• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

Dessers-køb: Mere på spil end million-angriberen

Foto: Getty Images

ANALYSE: FCK skal have en ny angriber, men er det værd at sætte transferrekord så kort før to vitale CL-kampe, hvor den nye mand dårligt kan nå at lære holdkammeraternes navne?

Af Troels Bager Thøgersen

FC København sættes i forbindelse med den belgiske angriber Cyriel Dessers, der blev fotograferet sammen med FCK’s træner Jess Thorup og sportsdirekør Peter Christiansen i Tivoli for nogle dage siden.

Ifølge Tipsbladets oplysninger kræver Genk seks millioner euro (knap 45 millioner kroner), hvis de skal sælge til FCK.

Vi har set nærmere på, hvad der er på spil for parterne, og hvorfor en mulig aftale med Dessers ikke bare handler om at finde en enkelt angriber.

Hvad vil FC København?
Have en angriber, der kan hjælpe til i to CL-kvalkampe og være en profil i et hektisk efterår og en vigtig sæson.

Man blev fotograferet i Tivoli i et møde med Dessers, og selvfølgelig var det del af en potentiel rekruttering.

Den pris, Genk søger at få fra FCK, virker til gengæld for høj til, at københavnerne vil lege med.

Hvad vil Cyriel Dessers?
Vi ved det strengt taget ikke, men mon ikke det at spille fodbold, score mål, spille interessante kampe, bo et godt sted og tjene gode penge vægter højt.

Belgieren, der har været omkring Nigerias landshold, har scoret flittigt i alle sine klubber, indtil det gik lidt i stå i Genk.

Hans CV kan øjne af en større liga end Superligaen, men vi må formode, at FCK er en reel mulighed, når han kommer til Danmark for at møde sportsdirektøren og hans måske kommende cheftræner, han jo også kender fra deres fælles tid i Genk.

Hvad vil Genk?
Have op til seks millioner euro for Dessers, som man købte for fire millioner euro i Heracles i 2020.

Læs mere om prisskiltet her

Analyse

FC København handlede massivt ind, da Jonas Wind i vinter blev solgt, men det afholder ikke klubben fra at se efter en ny mand denne sommer.

Den relativt beskedne målhøst i foråret fra de nye folk og den store mulighed for at komme i CL-gruppespillet gør det oplagt, at FCK henter en angriber.

Det kan man også regne ud i udlandet blandt klubber og agenter, og det gør ikke nødvendigvis Peter Christiansens opgave lettere, selvom mange naturligvis selv byder sig til - både agenter med klienter med udlængsel og klubber, der gerne vil afhænde folk.

Den opmærksomhed er ikke et problem.

Sværere bliver det til gengæld, når FCK selv viser interesse.

Ligesom danske topklubber skruer vildt op for prisen, hvis en Premier League-klub er interesseret, ved man godt på markedet, at FCK vil have en angriber før to vitale kvalkampe til et strategisk vigtigt Champions League-gruppespil.

Det virker ikke sandsynligt, at Genk kan få samtlige seks millioner euro for Dessers efter udlejningen til Feyenoord, der endda skal have sagt nej til at købe angriberen for fire millioner euro, svarende til 30 millioner kroner.

Belgierne vil nok også forsøge at booste prisen med henvisning til billedet af Dessers, dennes agent og D’herrer Thorup og Christiansen i Tivoli, præcis som Lazio pressede FCK i Vavro-aftalen efter dennes offensive bemærkninger om den romerske klub i en meget spøjs video.

Dessers spillede fra start i udekampen mod Club Brugge i sidste weekend og scorede (Brugge vandt 3-2 med Andreas Skov Olsen som dobbelt målscorer), hvilket i den belgiske klubs også skal understrege, at man ikke bare forærer Dessers væk.

Belgierne kan satse på, at behovet bliver stort nok hos FCK eller en anden klub, eller give sig og finde et kompromis, som jo kunne betinge et eller flere millionbeløb af FCK’s europæiske succes.

Og så skal man ikke glemme, at der jo findes mange angribere, og at FCK og ‘PC’ med garanti har andre kandidater, ligesom Genk er ret ligeglad med, om Dessers skal fortsætte i København, Los Angeles eller en anden destination, hvor nogen vil betale.

Seks millioner euro virker for dyrt for FCK - ikke fordi man ikke kan, men fordi man ikke vil have den inflation, det vil give i de kommende år, hver gang FCK spørger på en spiller.

Det bliver vel svært at ramme mere end fire millioner euro, cirka 30 millioner kroner, og det er endda meget, nu hvor Feyenoord altså ikke indfriede en frikøbsklausul i den vægtklasse.

Når FCK i dag kigger på Superliga-profiler, taler man i branchen med et glimt i øjet om priser på både fire og fem millioner euro, så også på den led skal københavnerne passe på med ikke at ende i en situation, hvor alle nærmest kræver belgiske eller tyske beløb, så snart det nuværende danske mesterhold melder sig på banen.

Så det er ikke kun et spørgsmål om at byde, til Genk giver sig, men med tre uger til Champions League-kvalkampene er der også en klar deadline, hvis man ellers tror på, at en ny angriber med meget kort tilløb kan gøre en forskel i jagten på det første gruppespil i den ypperste turnering siden 2016.