylland, når man inden for kort tid skal have solgt Evander eller Paulinho.

Af Troels Bager Thøgersen

Fra Tipsbladets papirudgave fredag 28. januar

Trænere, sportsdirektører, klubejere og holdkammerater vil så nødig af med de bedste spillere i klubben, og i FC Midtjyllands tilfælde kan man høre denne fortælling om de to vigtige brasilianere Evander og Paulinho.

Evander er den store profil, der med god grund løber med megen af opmærksomheden med sit touch og fremragende blik for den rette aflevering, for ikke at tale om et giftigt spark og viljen til at bruge dette, der har givet ham en scoring på FCM-resumeet i omtrent hver fjerde kamp.

Men Paulinho fortjener også at blive nævnt med det spil, han leverer, for sammen med Kevin Diks i FC København er han for mig den bedste back i rækken og en spiller, der trods enkelte fejl viste i Champions League, at han kan spille med i et højere tempo end Superligaens.

Men hvorfor fremhæve de to? Det hænger sammen med passet.

Det store navn her i januar for FC Midtjylland har indtil videre været Vágner Love, en 37-årig forward med 20 A-landskampe for Brasilien. Selvom de ligger langt tilbage i den unge del af karrieren, er det stadig et navn, der klinger i Brasilien.

Men det er Evander og Paulinho, der er de vigtige for FC Midtjylland her i 2022, og her tænker jeg ikke så meget jagten på DM-guld, som ellers er rigeligt vigtig, men de to spilleres status som salgsemner.

Med rekordkøbet Marrony i færd med en i bedste fald langsom start i klubben har FC Midtjylland i den grad brug for de gode historier og dem leverer Paulinho og Evander med deres spil, men så sandelig også, hvis de bliver banket afsted til udlandet for en masse millioner til sommer.

FC Midtjylland har haft god gavn af de to brasilianere, og Svend Graversen sagde for en uge siden til nærværende chefredaktør, at han kun meget nødig vil af med Evander. Men for FC Midtjyllands enorme Brasilien-satsning er det afgørende at få solgt en af de brasilianske spillere dyrt, og det skulle meget gerne være i år, som jeg ser det; fire år efter Evander kom til klubben som den første.

Med Graversens ord har klubben skabt sig et navn i Brasilien, ikke blandt almindelige mennesker men i fodboldbranchen, hvor spillere, agenter og klubber nu er klar over, hvad FC Midtjylland er for en størrelse.

Man har set brasilianerne have personlig succes i Champions League og Europa League, vinde mesterskaber og for Evanders vedkommende være på tale til OL-holdet i Tokyo i 2021, og købet af Marrony fra en af Brasiliens større klubber var bestemt en nyhed i juli og august.

Hvis FCM river 75-100 millioner kroner i kassen for Evander til en af de største ligaer i Europa eller en topklub i Portugal, Tyrkiet eller Rusland, bliver rekrutteringsarbejdet i Brasilien endnu lettere i de kommende år for FC Midtjylland, og man skal ikke være i tvivl om, at det er en satsning, vicemestrene har til sinds at fortsætte.

Det handler ikke en gang så meget om pengene, som man sikkert også kunne få ved at sælge spillere som Gustav Isaksen eller Frank Onyedika – for FC Midtjylland har det langt større værdi end de gode penge, man kommer til at få for de to brasilianske profiler.

Marronys startvanskeligheder gør ikke vigtigheden af et godt salg mindre, så hold godt øje med de to FCM-esser på markedet, selv om det vil være overraskende, hvis de skal afsted allerede en af de kommende dage i stedet for til sommer.

Husk Tipsbladet fredag 28. januar!